Βουδικό Μπλοκ

Πρόκειται για ευεργετική συμπαντική ενέργεια. Δεν βλάπτει ποτέ, ακόμα και τους βαριά ασθενείς. Θεραπεύει και επιλύει τα πάντα, αλλά αργά. Υπό την επήρεια του καναλιού ο θεραπευτής μπορεί να επεμβαίνει πρακτικά σε κάθε ασθένεια, σε κάθε όργανο και σημείο του σώματος, να απαλλάσσει αντικείμενα και χώρους από αρνητική ενέργεια, να φορτίζει νερό, και να συνεφέρει ανθρώπους από λιποθυμία και κώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναζωογονεί, θεραπεύει τους πνεύμονες. Η τακτική χρήση δεν επιτρέπει την ανάπτυξη νόσων σε εξέλιξη, η ενέργεια αυτού του καναλιού καταστέλλει την αιτία της νόσου στο λεπτοφυές επίπεδο (αφαιρεί την αιτία). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη θεραπεία των σοβαρά ασθενών και των ηλικιωμένων.

Η εφαρμογή του καναλιού κατά τη διάρκεια και κατόπιν χειρουργικής επέμβασης επιτρέπει τη μείωση της αιμορραγίας. Επίσης, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης πληγών και εγκαυμάτων και την αποκατάσταση της υγείας.

Είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία του στομαχικού έλκους.

Το περνάμε ως τελευταίο κανάλι όταν καθαρίζουμε τα τσάκρα, το κεφάλι ή στο φούσκωμα της αύρας με οποιοδήποτε συνδυασμό (π.χ. Φιράστ + Ζευς + Φαρούν-Μπούντα, Φιράστ + Ζευς + Κραόν + Φαρούν-Μπούντα, Φιράστ + Ζευς + Σινράχ + Τάτα + Φαρούν-Μπούντα) για να φορτίσουμε με καθαρή ενέργεια.

Στην περίπτωση που θέλουμε να επαναφέρουμε κάποιον από λιποθυμία ή κώμα είναι αρκετό να φορτώσουμε την αύρα με τη συχνότητα, τοποθετώντας τα χέρια μας μεταξύ τέταρτου και πέμπτου ενεργειακού κέντρου. Εάν ο ασθενής είναι ξαπλωμένος, η συχνότητα διοχετεύεται με το δεξί χέρι μεταξύ του 4ου και 5ου ενεργειακού κέντρου.

Σε περίπτωση καρδιακής προσβολής, η συχνότητα δίνεται στο 4ο ενεργειακό κέντρο (δεν το διοχετεύουμε στο όργανο της καρδιάς).

Μπορούμε να το εφαρμόσουμε μόνο του στα μάτια (μόνο στην περίπτωση που του οπτικό νεύρο είναι εξασθενημένο) με την τεχνική «μάτια με μάτια» όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε τα κανάλια Σούριι-Σανλάι και Ρανούλ.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής είναι δυνατό να συμβεί στον ασθενή το φαινόμενο του ενεργειακού κορεσμού, δηλαδή να του προκληθεί πονοκέφαλος ή άλλες αρνητικές αντιδράσεις από την περίσσεια ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε να απομακρύνουμε αυτή την περίσσεια ενέργειας με λωτό, πηγάδι και μοτέρ, ή μπορούμε απλώς να ανοίξουμε λωτό και πηγάδι και η περίσσεια ενέργειας θα φύγει προς το πηγάδι.

Στο τέλος της χρήσης το ευχαριστούμε και το κλείνουμε.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με την δράση των Μαγικών Καναλιών. Είναι ένα ισχυρό, κρουστικό κανάλι και το κυριότερο που χρησιμοποιείται στη θεραπευτική συνεδρία. Βοηθάει στη θεραπεία όλων των ασθενειών. Το όνομα του σημαίνει «Αρχαία Αιγυπτιακή Ακτίνα». Ανοίγει μέσω του καναλιού Φαρούν-Μπούντα αλλά είναι πιο σκληρό από το Φαρούν-Μπούντα και έχει διαφορετικό χρώμα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση, διότι αποκαλύπτει όλες τις προβληματικές περιοχές και τις συσσωρεύσεις αρνητικής ενέργειας. Αμέσως μετά τη συνεδρία ή την επόμενη μέρα, ο ασθενής θα μας πει σε ποια σημεία έχει ενοχλήσεις. Το Φιράστ είναι συχνότητα ευρέως φάσματος, αλλά δουλεύει πιο άμεσα στις ζώνες συσσώρευσης στάσιμης ενέργειας στο σώμα του ανθρώπου και σε χώρους.

Κατ’ εξοχήν, το κανάλι Φιράστ βοηθάει στα εξής:

 • Θρομβοφλεβίτιδα, φλεβίτιδα
 • Διαταραχές ακοής και όλες οι ωτορινολαρυγγολογικές ασθένειες
 • Πονοκέφαλοι και πόνοι στις αρθρώσεις
 • Πονόδοντος, σταμάτημα της ανάπτυξης κουφάλων στα δόντια, τερηδόνα, στοματίτιδα, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα
 • Ενούρηση
 • Απαλλαγή από εξωτερικές ενεργειακές επιπτώσεις, βασκανία, μαγεία, κατάρα, βλάβη κ.λπ.
 • Καθαρισμός αντικειμένων (προϊόντων, εμπορευμάτων, αυτοκινήτων κ.λπ.) και χώρων (γραφείων, διαμερισμάτων, κατοικιών, γης)
 • Φόρτιση νερού και αλατιού ή καθαρισμός προκειμένου αυτά να φορτιστούν με άλλα κανάλια στη συνέχεια
 • Εξαγνίζει, απομακρύνει την έλλειψη συγκέντρωσης, τη σύγχυση και το αίσθημα απώλειας
 • Απαλλάσσει από ενεργειακά παράσιτα
 • Καταργεί την κατάσταση της ψυχικής διαταραχής που προκαλείται από ύπνωση και υποβολές
 • Ανοίγει οπωσδήποτε όταν υπάρχουν ταλαιπωρίες, οργή, απελπισία, υπερβολική ανησυχία, μίσος, ερεθισμός, φθόνος (απομακρύνει τις κακές δελεαστικές οντότητες)
 • Επαναφέρει τον λωτό
 • Ενισχύει τη ροή των πληροφοριών
 • Επαναφέρει και ενισχύει το πεδίο, καθαρίζει τους ενεργειακούς μεσημβρινούς, αναζωογονεί το σώμα
 • Βασικό κανάλι για την εκκίνηση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα)
 • Θεραπεύει την εντερική χλωρίδα
 • Παρέχει πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις ασφυξίας, στο άσθμα, στην καρδιακή προσβολή.

Ενεργο-ουσίες, βλάβες, ξόρκια κ.λπ.: Για την απομάκρυνση αρνητικών επιρροών εργαζόμαστε χωρίς επαφή σε όλο το πεδίο του ανθρώπου. Με το άνοιγμα του καναλιού Φιράστ, ανοίγει αυτόματα το κανάλι Φαρούν-Μπούντα, οπότε δεν χρειάζεται να ανοίξουμε ξεχωριστά το δεύτερο. Ιδανικά, καλό είναι να προηγείται εφαρμογή του Πρώτου Μαγικού για 20΄. Στη συνέχεια εργαζόμαστε με το Φιράστ χωρίς επαφή. Τέλος, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, πραγματοποιούμαι το πλήρες θεραπευτικό σχήμα προκειμένου ο οργανισμός να αναπληρώσει την ενέργεια που ενδεχομένως έχει χάσει λόγω της βλάβης.
Αφαίρεση αρνητικής ενέργειας με Φιράστ & κινητήρα-πηγάδι: Το Φιράστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα όργανα και σχεδόν όλα τα σημεία στα οποία υπάρχει συσσώρευση αρνητικής ενέργειας. Θυμόμαστε ότι δεν εργαζόμαστε ποτέ με τα φυσικά όργανα του εγκεφάλου ή της καρδιάς (υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση, στην περίπτωση ανακοπής – συμμετοχή του καναλιού Νινάλις). Με το κανάλι Φιράστ καίμε πρώτα την αρνητική ενέργεια και μετά αφαιρούμε τη «στάχτη». Εκτελούμε τοπικά όσες φορές χρειαστεί. Έτσι απαλλάσσουμε το σώμα από την αρνητική ενέργεια ώστε να είναι έτοιμο για τη θεραπεία με άλλες ειδικές συχνότητες.
Θεραπεία ενούρησης: Η θεραπεία της ενούρησης γίνεται στο τέλος της θεραπευτικής συνεδρίας και αφότου έχουμε κλείσει λωτό και πηγάδι. Φουσκώνουμε την αύρα με Φιράστ διαρκώς μέχρι να τη δούμε να γεμίζει με φωτεινό κόκκινο χρώμα.

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα: Η θεραπεία πραγματοποιείται πάντα χωρίς επαφή. Εάν εργαστείτε με επαφή ή ημιεπαφή, μπορεί ο θρόμβος να μπει στην κυκλοφορία του αίματος με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Η θεραπεία χωρίς επαφή είναι μακροχρόνια, αλλά ασφαλής.

Πονόδοντος: Κάνουμε ενεργειακή τομή στο σημείο του πόνου. Η τομή γίνεται με το δεξί χέρι. Φανταζόμαστε ότι από το μεσαίο δάχτυλο βγαίνει μια πύρινη ακτίνα (σχηματίζουμε έναν σταυρό, και στο σημείο τομής ανοίγουμε νοερά τα πέταλα). Εφαρμόζουμε Φιράστ και καίμε την αρνητική ενέργεια. Τοποθετούμε το δεξί χέρι στο σημείο του πόνου και καθαρίζουμε με τη μέθοδο κινητήρα-πηγάδι. Επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει ροή αρνητικής ενέργειας, αφήνουμε τόξο. Στη συνέχεια εργαζόμαστε με τη συχνότητα του Σεληνόφωτος. Συνήθως ο πόνος φεύγει με μια συνεδρία, αλλά αν δεν περάσει, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στην επόμενη συνεδρία. Ο ασθενής πρέπει ούτως ή άλλως να πάει στον οδοντίατρο, διότι με αυτό τον τρόπο έχουμε απλώς απομακρύνει το σύμπτωμα (πόνος), αλλά το δόντι ενδέχεται να χρειάζεται ολοκληρωμένη θεραπεία λόγω σοβαρής αιτίας.
Απώλεια ακοής: Απώλεια ακοής μπορεί να εμφανιστεί μετά από γρίπη, μολυσματική ασθένεια ή φαρμακευτική αγωγή. Βάζουμε τα χέρια μας στα αυτιά, και καίμε με τη συχνότητα Φιράστ (βρισκόμαστε πίσω από τον ασθενή, η δεξιά παλάμη επάνω στο δεξί του αυτί, η αριστερή μας παλάμη επάνω στο αριστερό το αυτί). Στη συνέχεια πρέπει να τραβήξουμε και από τα δύο αυτιά (πρώτα από το δεξί, ύστερα από το αριστερό), με τη μέθοδο κινητήρα-πηγάδι, τις στάχτες που θα προκύψουν. Αφήνουμε ενεργειακό τόξο με Φιράστ.
Αγγεία και φλέβες: Εργασία μόνο χωρίς επαφή.
Καθαρισμός χώρου: Το κανάλι Φιράστ μειώνει ακόμη και την επίδραση των γεωπαθητικών ζωνών, ορισμένες φορές τις εμποδίζει εντελώς. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν καθαρίζουμε διαμερίσματα και γραφεία, η επίδραση θα είναι προσωρινή. Μετά τον τερματισμό του καναλιού θα επανέλθει η επίδραση της γεωπαθητικής ζώνης. Για να εξουδετερωθούν πλήρως και μακροπρόθεσμα οι γεωπαθητικές ζώνες χρησιμοποιούμε σχηματισμούς από χάλκινο σύρμα.
Καθαρισμός πραγμάτων: Εάν ένα αντικείμενο έχει χρησιμοποιηθεί, για να απομακρύνετε την ενέργεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη, πρέπει να κρατήσετε το χέρι πάνω από το αντικείμενο, και να αφήσετε τη συχνότητα να το διαπεράσει. Ένδειξη ότι το αντικείμενο είναι πλέον καθαρό είναι ότι το χέρι απομακρύνεται κάποια στιγμή αυθόρμητα από το αντικείμενο.
Καθαρισμός τροφίμων και νερού: Με τη θαυματουργή ενέργεια του καναλιού, είναι δυνατό να εξουδετερώσουμε την αρνητική ενέργεια των τροφίμων που οφείλεται σε κακή επεξεργασία, φάρμακα, ορμόνες κλπ. Το ίδιο ισχύει και κατά την εφαρμογή του για τον καθαρισμό του νερού.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Το Σαόν είναι ένα από τα κύρια κρουστικά κανάλια που χρησιμοποιούμε στο πλήρες θεραπευτικό σχήμα. Το όνομα του σημαίνει «Αρχαία Αιγυπτιακή Άμμος». Το χαρακτηριστικό της συχνότητας, είναι ότι σπάζει. Χρησιμοποιείται μαζί με το Φιράστ στο 95% των ασθενειών. Το Σαόν σπάζει και καθαρίζει πάνω από το τρίτο ενεργειακό κέντρο, ενώ κάτω από το τρίτο ενεργειακό κέντρο, σπάζει καθαρίζει και θεραπεύει. Το αντίθετο ισχύει για το Φιράστ (πάνω από το τρίτο τσάκρα λειτουργεί και θεραπευτικά).

Εξάγει τα άλατα, θρυμματίζει τους λίθους, θεραπεύει τα σημεία με φλεγμονή και πύον, θεραπεύει τις κύστες, τα ινομυώματα, τα λιπώματα και τη μαστοπάθεια, διαλύει τα νεοπλάσματα και τις ουλές. Θεραπεύει την ημικρανία, τη φλεγμονή των ιγμόρειων άντρων, τις νεοπλασίες στη μύτη, τα αγγειο-σαρκώματα και τους πολύποδες. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενειών της σπονδυλικής στήλης (π.χ. κήλες, οστεόφυτα). Βρίσκει πολύ καλή εφαρμογή στην θεραπεία γυναικολογικών ασθενειών και του θυρεοειδούς αδένα. Συνεφέρνει από τη δυσκοιλιότητα, τις αιμορροΐδες, την ισχιαλγία, το άγχος και τον φόβο (1ο τσάκρα). Θεραπεύει ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος συμπεριλαμβανομένης της στειρότητας (2ο τσάκρα). Θεραπεύει ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα καθώς και τον διαβήτη. Επίσης δυναμώνει τη θέληση, βοηθάει στα επαγγελματικά θέματα, στην καριέρα και στην επαγγελματική επιτυχία (3ο τσάκρα). Βοηθάει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας. Kαθαρίζει τα νεφρά, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη καθώς και τους αγωγούς από λίθους και άμμο. Επίσης, καθαρίζει τους πνεύμονες και όλη την αναπνευστική οδό. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε ασθενείς με νευρολογικές και ψυχικές διαταραχές που φέρουν νεκρωτικές συνδέσεις και μπορεί να έχουν προσκολλημένες οντότητες. Θεραπεύει ασθένειες της καρδιάς (με επαφή επάνω στο όργανο της καρδιάς κατά το σχήμα Σαόν + Νινάλις σε περίπτωση καρδιακής προσβολής).

Περνώντας μέσα από τους ενεργειακούς μεσημβρινούς τους καθαρίζει από οτιδήποτε καταστρεπτικό και περιττό.

«Να διαχωρίσω, να συνθλίψω, να διαλύσω, να απαλλάξω, να ξεριζώσω, να εξαγνίσω» – αυτό είναι το σύνθημα του καναλιού. Όταν επαναλαμβάνεται νοητικά και με ένταση αυτό το σύνθημα, το κανάλι ισχυροποιείται και επιδρά πιο δυναμικά και αποτελεσματικά.

Το Σαόν, όπως κάθε άλλο κανάλι, ανοίγεται στην αρχή της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά Κανάλια. Αφότου έχουμε καθαρίσει τα ενεργειακά κέντρα και το κεφάλι, το κανάλι εφαρμόζεται με επαφή στα άρρωστα όργανα προκειμένου να διασπάσει τη βαριά ενέργεια. Είναι σχεδόν απαραίτητη η χρήση του στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς και όταν νιώθουμε ότι το Φιράστ δεν αρκεί. Η εφαρμογή του είναι δεδομένη όταν στο σώμα υπάρχουν ξένοι σχηματισμοί π.χ. κύστες, μυώματα, όγκοι κλπ. Κάνουμε τομή στο σημείο, καίμε με Φιράστ, εφαρμόζουμε Σαόν για να συνθλίψουμε και εκτελούμε κινητήρα-πηγάδι για να απομακρύνουμε. Συχνά, ο συνδυασμός αυτών των συχνοτήτων αφαιρεί τον ξένο σχηματισμό καθώς επίσης και τις αιτίες από τις οποίες δημιουργήθηκε. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε θεραπευτική-επουλωτική συχνότητα ανάλογα με την περίπτωση και αφήνουμε τόξο.

Σπονδυλική στήλη: Το Σαόν χρησιμοποιείται στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (ειδικά όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ενεργειακή διάτρηση της σπονδυλικής στήλης) και στις μεσοσπονδύλιες κήλες. Στη διάρκεια της συνεδρίας πρέπει να σταθούμε πίσω από τον ασθενή, να τοποθετήσουμε τα δάχτυλα στη βάση του αυχένα και να εφαρμόσομε τα κανάλια Φιράστ + Σαόν + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν + Φαρούν-Μπούντα.

Πέτρες νεφρών & ήπατος: Δουλεύουμε με επαφή στα νεφρά και το ήπαρ. Η άμμος από το ήπαρ και οι πέτρες από τα νεφρά φεύγουν ανώδυνα. Μπορούμε να δουλέψουμε και με τα δυο νεφρά ταυτόχρονα. Τα χέρια τοποθετούνται κοντά στα νεφρά στα πλάγια (προτιμότερο να στεκόμαστε πίσω από τον ασθενή και να περικλείουμε τα δυο νεφρά στις παλάμες μας). Οι συσσωρεύσεις αλάτων φεύγουν από τα νεφρά σε μια ή δύο συνεδρίες. Το διάστημα που χρειάζεται για τις πέτρες από τα νεφρά και τη χολή εξαρτάται από την πυκνότητα τους, τη γενική ενεργειακή κατάσταση του ατόμου, το καρμικό του φορτίο και μερικές φορές και από τον παράγοντα της συμπεριφοράς (2-15 συνεδρίες). Συχνά αφήνουμε τόξα στα νεφρά. Οι πέτρες στα νεφρά, τον ουρητήρα και το συκώτι διαλύονται σε μεγάλο βαθμό, οπότε ο ασθενής σχεδόν δεν αντιλαμβάνεται τη σταδιακή εξαφάνιση τους.

Πέτρες στη χολή: Οι πορώδεις (μαλακές) πέτρες φεύγουν ανώδυνα. Οι συμπαγείς φεύγουν επώδυνα. Οι πέτρες συνθλίβονται, βυθίζονται στον πάτο της χολής και φεύγουν με τα κόπρανα. Η απομάκρυνση μπορεί να χρειαστεί έως και 15 συνεδρίες.
Ιγμορίτιδα: Για τη θεραπεία της ιγμορίτιδας, αφότου έχουμε καθαρίσει και το κεφάλι στην κύρια θεραπευτική συνεδρία, τοποθετούμε την αριστερή παλάμη πίσω από το κεφάλι στο ύψος του ινιακού λοβού, ενώ η δεξιά παλάμη εφαρμόζεται στο ιγμόρειο άντρο. Εφαρμόζουμε τα κανάλια Φιράστ + Σαόν μέχρι να δημιουργηθεί ζέστη και αφήνουμε τα αντίστοιχα τόξα. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο κινητήρα-πηγάδι αν χρειαστεί. Όταν εργαζόμαστε στους κόλπους του μετώπου σε καμία περίπτωση δεν οραματιζόμαστε το 6ο ενεργειακό κέντρο, ούτε ορίζουμε ότι εργαζόμαστε με αυτό. Ορίζουμε αυστηρά ότι εργαζόμαστε με τους μετωπιαίους κόλπους.

Μύκητες: Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής έχει μύκητες γεννητικών οργάνων καθαρίζουμε τις περιοχές με Φιράστ + Σαόν + Σινράχ (για γυναίκες) ή Φιράστ + Σαόν + Σινλάχ (για άντρες). Επαναλαμβάνουμε οπωσδήποτε 4 φορές το πέρασμα κάθε καναλιού.

Θυρεοειδής αδένας: Εκτελούμε το πλήρες θεραπευτικό σχήμα όπως πάντα. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον θυρεοειδή αδένα (Φιράστ, Σαόν, μέθοδος «κινητήρα-πηγάδι»). Μετά εφαρμόζουμε επάνω στον θυρεοειδή Σαόν + Τάτα + Σινράχ/Σινλάχ + Φαρούν-Μπούντα. Αφήνουμε τόξο για το κάθε κανάλι.

Λίπωμα: Η συσσώρευση υπερβολικού λίπους στα νεφρά. Όμοια τεχνική με Φιράστ, Σαόν, μέθοδο «κινητήρα-πηγάδι».
Λιπώματα στο κεφάλι: Ομοίως.
Καρκίνος του ορθού: Χρησιμοποιούμε τα κανάλια Φιράστ + Σαόν αλλά δεν πραγματοποιούμαι επαφή.
Γυναικολογικά όργανα: Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει λίμνασμα αρνητικής ενέργειας στη μήτρα και στις ωοθήκες. Εκτελούμε πλήρες θεραπευτικό σχήμα, κάνουμε εκκίνηση των ενεργειακών κέντρων και καθαρίζουμε το κεφάλι. Στη συνέχεια εργαζόμαστε στα γυναικολογικά όργανα. Κάνουμε τομές, εφαρμόζουμε Φιράστ (ή και Σαόν), αφαιρούμε τα υπολείμματα με κινητήρα-πηγάδι και στο τέλος περνάμε και αφήνουμε τόξα με τα κανάλια Φιράστ + Σαόν + Σινράχ/Σινλάχ + Φαρούν-Μπούντα.
Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού και αλατιού.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί:
Είμαστε επιφυλακτικοί στην εξ επαφής επίδραση στο συκώτι, στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη αν υπάρχουν λίθοι. Με την επαφή οι λίθοι μπορεί να μετακινηθούν από τον ενεργειακό κραδασμό και να κολλήσουν στον αγωγό ή ενδέχεται να κομματιαστούν και μεγάλα κομμάτια να ενσφηνωθούν στους αγωγούς προξενώντας κρίση επιδείνωσης στον ασθενή.
Οι λίθοι και η άμμος ίσως είναι προτιμότερο να απομακρύνονται εφαρμόζοντας θεραπείες χωρίς επαφή – με τη διάλυση και την απομάκρυνση της άμμου μέσω των αγωγών της χολής.
Οι λίθοι στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη μπορούν ανώδυνα να διασπαστούν σε ψιλότερη άμμο και να απομακρυνθούν εύκολα μέσω θεραπειών χωρίς επαφή.
Ο Κοσμοενεργέτης θα λάβει την πληροφορία (συνήθως από το Μίντι) για τον τρόπο εργασίας (επαφή ή μη-επαφή).

Αντιπροσωπεύει την ενέργεια των Θεών του Ολύμπου.
Η χρήση του είναι πολύ συγκεκριμένη και συνιστά πρακτικά στον καθαρισμό των ενεργειακών κέντρων (chakras). Επίσης ενισχύει την επίδραση των άλλων καναλιών.
Είναι ένα ισχυρό καθαριστικό κανάλι. Αποκαθιστά τη λειτουργία των ενεργειακών κέντρων, καθαρίζει το κεφάλι από την ενεργειακή βρωμιά, θεραπεύει τις ασθένειες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και του ψυχισμού.

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα κανάλια στο φούσκωμα της αύρας, δηλαδή στο τελευταίο στάδιο της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας όταν ο λωτός και το πηγάδι είναι πλέον κλειστά. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε το συνδυασμό Φιράστ + Ζευς + Φαρούν-Μπούντα. Εφαρμόζουμε το κανάλι μέχρι να νιώσουμε ζέστη στις παλάμες μας.
Για τον καθαρισμό του κεφαλιού χρησιμοποιούμε το συνδυασμό Φιράστ + Ζευς + Φαρούν-Μπούντα.

Δεν το διοχετεύουμε σε κανένα όργανο. Δε φορτίζει νερό.

Το κανάλι Κραόν ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται στη χρήση του με τα Μαγικά.

Ασκεί ήπια δράση. Θεραπεύει όλες τις ασθένειες του αίματος ρυθμίζοντας τη σύνθεση του. Εξισορροπεί το ποσοστό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Θεραπεύει τον σπλήνα, το διαβήτη, την ηπατίτιδα, την αναιμία, τον έρπητα και τα επακόλουθα της υποβολής σε ραδιενέργεια, τις πληγές, τα κοψίματα, την κοπή αγγείων κατά τη γέννα ή εξαιτίας τραυματισμών, τη χρόνια αιμορραγία από αιμορροΐδες ή έλκος του στομάχου, τις αιμορραγίες στη μύτη και την υπερβολική αιμορραγία κατά την περίοδο. Ενισχύει το ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του, καταστρέφει τα βλαβερά αντιγόνα και εξισορροπεί τις λειτουργίες του ενδοκρινικού συστήματος. Βοηθάει στη θεραπεία του AIDS, του χρόνιου αλκοολισμού, της ναρκομανίας και της κατάθλιψης.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη της μουσικής ακοής και επηρεάζει τις φωνητικές χορδές. Προωθεί τη σωματική αντοχή. Προστατεύει από αστρικές επιθέσεις. Βοηθά στην ανάκτηση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Αφαιρεί το τσιμπούρι. Βοηθά στην αποκατάσταση του μυελού των οστών. Βοηθά στη μυϊκή ασθένεια (δυστροφία, βλάβη). Συμμετέχει στην αποκατάσταση αρθρώσεων. Θεραπεύει ιογενείς λοιμώξεις και μολυσματικές ασθένειες. Βοηθά στη κάμψη της χοληδόχου κύστης, στον ίκτερο, στις εντερικές συμφύσεις και στην παγκρεατίτιδα. Συμμετέχει σε ασθένειες που σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές. Προστατεύει το έμβρυο από τις ενεργειακές βλάβες. Όταν η μήτρα αιμορραγεί πολύ μετά τον τοκετό, υποστηρίζει το σώμα μέχρι να γίνει μετάγγιση αίματος.
Η πλειονότητα των θεραπευτών που εργάζονται με αυτά τα κανάλια διαπιστώνουν αναζωογόνηση του δέρματος των χεριών τους.
Εκτελούμε το πλήρες θεραπευτικό σχήμα όπως γνωρίζουμε. Καθαρίζουμε και θεραπεύουμε το ήπαρ (το φίλτρο του αίματος). Κατά την εργασία με το ήπαρ, δεν χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα συχνότητες που συμμετέχουν στην θεραπεία του ήπατος (Ρισούρ, Άγιος Μωυσής), διότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι μηδαμινό. Στο τέλος της συνεδρίας, αφότου κλείσουμε Λωτό, διοχετεύουμε Κραόν στον σπλήνα και αφήνουμε τόξο. Εναλλακτικά, τοποθετούμε το δεξί χέρι επάνω στον σπλήνα από μπροστά και το αριστερό χέρι πίσω επάνω στο συκώτι. Περνάμε τα κανάλια Φιράστ + Κραόν (πρώτα το ένα και ύστερα το άλλο) αφήνοντας τόξα. Εάν είναι απαραίτητο, διοχετεύουμε μεταξύ του 4ου και του 5ου ενεργειακού κέντρου τις συχνότητες που δουλεύουμε (με κλειστό Λωτό) και φουσκώνουμε την αύρα.
Αν έχουμε πετύχει φτωχό αποτέλεσμα με το κανάλι Κραόν μπορούμε να εργαστούμε όμοια με το κανάλι Τζίλιους, που είναι ισχυρότερο. Δεν το ανοίγουμε ταυτόχρονα με το κανάλι Τζίλιους, διότι το ένα αναιρεί τη δράση του άλλου.

Επίσης, το κανάλι Κραόν χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού το οποίο πρέπει να έχουμε καθαρίσει προηγουμένως με το κανάλι Φιράστ.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.
Το Κραόν είναι η ήπια συχνότητα – το Τζίλιους η αντίστοιχη κρουστική. Δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.
Ασκεί κρουστική δράση. Θεραπεύει όλες τις ασθένειες του αίματος ρυθμίζοντας τη σύνθεση του. Εξισορροπεί το ποσοστό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα και τις λειτουργίες του ενδοκρινολογικού συστήματος. Θεραπεύει τον σπλήνα, το διαβήτη, την ηπατίτιδα, την αναιμία και τα επακόλουθα της ραδιενεργής υποβολής. Βοηθάει στη θεραπεία του AIDS και παρόμοιων ασθενειών. Επίσης, βοηθάει στην ανάρρωση από σοβαρές ασθένειες ή ασθένειες που συνοδεύονται από υψηλή αιμορραγία (όπως η αιμορροφιλία και η νόσος Willebrand (Η νόσος von Willebrand είναι ο πιο κοινός τύπος αιμορραγικής διαταραχής, όπου διαπιστώνεται στους πάσχοντες η έλλειψη του παράγοντα von Willebrand (vW), ο οποίος βοηθά στην πήξη του αίματος και ως εκ τούτου στη διαχείριση της αιμορραγίας. Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται και αιμορραγεί, ο παράγοντας vW βοηθά τα αιμοπετάλια να συγκολληθούν μεταξύ τους δημιουργώντας έναν θρόμβο, που εμποδίζει τη συνέχιση της αιμορραγίας. Στους πάσχοντες από vWD, η παραπάνω διαδικασία καθυστερεί με αποτέλεσμα την καθυστέρηση παύσης της αιμορραγίας).

Αφαιρεί τις νεκρωτικές συνδέσεις, αναζωογονεί και ανακουφίζει από την κόπωση. Καταπραΰνει την ένταση και μαζεύει τον υπερβολικό ενθουσιασμό, οδηγεί σε ισορροπία. Έχει χολερετικό, διουρητικό αποτέλεσμα, θεραπεύει τη νόσο Botkin και τη φλεγμονή της νεφρικής λεκάνης. Βοηθά στη δηλητηρίαση και την τοξίκωση από το οινόπνευμα. Βελτιώνει την εντερική κινητικότητα. Θεραπευτικές πληγές, εγκαύματα, κρυοπαγήματα και αλλεργίες. Καρκίνωμα του κερατοειδούς. Φλεγμονή τριμερούς νεύρου. Βοηθά στην επούλωση οστικών καταγμάτων. Βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου, βοηθά στο πεπτικό έλκος και ενισχύει τις απεκκριτικές λειτουργίες.
Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού.

Η τεχνική εργασίας με το Τζίλιους είναι ίδια όπως με αυτή του Κραόν. Εφόσον δεν έχουν επιτευχθεί τα επιθυμητά αποτελέσματα με το κανάλι Κραόν (4-5 συνεδρίες), τότε εφαρμόζουμε το Τζίλιους με επαφή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν το ανοίγουμε ταυτόχρονα με το κανάλι Κραόν, διότι το ένα αναιρεί τη δράση του άλλου.
Συνήθως, η κάθαρση του αίματος με το συγκεκριμένο κανάλι συνοδεύεται από αύξηση της θερμοκρασίας και δερματικά εξανθήματα.

Κατα την εργασία με το αίμα πρέπει να πάρουμε πολλούς παράγοντες υπόψιν. Τη λειτουργία του ήπατος, του σπλήνα, των νεφρών, των αιμοποιητικών οργάνων, του μυελού των οστών, την κατάσταση των αγγείων και της καρδιάς, την κατάσταση του πλάσματος του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Η ενέργεια του αίματος έχει άμεση σχέση με τη γενική ενέργεια, γι’ αυτό είναι απαραίτητο πάντα να εκτελούμε πλήρες θεραπευτικό σχήμα, να ευθυγραμμίζουμε τα ενεργειακά κέντρα και να διορθώνουμε την αύρα.

Είναι Βουδικό Κανάλι. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Χρησιμοποιείται για την ανόρθωση των κρανιακών οστών στα παιδιά (μόνο εφόσον η Πηγή είναι ακόμα ανοιχτή), τη μείωση της ενδοκρανιακής πίεσης και της ενδοφθάλμιας πίεσης, καθώς επίσης και για τον καθαρισμό του κεφαλιού μετά από υπερτονική κρίση. Βοηθά στην απεξάρτηση από το αλκοόλ, ενισχύει τη θέληση και αυξάνει τη δύναμη του πνεύματος. Αναζωογονεί και σφίγγει το δέρμα του προσώπου και βοηθά στην επούλωση ουλών. Αφαιρεί ψυχολογικά μπλοκ. Βοηθά στην αποκατάσταση του αιθουσαίου συστήματος (ζάλη, ναυτία κατά τη διάρκεια της κίνησης, εμβοές). Διευκολύνει τη θεραπεία πυωδών μολύνσεων καθώς και της διόγκωσης (σακούλες κάτω από τα μάτια). Βοηθά στο ερυσίπελας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό της συχνότητας Τάτα για την επίλυση μεταβολικών προβλημάτων. Είναι βοηθητική κατα την εργασία με τις βασικές συχνότητες Ρανούλ και Σούριι-Σανλάι, με πρόθεση για την όραση.
Δεν εφαρμόζεται σε όργανα.

Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού.

Το ανοίγουμε στην αρχή της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά Κανάλια.

Ακολουθούμε τη διαδικασία του πλήρους θεραπευτικού σχήματος όπως γνωρίζουμε. Καθαρίζουμε τα ενεργειακά κέντρα και το κεφάλι.

Για να ελαττώσουμε την ενδοκρανιακή πίεση εφαρμόζουμε ημι-επαφή. Στεκόμαστε πίσω από τον ασθενή, τοποθετούμε τα χέρια όπως όταν καθαρίζουμε το κεφάλι και επιδρούμε με τα κανάλια Φαρούν-Μπούντα + Κουρφ. Δηλαδή, έχουμε ήδη καθαρίσει το κεφάλι με Ζευς + Φιράστ + Φαρούν-Μπούντα και στη συνέχεια επιδρούμε για δεύτερη φορά στο κεφάλι με Φαρούν-Μπούντα + Κουρφ.

Για την ανόρθωση των κρανιακών οστών των παιδιών (ως συνέπεια τραύματος από τον τοκετό ή από άλλους τραυματισμούς) χρησιμοποιούμε το κανάλι χωρίς επαφή. Δεν αγγίζουμε τον Λωτό. Εργαζόμαστε μόνο όταν δεν έχουν οστεοποιηθεί οι ραφές.

Αντενδείξεις: Απαγορεύεται κατηγορηματικά η εφαρμογή του καναλιού για ανόρθωση οστών σε μεγάλα παιδιά ή ενήλικες, εφόσον οι ραφές έχουν οστεοποιηθεί. Αυτή η λανθασμένη χρήση θα προκαλέσει οξύ πονοκέφαλο.

Ενδοκρανιακή και ενδοφθαλμική πίεση, γλαύκωμα. Εργαζόμαστε με ημιεπαφή. Στεκόμαστε πίσω από τον ασθενή, κρατώντας τα χέρια με τις παλάμες προς τα πάνω (ο γνωστός σχηματισμός «βάρκα»), κοντά στα αυτιά. Ο Λωτός είναι ανοιχτός ώστε να υπάρχει απορροή της ενέργειας. Εάν χρειάζεται να αυξήσουμε την απορροή της ενέργειας, ανοίγουμε το στήθος (όπως κάνουμε και στην υπέρταση). Ο ασθενής μπορεί να φύγει με ανοιχτό Λωτό (μπορούμε να ανοίξουμε και τον Λωτό και το στήθος). Ο Λωτός θα κλείσει μόνος του όταν η ενέργεια θα αρχίσει να ελαττώνεται. Ο θεραπευτής πρέπει ωστόσο να κλείσει το στήθος. Η τεχνική πραγματοποιείται εντός του πλήρους θεραπευτικού σχήματος ή εκτός αυτού σε κάποια έκτακτη περίπτωση, μόνο όμως εφόσον ο άνθρωπος έχει ισορροπημένο ενεργειακό σώμα (διαφορετικά, μια συμπωματική παρέμβαση δε θα έχει αποτέλεσμα).
Εάν αφού απομακρυνθεί η ενδοκρανιακή ή η ενδοφθαλμική πίεση (με τη συχνότητα Κουρφ), υπάρχει η ανάγκη να δουλέψουμε με τα μάτια (με τη μέθοδο μάτι-μάτι, με τις συχνότητες Ρανούλ ή Σούριι-Σανλάι), θα συνεχίσουμε την εργασία αφού κλείσουμε τη συχνότητα Κουρφ. Να σημειώσουμε ότι η συχνότητα δεν κλείνει εντελώς με αποτέλεσμα να υπάρχει μερική ανάμειξη συχνοτήτων. Εάν δουλέψουμε με την τεχνική μάτι-μάτι με το Σούριι-Σανλάι ή το Ρανούλ ενώ έχουμε ανοιχτό και το Κουρφ, δε θα υπάρχουν αποτελέσματα.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δεν είναι συμβατό με τα Μαγικά.

Πρόκειται για αρχαίο, κρουστικό, Βουδικό κανάλι.
Θεραπεύει τις καρδιακές ασθένειες, τη γρίπη και τις αλλεργίες.

Δίνει πληροφορίες σχετικά με βλάβες, κατάρες, αρνητικές εξελίξεις σε προηγούμενες ζωές, συμβουλές για το πώς να αλλάξουμε.
Το χρησιμοποιούμε για να αφαιρέσουμε νεκρωτικές συνδέσεις, βλάβες στην καρδιά, μαγείες για θάνατο, οικογενειακές και προσωπικές κατάρες.
Φορτίζει νερό και αλάτι.

Ανοίγει κατά την έναρξη της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά Κανάλια. Εκτελούμε τη θεραπεία όπως γνωρίζουμε.

Τόσο στη γρίπη όσο και στις αλλεργίες ή στις καρδιακές ασθένειες ανοίγουμε το κανάλι και εργαζόμαστε χωρίς επαφή.

Για όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή είτε επειδή θέλουμε να δυναμώσουμε την καρδιά είτε επειδή ο ασθενής έχει γρίπη ή κάποια αλλεργία, εφαρμόζουμε το κανάλι στην αύρα σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Ζευς + Νινάλις και φουσκώνουμε.

Χρησιμοποιείται ως βοηθητικό μαζί με άλλα κανάλια όταν θέλουμε να θεραπεύσουμε γρίπη και αλλεργίες.

Είναι επιτρεπτή η χρήση του με επαφή στην καρδιά μόνο κατόπιν εμφράγματος για το κλείσιμο των ουλών επάνω στον καρδιακό μυ. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζουμε το κανάλι επάνω στην καρδιά. Δεν αφήνουμε τόξα στην καρδιά, διότι το φορτίο είναι μεγάλο για το όργανο αυτό. Εάν είναι απαραίτητο να αφήσουμε τόξο, αφήνουμε ένα αδύναμο. Δεν κλείνουμε τη συχνότητα.
Κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής πρέπει να διοχετεύσουμε στο 4ο ενεργειακό κέντρο μια οποιαδήποτε συχνότητα (ακόμα και με τα μάτια). Η καρδιακή προσβολή θα σταματήσει.

Σε καμία άλλη περίπτωση, με κανένα άλλο κανάλι δεν επιδρούμε στην καρδιά!

Για τις καρδιακές παθήσεις εργαζόμαστε στο 4ο ενεργειακό κέντρο (ομαλοποίηση της λειτουργίας του ενεργειακού κέντρου). Όλες οι ασθένειες του οργάνου, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής νόσου, μπορούν να αντιμετωπιστούν έμμεσα μέσω της θεραπείας του 4ου τσάκρα.
Σε υπερτασικούς ασθενείς δεν πρέπει να επιμένουμε στο φούσκωμα της αύρας.

Ανήκει στο Βουδικό μπλοκ. Δε συμβιβάζεται με τα κανάλια του Μαγικού Μπλοκ.

Είναι κρουστικό κανάλι. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του χρόνιου αλκοολισμού, τη ναρκομανία, το κάπνισμα, τον εθισμό στον τζόγο. Καταπραΰνει και σταματάει το ντελίριο της κρίσης του εθισμένου. Έχει αποτέλεσμα μόνο εφόσον ο ασθενής θέλει να θεραπεύσει τον εθισμό του (δεν λειτουργεί ενάντια στις επιθυμίες του).
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση λιγότερο «επικίνδυνων» εθισμών π.χ. για τον εθισμό στη ζάχαρη, στην έλλειψη μέτρου στο φαγητό, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις σύμφωνα με την κρίση μας (ιδανικά λαμβάνουμε βοήθεια από τα πληροφοριακά κανάλια) π.χ. σε πεισματάρηδες και «ξεροκέφαλους» ανθρώπους.
Επαναφέρει το νευρικό σύστημα, καθαρίζει το αίμα και τη λέμφο, εξισορροπεί τον μεταβολισμό, ανακουφίζει από την τοξίκωση, απελευθερώνει τους καρμικούς δεσμούς, αφαιρεί τις κατώτερες δεσμεύσεις και ενισχύει τη θέληση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που έχουν εθιστεί σε φάρμακα.
Για την πλήρη αποκατάσταση των σωματικών λειτουργιών η γενική θεραπεία είναι υποχρεωτική. Καθαρίζουμε το αίμα, το συκώτι, τον σπλήνα και τα νεφρά. Η σωστή διάγνωση θα μας υποδείξει τα βαθιά αίτια του εθισμού, οπότε θα τα αντιμετωπίσουμε με τις αντίστοιχες ενέργειες και με τη σωστή προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα Σαόν, Κραόν, Τζίλιους, Άγιος Ιησού, Άγιος Μωυσή, Ρισούρ, Νινάλις, Χουμ, Άγκνι-Χουμ κ.λπ. Φορτίζουμε πάντα άφθονο νερό.

Το ανοίγουμε στην αρχή της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά κανάλια. Στο τέλος της θεραπευτικής συνεδρίας φουσκώνουμε την αύρα (όσο πιο πολύ ώρα τόσο το καλύτερο) του θεραπευόμενου μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Ζευς + Ραούν. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι οπωσδήποτε 40΄.

Για την ανακούφιση του ανθρώπου μετά τη μέθη, βάζουμε τον ασθενή σε μια χαλαρή στάση για 10 έως 20 λεπτά και εφαρμόζουμε το κανάλι έχοντας τον λωτό και το πηγάδι κλειστά.
Όταν επεμβαίνουμε στο ντελίριο εφαρμόζουμε το κανάλι χωρίς επαφή έχοντας λωτό και πηγάδι κλειστά.

Ο αλκοολισμός και η ναρκομανία είναι ενσαρκωμένες καταληψίες. Αποτελούν πολύ σοβαρές νοητικές διαταραχές. Εξαιτίας αυτού η θεραπεία τους μπορεί να διαρκέσει έως και δυο χρόνια. Η εργασία με αυτές τις παθήσεις γίνεται σύμφωνα με το γενικό θεραπευτικό σχήμα. Η θεραπεία συνήθως συνοδεύεται από κρίσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται να εργαζόμαστε εκ περιτροπής και με τα Μαγικά Κανάλια Μάμα, Αναέλ και 1ο Μαγικό για τη γρηγορότερη αποφόρτιση της κρίσης. Τα τελευταία εναρμονίζουν την ψυχο-συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς, τον ηρεμούν και κατευνάζουν την ένταση. Στη συνέχεια, εκτελούμε πλήρες θεραπευτικό σχήμα με τα Βουδικά Κανάλια.
Κάπνισμα: Μετά από 2-3 συνεδρίες εμφανίζεται μια δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα. Επίσης, ο άνθρωπος, ακόμα κι αν ανάβει τον ίδιο αριθμό τσιγάρων επειδή έχει ανάγκη τη διαδικασία της συνήθειας, κάνει λίγες μόνο ρουφηξιές και μετά τα πετάει. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι φυσικά απαραίτητο να ληφθεί υπόψιν ο περιβαλλοντικός παράγοντας. Εάν ο θεραπευτής θέλει να σταματήσει το κάπνισμα, θα πρέπει να ανοίξει το Ραούν σε οποιοδήποτε άτομο που ΔΕΝ θέλει να σταματήσει το κάπνισμα ή το ποτό – το θεραπευτικό αποτέλεσμα θα το εισπράξει ο ίδιος ο θεραπευτής.
Αλκοολισμός: Με τη συστηματική εργασία με την συχνότητα, ο ασθενής μπορεί να οδηγηθεί σε μια κατάσταση ελαττωμένης ή καθόλου κατανάλωσης αλκοόλ. Η εργασία με φωτογραφία έχει αποτέλεσμα 50%. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της εργασίας, ενδιάμεσα από τις πλήρεις τακτικές θεραπείες, διοχετεύουμε τη συχνότητα για 40 λεπτά με τη χρήση φωτογραφίας (μπορεί να γίνει σε πολλούς ασθενείς μαζί). Δε βάζουμε ενέργειες στο αλκοόλ. Αλκοόλ φορτισμένο με τη συχνότητα Ραούν μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και εμετό. Αντιθέτως, φορτίζουμε τακτικά νερό για να καταναλωθεί από τον ασθενή.
Ναρκωτικές – ψυχοτρόπες ουσίες: Η μαριχουάνα δεν είναι εθιστική. Εάν κάποιος αποφασίσει να την σταματήσει, μπορεί να το κάνει. Όσον αφορά την ηρωίνη, τα συμπτώματα στέρησης σταματούν εντελώς σε τρεις με τέσσερεις μέρες. Εργαζόμαστε μέρα παρά μέρα. Το στερητικό μπορεί να σταματήσει και από την πρώτη μέρα, αλλά δεν αρκούμαστε σ’ αυτό. Πρέπει να καθαρίσουμε τον ασθενή για δυο με τρεις εβδομάδες, δουλεύοντας το ήπαρ και τους πνεύμονες. Εάν ο ασθενής ξαναρχίσει τη χρήση και ξαναέρθει σε μας για δεύτερη φορά, τον δεχόμαστε, αλλά αν και πάλι ξαναρχίσει και έρθει για τρίτη φορά, δεν τον δεχόμαστε, γιατί χρησιμοποιεί τον θεραπευτή για ανακούφιση από το στερητικό όταν δεν μπορεί να βρει την ουσία (έχει αντικαταστήσει τις ενέργειες με τις ουσίες που παίρνει). Όταν ο ασθενής χρησιμοποιεί ψυχοτρόπα, πρέπει να μάθουμε για ποσό καιρό κάνει χρήση. Εάν κάνει χρήση για λιγότερο από ένα εξάμηνο, τον δεχόμαστε. Αν πρόκειται για περισσότερο συνεργαζόμαστε με τον ψυχίατρο του. Δεν πρέπει να κλείνουμε την συχνότητα Ραούν μετά τη χρήση. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη διάρκεια της λήψης ψυχοτρόπων ουσιών και φυσικά από την ποσότητα της ληφθείσας δόσης.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Είναι θεϊκό, κρουστικό κανάλι. Ενισχύει τη συχνότητα του Άγιου Μωυσή.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ασθενειών των νεφρών, του ήπατος, ολόκληρου του γαστρεντερικού σωλήνα καθώς και του καρκίνου του στομάχου (μολυσματικές ασθένειες, δηλητηρίαση, δυσεντερία, χολέρα κ.λπ.).

Φορτίζει αλάτι και νερό.

Ανοίγει στην έναρξη της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά Κανάλια. Όπως συμβαίνει και με τις συχνότητες Κραόν και Τζίλιους, πρέπει να ακούσουμε τις πληροφοριακές συχνότητες. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια συχνοτήτων της γαστρεντερικής οδού, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη ενέργεια. Εάν μέχρι την τρίτη συνεδρία ο πόνος δεν έχει φύγει, πρέπει να αλλάξουμε συχνότητα. Η δράση του Ρισούρ διαρκεί περίπου μια μέρα.

Μετά τον πλήρη καθαρισμό των ενεργειακών κέντρων έτσι όπως γνωρίζουμε, εφαρμόζουμε το κανάλι εξ επαφής στα άρρωστα όργανα σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Ρισούρ. Αφήνουμε τα αντίστοιχα τόξα. Εννοείται ότι πρέπει να ελέγξουμε αν το όργανο χρειάζεται να καθαριστεί προηγουμένως με Φιράστ + Σαόν + κινητήρα-πηγάδι.

Όταν εργαζόμαστε στο παχύ έντερο κάνουμε περισσότερους από έναν ενεργειακούς σταυρούς (π.χ. στο εγκάρσιο κόλον, στο ορθό) και εφαρμόζουμε τα κανάλια με επαφή. Αφήνουμε τόξα.

Αντιμετωπίζει τον καρκίνο του στομάχου, αλλά ασθενείς που βρίσκονται ήδη στο τέταρτο στάδιο καρκίνου του στομάχου δεν έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης (τουλάχιστον από το συγκεκριμένο κανάλι).

Το Ρισούρ έχει θετική επίδραση στο κυκλοφορικό και αιμοποιητικό σύστημα. Κάνει αναζωογόνηση του αίματος και των αιμοφόρων αγγείων. Βοηθά τα απεκκριτικά όργανα (π.χ. φλεγμονή της νεφρικής λεκάνης, γλυκερονεφρίτιδα, πυελονεφρίτιδα) και το δέρμα. Θεραπεύει τα επινεφρίδια και τα νεφρά. Βοηθά σε οποιοδήποτε πρόβλημα του ενδοκρινικού συστήματος. Θεραπεύει τα αναπνευστικά όργανα και τα καθαρίζει από τις συνέπειες του καπνίσματος. Βοηθά στη θεραπεία της θρομβοφλεβίτιδας. Ενισχύει τα αγγεία του ήπατος, των πνευμόνων και όλων των οργάνων.
Είναι πολύ καλό να το ανοίξουμε για ασθενείς που έρχονται για επαγγελματικούς ή οικονομικούς λόγους. Αμέσως όλα γίνονται σαφή.

Πρόκειται για Βουδικό Κανάλι. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Είναι ένα «ευγενικό» κανάλι που πλαισιώνει τον άνθρωπο.

Χρησιμοποιείται για όλες τις οφθαλμικές παθήσεις, τις δερματικές ασθένειες, τη γάγγραινα, την λεύκη, τους μύκητες, την τριχοφυΐα, τις αλλεργίες και τις πυορροϊκές φλεγμονές. Θεραπεύει όλες τις οφθαλμικές παθήσεις εκτός από αυτές για τις οποίες έχει προηγηθεί χειρουργική παρέμβαση.

Φορτίζει νερό και αλάτι.

Για τη θεραπεία αλλεργιών, δερματικών φλεγμονών και πληγών ανοίγουμε το κανάλι στην αρχή της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας με τα υπόλοιπα Βουδικά κανάλια. Ανοίγουμε ενεργειακό σταυρό στο σημείο που θέλουμε να επιδράσουμε. Εργαζόμαστε τοποθετώντας το δεξί χέρι σε επαφή ή ημι-επαφή. Από την παλάμη βγαίνει βεντούζα που έχει το χρώμα και την γνωστή υφή του καναλιού και τραβάει προς τα έξω την ασθένεια. Στο τέλος της χρήσης του καναλιού είναι απαραίτητο να αφήσουμε τόξα στα σημεία εφαρμογής.

Η αλλεργία και η ψωρίαση θεραπεύονται μέσα σε διάστημα 2 – 2 1/2 μηνών με συχνότητα παρεμβάσεων μέρα παρά μέρα. Για τους επόμενους έξι μήνες ο ασθενής πρέπει να επαναλαμβάνει τη θεραπεία μια φορά το μήνα. Το σχήμα της θεραπείας μπορεί σε αυτή τη φάση να διαρκεί 10-15 λεπτά εφαρμόζοντας τα κανάλια Σούριι-Σανλάι + Άγιος Μωάμεθ + Φαρούν-Μπούντα με επαφή.

Στις οφθαλμικές παθήσεις είναι εφικτό να διεξαχθούν θεραπείες απευθείας στα μάτια μόνο αφότου ο ασθενής έχει περάσει έναν ελάχιστο αριθμό γενικών θεραπευτικών συνεδριών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του κεφαλιού με τα κανάλια Φιράστ + Ζευς.

Έπειτα, παράλληλα, αρχίζουν να εκτελούνται οι θεραπείες στα μάτια. Μετά την κύρια συνεδρία, ο θεραπευτής και ο ασθενής στέκονται όρθιοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Τοποθετούν τα χέρια ο ένας στους ώμους του άλλου (με τον άξονα της ωλένιας άρθρωσης προς τα πάνω). Χαλαρά και με αφηρημένο βλέμμα κοιτάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου (δεν πρέπει να παίζουν/κλείνουν τα βλέφαρα). Ο θεραπευτής κοιτά τον ασθενή με απόμακρο βλέμμα προς το κέντρο του κεφαλιού, πίσω από τα μάτια. Η συχνότητα πηγαίνει μακριά. Η διαδικασία διαρκεί μέχρι και οι δύο να αισθανθούν ζέστη, κράμπες, ενόχληση ή τσούξιμο (όπως η ενόχληση της «άμμου») στα μάτια. Μετά την πρώτη παρέμβαση στα μάτια ο ασθενής πρέπει να αλλάξει τους διορθωτικούς φακούς που χρησιμοποιεί 0,25 βαθμούς πιο κάτω. Η εργασία γίνεται μέρα παρά μέρα.

Στην περίπτωση που το οπτικό νεύρο έχει εξασθενίσει, εφαρμόζουμε το κανάλι Φαρούν-Μπούντα με την τεχνική μάτια με μάτια.

Ο θεραπευτής στον εαυτό του δεν μπορεί να εφαρμόσει την τεχνική «μάτια με μάτια». Εφαρμόζει το κανάλι στα μάτια με την δεξιά παλάμη με ημι-επαφή.

Αγωγή δερματικών ασθενειών. Εάν οι δερματικές νόσοι έχουν μολύνει το λεμφικό σύστημα, πρέπει να κάνουμε αγωγή στο αίμα. Αρχικά θα δουλέψουμε με το ήπαρ (Άγιος Μωυσής, Ρισούρ). Διοχετεύουμε τη συχνότητα Κραόν ή Τζίλιους στον σπλήνα και αφήνουμε τόξο.
Αλλεργία. Επιλέγουμε τις συχνότητες Σούριι-Σανλάι (ήπια) ή Άγιος Μωάμεθ (ισχυρή). Σπανιότερα μπορούμε να εργαστούμε με το Νινάλις, μόνο εφόσον υπάρχει υπόδειξη από το Μίντι. Ανοίγουμε Λωτό.
Έκζεμα-πυώδεις ασθένειες. Δουλεύουμε με ημιεπαφή. Σε σπάνιες περιπτώσεις αφήνουμε τόξο. Ανοίγουμε Λωτό.
Γάγγραινα. Η γάγγραινα, κατα κανόνα φανερώνει την ύπαρξη διαβήτη. Εκτελούμε το πλήρες θεραπευτικό σχήμα και κάνουμε φόρτιση των ενεργειακών κέντρων. Απομακρύνουμε συνδέσεις (συνήθως υπάρχουν νεκρωτικές συνδέσεις σε ασθενείς με διαβήτη). Εργαζόμαστε με ημιεπαφή και αφήνουμε τόξο. Κάθε ασθένεια έχει την δική της συμπεριφορική λειτουργία. Η συμπεριφορική λειτουργία της γάγγραινας οδηγεί σε κλείσιμο του τέταρτου ενεργειακού κέντρου, οπότε θα πρέπει να δουλεύουμε με το τέταρτο ενεργειακό κέντρο δυο φορές τη ημέρα. Η αγωγή της γάγγραινας, αρχίζει όταν εμφανίζεται ένα οριακό στρώμα. Πριν την εμφάνιση του οριακού στρώματος, δίνουμε την συχνότητα Σούριι-Σανλάι, για να εμποδίσουμε την καταστροφή του τένοντα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον έξι μήνες.
Εάν ο θεραπευτής έχει πρόβλημα με την όραση του, για να την βελτιώσει πρέπει και αυτός να αλλάζει φακούς όσο εκτελεί θεραπεία στα μάτια για άλλους. Η αλλαγή των φακών γίνεται περίπου κάθε δυο με τρεις εβδομάδες, ανάλογα με την ενέργεια του ασθενούς. Δουλεύουμε με τον συγκεκριμένο φακό μέρα παρά μέρα. Όταν ο ασθενής αρχίζει να βλέπει όσο καλά έβλεπε και με τους προηγούμενους φακούς, τους ξανά-αλλάζουμε. Στην πρώτη συνεδρία, ο ασθενής έρχεται με φακούς κατα 0.25 βαθμούς μικρότερους.
Εάν ο ασθενής έχει γλαύκωμα, είναι προτιμότερη η συχνότητα Ρανούλ. Κάνουμε ενεργειακή τομή και τραβάμε την αρνητική ενέργεια από το μάτι με τη μέθοδο κινητήρας πηγάδι. Η συχνότητα μπορεί να δοθεί και με τα χέρια.

Ανήκει στο Βουδικό Μπλοκ καναλιών. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά Κανάλια.

Θεραπεύει όλες τις οφθαλμικές παθήσεις και έχει πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα στον καταρράκτη. Είναι συμπληρωματικό του καναλιού Σούριι-Σανλάι όσον αφορά την παρέμβαση στα μάτια και φέρει ισχυρότερο αποτέλεσμα. Επίσης, χρησιμοποιείται με την τεχνική μάτια-με-μάτια μαζί με το κανάλι του Αγίου Μωάμεθ, μόνο για σοβαρές και επώδυνες παροξύνσεις που έχουν προκύψει στη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών του ρινοφάρυγγα και στη ρινίτιδα. Λειτουργεί καλά στα μάτια ακόμα και μετά από χειρουργική επέμβαση. Φορτίζει νερό.
Το κανάλι ανοίγει στην αρχή της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας μαζί με τα υπόλοιπα Βουδικά Κανάλια.
Μετά από την κύρια συνεδρία εφαρμόζουμε την τεχνική «μάτια με μάτια». Η μέθοδος είναι η ίδια με αυτή που εφαρμόζουμε με το κανάλι Σούριι-Σανλάι. Όταν πραγματοποιούμε θεραπείες στα μάτια πρέπει να εναλλάσσουμε τα κανάλια Ρανούλ και Σούριι-Σανλάι στη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, στη μια θεραπεία χρησιμοποιούμε π.χ. το Ρανούλ, στην επόμενη το Σούριι-Σανλάι, στη μεθεπόμενη πάλι το Ρανούλ. Συνιστάται όμως, η έναρξη αυτών των θεραπειών να γίνεται με το πιο ήπιο κανάλι που είναι το Σούριι-Σανλάι.

Εάν ο ασθενής έχει γλαύκωμα, είναι προτιμότερη η συχνότητα Ρανούλ. Η συχνότητα μπορεί να δοθεί και με τα χέρια. Κάνουμε ενεργειακή τομή και τραβάμε την αρνητική ενέργεια από το μάτι με τη μέθοδο κινητήρας-πηγάδι.
Ο θεραπευτής στον εαυτό του δεν μπορεί να εφαρμόσει την τεχνική «μάτια με μάτια». Εφαρμόζει το κανάλι στα μάτια με την δεξιά παλάμη με ημι-επαφή.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι ειδικές θεραπείες στα μάτια πραγματοποιούνται εφόσον έχει προηγηθεί η κύρια θεραπευτική συνεδρία.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Θεραπεύει τις κήλες, τις ουλές, τις αρθρώσεις, τα κατάγματα στα χέρια, τις στομαχικές ασθένειες (έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου), συμπεριλαμβανομένων των όγκων του πεπτικού σωλήνα (στο ήπαρ, στην χοληδόχο κύστη, στο έντερο) και εν γένει τον καρκίνο σε όλο τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του νερού και του αλατιού.

Ουλές. Εργαζόμαστε με ημιεπαφή. Η ουλή αρχίζει σταδιακά να απλώνεται, ενώ ο χρωματισμός επανέρχεται. Μπορούμε να αφήσουμε τόξο. Δε χρειάζεται τομή. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δώσουμε ενέργεια κι όχι να αφαιρέσουμε.
Ομφαλοκήλη. Εάν πρόκειται για ένα ήρεμο παιδί, που δεν έχει παραμεγαλώσει η Πηγή του (μέχρι δυόμιση ετών), διοχετεύουμε την συχνότητα με τα χέρια στην περιοχή της κήλης. Μετά από τρεις ή τέσσερεις συνεδρίες καθημερινά, η κήλη θα παραμένει, αλλά η αγωγή πρέπει να σταματήσει για ένα μήνα. Εάν το παιδί είναι ήρεμο, σε ένα μήνα η κήλη θα έχει εξαφανιστεί. Εάν το παιδί είναι ανήσυχο (φωνάζει για μέρες), η κήλη θα ξαναεμφανιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αφήσουμε την συχνότητα να περάσει μέσα από τα χέρια μας για τρία έως πέντε λεπτά. Η ροή είναι δυνατή και πλατιά. Μετά αρχίζουμε να την συμπιέζουμε (να την στενεύουμε). Ενώ περιορίζουμε το πλάτος της ροής της ενέργειας, αρχίζουμε να την στριφογυρίζουμε (δίνουμε ροπή) και έχουμε ως αποτέλεσμα έναν αιμοστατικό επίδεσμο. Δουλεύει η νοητική εικόνα. Φανταζόμαστε ότι ο επίδεσμος είναι από λάστιχο και τον τεντώνουμε. Η μια άκρη του λάστιχου είναι συνδεδεμένη με την κήλη, η άλλη με την σπονδυλική στήλη. Το φανταστήκαμε, το κατασκευάσαμε και αρχίζουμε το ενεργειακό τράβηγμα. Δουλεύουμε έτσι τρεις ή τέσσερεις φορές καθημερινά. Με τους ενήλικες δουλεύουμε μέρα παράμερα μέχρι να φύγει η κήλη. Πρέπει να ενημερώσουμε τον ασθενή ότι κατα τη διάρκεια της αγωγής και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά, δεν κάνει να σηκώνει βαριά αντικείμενα. Η ομφαλοκήλη δένεται στον μηρό. Με τον ίδιο τρόπο δένονται και τα αλλά όργανα. Στην πτώση μήτρας, το δέσιμο γίνεται στη λεκάνη ή στην σπονδυλική στήλη. Στην πτώση νεφρού γίνεται στην κλείδα. Το δεξί χέρι είναι μπροστά, το αριστερό στην κλείδα. Το λάστιχο σε γωνία 90° από το χέρι στο νεφρό είναι βοηθητικό, ενώ από το νεφρό στην κλείδα είναι το βασικό. Στρίβουμε το βασικό λάστιχο. Τα χέρια απομακρύνονται, το βοηθητικό λάστιχο εξαφανίζεται. Έτσι μπορούμε να σηκώσουμε όλα τα όργανα, αρκεί να δούμε που θα επιλέξουμε να δέσουμε το λάστιχο.
Στην περίπτωση των κηλών (βουβωνικών, μηριαίων), μετά την κύρια θεραπευτική συνεδρία και αφότου έχουμε καθαρίσει τα ενεργειακά κέντρα είναι απαραίτητο να επιδράσουμε εξ επαφής.

 • Τοποθετούμε το δεξί χέρι μπροστά στην κήλη και το αριστερό συμμετρικά πίσω επάνω στη σπονδυλική στήλη.
 • Εργαζόμαστε με το κανάλι Άγιος Βούδας και ταυτόχρονα σχηματίζουμε τη νοητική του εικόνα – ένα στρογγυλό, ελαφρώς τεντωμένο λαστιχένιο σχοινί με εσωτερική διάμετρο 15-20 mm (σαν τρύπιο μακαρόνι), μεταξύ των χεριών.
 • Νοητικά δένουμε τη μια άκρη του σχοινιού στη σπονδυλική στήλη και την άλλη στην κήλη. Οπότε το κανάλι λειτουργεί για να επαναφέρει το όργανο στη σωστή του θέση.

Μετά το τέλος της συνεδρίας ο θεραπευτής πρέπει να διατηρήσει τη νοητική εικόνα του σχοινιού προκειμένου να σταθεροποιηθεί ολοκληρωτικά το αποτέλεσμα.
Κατάγματα. Εάν δουλεύουμε με ένα πρόσφατο κάταγμα (είναι ακόμα στο γύψο), το οστό θα θεραπευτεί σωστά. Εργαζόμαστε με ημιεπαφή, μέρα παρά μέρα. Στην περίπτωση που έχει αφαιρεθεί ο γύψος αλλά το οστό δεν έχει κολλήσει σωστά, εργαζόμαστε με ημι-επαφή. Ο χόνδρος που σχηματίστηκε στο σημείο της συγκόλλησης διαλύεται, το οστό σπάει (ανοίγει) ανώδυνα και χτίζεται πάλι σωστά.
Σε διάστρεμμα αρκεί να ανοίξουμε αμέσως το κανάλι με επαφή και να ενισχύσουμε το Φαρούν-Μπούντα. Η φλεγμονή θα περάσει πολύ πιο γρήγορα. Δουλεύουμε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αγωγή των αρθρώσεων και της πολυαρθρίτιδας, ακριβώς όπως το κανάλι Άγιος Ιησούς. Όταν εργαζόμαστε με τις αρθρώσεις στην περίπτωση πολυαρθρίτιδας ή εναπόθεσης άλατος, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με επίδραση εξ επαφής επάνω στις προβληματικές περιοχές διοχετεύοντας τα κανάλια Φιράστ + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν. Στην περίπτωση της πολυαρθρίτιδας ειδικότερα, διοχετεύουμε τα κανάλια Άγιο Βούδα + Φαρούν-Μπούντα πραγματοποιώντας ενεργειακό μασάζ με απαλά χτυπηματάκια.

Για τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης του ασθενούς επιδρούμε σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν.

Γαστρεντερικός σωλήνας. Η εργασία πραγματοποιείται με επαφή. Καθαρίζουμε σχολαστικά το άρρωστο όργανο (ενεργειακή τομή, Φιράστ, μέθοδος κινητήρας-πηγάδι) και αφήνουμε επουλωτικό τόξο.
Βοηθά στη διακοπή των βλαβερών συνηθειών. Βοηθά στη διαχείριση του εγωισμού. Ενισχύει την αναγέννηση των ιστών. Δουλεύει μέσα από νευρικές απολήξεις. Επιλύει αιχμές, θεραπεύει και ανακατανέμει την ενέργεια στα όργανα καθώς και τις συνδέσεις μεταξύ οργάνων. Βοηθά στη διατήρηση σε παγωμένο νερό, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ασφυξίας κ.λπ. Σε αγχωτικές καταστάσεις του φυσικού σώματος. Η συχνότητα αυξάνει τη δύναμη των λέξεων, είναι ευκολότερο να πείσουμε κάποιον. Εάν ένα παιδί έχει στραβά δόντια, τότε μερικές φορές αυτή η συχνότητα μπορεί να τα ισιώσει. Χρησιμοποιείται ως ασθενοφόρο για τραυματισμούς, ανακουφίζει από οδυνηρό σοκ, αποκαθιστά απώλεια αίματος. Όταν παραμορφώνεται η σπονδυλική στήλη, κόψτε την από πάνω προς τα κάτω με μια ακτίνα που προέρχεται από τη μέση της παλάμης του δεξιού χεριού και κάντε τομές μεταξύ των σπονδύλων. Όταν τα οστά του κρανίου μετατοπιστούν, χρησιμοποιείται ένας κοχλίας ενέργειας για την άρθρωση, ο οποίος αφήνεται για 2-3 ημέρες.

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Θεραπεύει το κρυολόγημα, όλες τις ασθένειες των αρθρώσεων και του λαιμού, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση (στις περιπτώσεις υπότασης, υπέρτασης, νευροφυτικής δυστονίας) και ελαττώνει τη θερμοκρασία (σε εμπύρετη κατάσταση).

Βοηθά στην τοποθέτηση των σπονδύλων σε συνδυασμό με τις συχνότητες του Άγιου Βούδα και Φαρούν. Αποκαθιστά τους δίσκους και αυξάνει τον ιστό του χόνδρου. Ανακουφίζει από οίδημα των αγγειακών τοιχωμάτων, βελτιώνει την ελαστικότητα τους, δρα για νέκρωση φλεβικής αρτηρίας, φλεβική ανεπάρκεια, ομαλοποιεί τον αριθμό των αιμοπεταλίων, ανακουφίζει τον αγγειακό σπασμό, διασπά τον αγγειακό φραγμό (πρόληψη γάγγραινας), θεραπεύει τον λαιμό και τους ρευματισμούς της καρδιάς. Ενισχύει το έργο των επινεφριδίων. Επηρεάζει ιούς, θηλωματοϊούς και χλαμύδια, κοκκύτη, μηνιγγίτιδα και πυώδη εντερίτιδα, στρεπτόκοκκο και σταφυλόκοκκο, αιμολυτικό πυρετό.
Βοηθά στο να προσελκύσουμε θετικά γεγονότα. Βοηθά στη διατήρηση καλής ψυχολογίας κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης. Προωθεί την απώλεια βάρους (απομακρύνει το υπερβολικό υγρό από το σώμα) και την αναζωογόνηση (αλλάζει την ορμονική κατάσταση). Επαναφέρει από το κώμα με την ελάχιστη απώλεια στον εγκέφαλο. Ελευθερώνει από καρμικές δεσμεύσεις και προγονικές κατάρες. Το κανάλι θεραπεύει τις πνευματικές πληγές. Ανακουφίζει από τον πόνο του αποχωρισμού από αγαπημένα πρόσωπα. Βοηθά να ταυτιστούμε με φίλους, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει κρυμμένους εχθρούς. Με τη βοήθειά του δημιουργούνται οικογένειες και νέες κοινότητες. Βοηθά να συσχετιστούν άνθρωποι που έχουν κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα. Αναπτύσσει την ικανότητα σχεδιασμού και δημιουργίας οράματος. Είναι ωφέλιμο στις πωλήσεις. Βοηθά τον άνθρωπο να ανακάμψει μετά από κρίση λαιμαργίας. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των χώρων και την απέλαση εχθρικών οντοτήτων.
Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού και αλατιού.

 1. Στην κύρια συνεδρία (ή εκτός αυτής), υπό την επίδραση του καναλιού εργαζόμαστε με επαφή εφαρμόζοντας τα χέρια επάνω στις αρθρώσεις ή τα τραυματισμένα οστά και πλήττουμε απαλά κάνοντας «ενεργειακό μασάζ» για 3-4 λεπτά. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν εφαρμόζουμε ταυτόχρονα τα κανάλια Φιράστ + Άγιος Ιησούς + Άγιος Βούδας + Φαρούν.
 2. Για τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, πραγματοποιούμε ενεργειακή διάτρηση της σπονδυλικής στήλης με τα κανάλια Φιράστ + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν. Επίσης, είναι εφικτό να εφαρμοστεί ο συνδυασμός Φιράστ + Σαόν + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν. Εξαιρετική εφαρμογή εδώ έχει το κανάλι Χρυσή Πυραμίδα (εναλλακτικά, σε επόμενη συνεδρία).
 3. Πολυαρθρίτιδα. Χρειάζεται εξάμηνη αγωγή. Στα χέρια εργαζόμαστε με επαφή, όπως συνήθως. Τα δάχτυλα μας δεν πρέπει να εφάπτονται. Μπορούμε να βάλουμε τα χέρια του ασθενούς στο τραπέζι και να εργαστούμε ταυτόχρονα και με τα δυο. Ομοίως και με τα γόνατα. Βάζουμε τον ασθενή να κάτσει, και δουλεύουμε στα δυο γόνατα με επαφή. Μπορούμε να αφήσουμε τόξα είτε στα δυο γόνατα, είτε στα δυο χέρια. Σε ενάμιση μήνα, οι πόνοι έχουν σταματήσει εντελώς, ακόμα και αν τα δάχτυλα είναι παραμορφωμένα. Όταν σταματήσει ο πόνος, το διάστημα μεταξύ των συνεδριών μπορεί να αυξηθεί. Εάν ο ασθενής πάσχει από πολυαρθρίτιδα και οι αρθρώσεις των χεριών έχουν ήδη παραμορφωθεί και έχουν χάσει την κινητικότητας τους, η κινητικότητα θα αποκατασταθεί, αλλά τα δάχτυλα δεν θα γίνουν ποτέ απολύτως ίσια. Με την πλήρη απομάκρυνση του πόνου, αρχίζουμε να κάνουμε μασάζ σε κάθε φάλαγγα, έως ότου πονέσει λίγο, αυξάνοντας σταδιακά το φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει τριβή στην άρθρωση, και σχηματίζεται ένας μικρός σάκος με αίμα. Δε θα πονάει πολύ, αλλά η άρθρωση θα ισιώσει λίγο.
 4. Υπέρταση. Στην περίπτωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, έχοντας ενεργό το κανάλι ανοίγουμε νοητικά λωτό, ώμους και χέρια. Ο ασθενής μπορεί να κάθεται. Δυναμώνουμε το κανάλι από πάνω. Δεν πραγματοποιούμε επαφή. Όταν η πίεση αρχίσει να πέφτει ξανακλείνουμε τον θώρακα, τα χέρια, τους ώμους και το λωτό κατά το ήμισυ. Τελικά, μετά από 2-3 ώρες κλείνουμε εντελώς τον λωτό. Εφόσον ο ασθενής έχει απομακρυνθεί κάνουμε την τελευταία διαδικασία νοητικά. Αν η πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, στεκόμαστε πίσω από τον ασθενή (αυτό μπορεί να γίνει είτε εντός είτε εκτός της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας), ανοίγουμε το πηγάδι για εμάς και τον ασθενή, τοποθετούμε τα χέρια μας στους ώμους του και υπό την επίδραση του καναλιού απομακρύνουμε μέσω του εαυτού μας (τεχνική αντλίας – το σώμα του θεραπευτή λειτουργεί ως αγωγός) για 15-20 λεπτά όλη την ακάθαρτη ενέργεια και τη στέλνουμε μέσα στο πηγάδι. Είναι απαραίτητο να κατευθύνουμε την αρνητική ενέργεια και με τα δυο μας χέρια. Αν αισθανθούμε κάψιμο (σαν να πατάμε σε καυτή άσφαλτο) ή τσίμπημα στα πέλματα σημαίνει ότι η διαδικασία προχωράει σωστά. Στη συνέχεια κλείνουμε το πηγάδι και ολοκληρώνουμε την προηγούμενη διαδικασία με το τελειωτικό κλείσιμο του ασθενούς. Δεν είναι υποχρεωτικό να ελαττώσουμε την αρτηριακή πίεση κατά τη συνεδρία με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας το κανάλι είναι ενεργό και χωρίς επαφή επεμβαίνει στον ασθενή ρίχνοντας την πίεση. Στην περίπτωση υψηλής αρτηριακής πίεσης το κανάλι Άγιος Ιησούς ΔΕΝ μπαίνει στην αύρα (διότι φέρνει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα). Ενισχυτικά καθαρίζουμε το κεφάλι με την τεχνική κινητήρα-πηγάδι. Το κύριο πρόβλημα της υπέρτασης είναι το ασταθές ψυχο-συναισθηματικό υπόβαθρο, το άγχος και οι φοβίες. Επομένως, είναι απαραίτητο να εναρμονιστεί το ενεργειακό σύστημα (τσάκρα) και μετά τις συνεδρίες να προστεθούν Χουμ, Αναέλ κ.λπ. Ο θεραπευτής θα αποφασίσει ποιες συχνότητες θα ωφελήσουν περισσότερο.
 5. Υπόταση. Στην περίπτωση χαμηλής πίεσης πραγματοποιούμε φούσκωμα της αύρας (στο στάδιο που ο λωτός και το πηγάδι είναι κλειστά) εφαρμόζοντας τα κανάλια Φιράστ + Ζευς + Άγιος Ιησούς μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα.
 6. Στον πονόλαιμο και γενικά στις ασθένειες του λαιμού είναι απαραίτητο να τον ζεστάνουμε εφαρμόζοντας το κανάλι με τα χέρια στην περιοχή. Σε αυτή τη διαδικασία τοποθετούμε τη δεξιά παλάμη από μπροστά επάνω στο λαιμό και το αριστερό χέρι από πίσω επάνω στον αυχένα. Εφαρμόζουμε το κανάλι με ένταση μέχρι να αισθανθούμε κάψιμο στις παλάμες. Η ειδική διαδικασία στο λαιμό γίνεται αφότου έχουμε καθαρίσει τα ενεργειακά κέντρα. Επισημαίνεται ότι όταν εφαρμόζουμε κανάλια στο λαιμό ή γενικότερα στην περιοχή του 5ου τσάκρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενώνονται τα δάχτυλα.
 7. Όταν παρεμβαίνουμε στην αναπνευστική οδό (βρόγχοι, πνεύμονες) πραγματοποιούμε την ίδια διαδικασία με το ζέσταμα.
 8. Ελάττωση της θερμοκρασίας. Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε οποιοδήποτε πρόβλημα και είναι γενικά θετικός παράγοντας. Υπάρχουν ασθένειες για τις οποίες το σώμα χρειάζεται ένα άλμα θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα στις περισσότερες ιογενείς ασθένειες. Με την αμυγδαλίτιδα και την πνευμονία η θερμοκρασία συνήθως μειώνεται απλά με το άνοιγμα της συχνότητας. Η εργασία γίνεται χωρίς επαφή. Εάν ανοίξουμε την συχνότητα, αλλά ο πυρετός δεν πέφτει, αντιθέτως ανεβαίνει, διοχετεύουμε συνεχώς την συχνότητα και ανάλογα με την κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς αφήνουμε την θερμοκρασία να ανεβεί μέχρι κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο κλείνουμε την συχνότητα. Μετά από 15-20 λεπτά η θερμοκρασία κατεβαίνει. Την επόμενη μέρα, ο ασθενής στην ουσία είναι υγιής.
 9. Για να ελαττώσουμε τη θερμοκρασία ενός παιδιού. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν επιδιώκουμε να ελαττώσουμε την υψηλή θερμοκρασία ενός παιδιού με το κανάλι Άγιος Ιησούς ενδεχομένως να επισημάνουμε την τάση η θερμοκρασία να μην ελαττώνεται αλλά αντιθέτως, να ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι το κανάλι υποδεικνύει στον θεραπευτή ότι η υψηλή θερμοκρασία είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια φλεγμονή. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πλέον των 39° C θα πρέπει να ρίχνεται με μηχανικό τρόπο π.χ. τοποθετώντας το παιδί κάτω από κρύο νερό, τρίβοντας το με αλκοόλ ή ξίδι. Με πυρετό 39° C το παιδί μπορεί να έχει σπασμούς. Εξακολουθούμε φυσικά να εργαζόμαστε με τον κανάλι. Εάν το πρόσωπο του παιδιού κοκκινίσει (γίνει βυσσινί), αυτό σημαίνει ότι δε θα έχει σπασμούς.
Πρόκειται για Βουδικό Κανάλι. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά Κανάλια.

Θεραπεύει ασθένειες του αναπνευστικού σωλήνα (πνεύμονες, βρόγχοι), του ήπατος, των νεφρών και του στομάχου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του στομάχου.

Φορτίζει αλάτι και νερό.

Η συχνότητα είναι ήπια. Είναι συμπληρωματική του Ρισούρ.

Αναπνευστική οδός – πνεύμονες – βρόγχοι (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της φυματίωσης, της φλεγμονής). Αντιμετωπίζονται με επαφή, τοποθετώντας τα χέρια εναλλάξ στη βάση και στην κορυφή των πνευμόνων, αφήνοντας τόξα (εργαζόμαστε στον κάθε πνεύμονα ξεχωριστά, πρώτα στον δεξί και ύστερα στον αριστερό και αφήνουμε από δύο τόξα στον κάθε πνεύμονα).
Βρογχίτιδα. Βάζοντας τα χέρια στο στήθος, εργαζόμαστε καθημερινά για τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Με την πνευμονία πρέπει να κάνουμε χτυπήματα με τη συχνότητα. Τοποθετούμε το αριστερό χέρι στους πνεύμονες από το πλάι. Με το δεξί χέρι που χτυπούμε επάνω στο αριστερό (το δικό μας) χέρι και προφέρουμε το όνομα της συχνότητας. Η συχνότητα έρχεται μέσα από το χέρι με ωθήσεις. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι άτομα με αδύναμη καρδιά, μετά από πνευμονία, έχουν συχνά καρδιακή προσβολή.
Τα νεφρά, το συκώτι και το στομάχι (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του στομάχου) αντιμετωπίζονται με επαφή. Αφήνουμε τόξα. Η συχνότητα είναι ήπια, επομένως την εφαρμόζουμε χωρίς φόβο στο ήπαρ και τα νεφρά.
Κεντρικό νευρικό σύστημα. Βοηθά στην βλαστική-αγγειακή δυστονία και στις ασθένειες των αυτιών.
Περιφερικό νευρικό σύστημα και μυοσκελετικό σύστημα. Αποκαθιστά την ενέργεια, λειτουργεί με την εναπόθεση αλάτων στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και αποκαθιστά τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Απομακρύνει το τρίξιμο από τα γόνατα των παιδιών. Ανακουφίζει από τον μυϊκό σπασμό. Βοηθά στις αρθρώσεις σε περιπτώσεις φλεγμονής, εξάρθρωσης (συμπεριλαμβανομένων των παλαιών). Βοηθά στις κράμπες των γαστροκνημίων μυών (κυκλοφοριακή ανεπάρκεια, κόπωση, έλλειψη ιχνοστοιχείων). Συμπιεσμένα νεύρα. Τυφλωμένες απολήξεις νεύρων.
Κυκλοφορικό και αιμοποιητικό σύστημα. Τα όργανα σχηματισμού αίματος. Εγκεφαλικά αγγεία. Καρδιαγγειακές παθήσεις και καρδιακή προσβολή. Καθαρισμός του ήπατος, του αίματος, των αιμοφόρων αγγείων. Αναζωογόνηση των κυττάρων του αίματος, αιμοφόρα αγγεία, αγγειοσυστολή. Αγγεία του ήπατος, των πνευμόνων, όλων των οργάνων. Θρομβοφλεβίτιδα, κιρσώδεις φλέβες.
Απεκκριτικό σύστημα και δέρμα. Εργάζεται για οποιαδήποτε αλλοίωση του δέρματος. Μυρμηγκιές, θηλώματα, επούλωση πληγών, οίδημα. Απομακρύνει περίσσεια υγρού, σκωρίες.
Ενδοκρινολογικό σύστημα. Επαναφέρει τον μεταβολισμό. Προωθεί την απώλεια βάρους.
Επαναφέρει τον σωστό μηχανισμό κυτταρικής διαίρεσης (πρόληψη της ογκολογίας). Καταργεί τις ενεργειακές βλάβες (υποβολές, ύπνωση, ζημιά). Αφαιρεί τις νεκρωτικές συνδέσεις. Βοηθά σε όλες τις ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα (μολυσματικές, δηλητηρίαση, δυσεντερία, χολέρα κ.λπ.).

Ανήκει στα Βουδικά Κανάλια. Δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά.

Θεραπεύει όλων των ειδών τις αλλεργικές ασθένειες, τις ουλές των πληγών, διαλύει τη μυρμηγκιά, τα λιπώματα, τα κονδυλώματα, εξαφανίζει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, θεραπεύει την τριχόπτωση και εναρμονίζει τον ορμονικό άξονα. Χρησιμοποιείται επίσης στις επίπονες επιδεινώσεις που μπορεί να εμφανίζονται μετά από θεραπείες οφθαλμολογικών παθήσεων.

Είναι, μαζί με το Σούριι-Σανλάι, η πιο κατάλληλη συχνότητα για τη θεραπεία των αλλεργιών. Σπανιότερα, και μόνο εφόσον μας το έχει υποδείξει το Μίντι, χρησιμοποιείται το Νινάλις.

Το κανάλι του Αγίου Μωάμεθ ενισχύει την όρεξη για εργασία. Εξαλείφει την τεμπελιά και την αδράνεια. Ενισχύει την αυτοπειθαρχία. Βοηθάει στη νεύρωση και στην αϋπνία (φτιάχνει τον κιρκάδιο ρυθμό). Είναι καλό να το ανοίγουμε σε μαθητές καθώς και σε υφισταμένους. Το κανάλι βοηθά να φέρει μια υπόθεση στο λογικό της συμπέρασμα. Δίνει δύναμη για την επίλυση των εργασιών. Ενισχύει την αίσθηση της αγάπης για τα δόγματα και τους κανόνες. Ως εκ τούτου, λειτουργεί αποτελεσματικά σε θέματα που σχετίζονται με τη νομιμότητα, την επεξεργασία των συναλλαγών και τη σύναψη συμβάσεων. Λειτουργεί με κληρονομικές ασθένειες των οργάνων του τρίτου ενεργειακού κέντρου (διαβήτης). Μαζί με άλλα κανάλια απομακρύνει σκωρίες, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια βάρους.
Χρησιμοποιείται για τη φόρτιση νερού και αλατιού.

Προκειμένου να εξισορροπήσουμε τον ορμονικό άξονα και να θεραπεύσουμε τις αλλεργίες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε το κανάλι χωρίς επαφή σύμφωνα με το γενικό θεραπευτικό σχήμα.

Κατά την κύρια συνεδρία (ή εκτός αυτής), υπό την επίδραση του καναλιού, εργαζόμαστε με ημι-επαφή τοποθετώντας τα χέρια πάνω από τις πληγές ή τις τρίχες και παρεμβαίνουμε σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Άγιος Μωάμεθ. Πολύ καλά αποτελέσματα έχει ο συνδυασμός των καναλιών Αγίου Μωάμεθ και Σούριι-Σανλάι. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε εναλλάξ στη σειρά των θεραπειών μία φορά τον συνδυασμό Φιράστ + Άγιος Μωάμεθ και μία τον συνδυασμό Φιράστ + Σούριι-Σανλάι.

Οι φουσκάλες και οι σμηγματογόνες κύστεις φεύγουν με τις συχνότητες Άγιος Μωάμεθ και Σαόν. Πρέπει να γίνει ενεργειακή τομή.

Κατά την κύρια συνεδρία (ή εκτός αυτής), υπό την επίδραση του καναλιού κόβουμε την κρεατοελιά, το λίπωμα ή τη μυρμηγκιά χρησιμοποιώντας τον «ενεργειακό σταυρό» και ανοίγοντας τους παραπάνω σχηματισμούς σαν πέταλα λωτού. Με ημι-επαφή εφαρμόζουμε τα κανάλια Φιράστ + Σαόν + Άγιος Μωάμεθ και αφήνουμε τόξα. Δε χρειάζεται να κλείσουμε τις ενεργειακές τομές (θα κλείσουν μόνες τους).

Αν μια γυναίκα έχει μουστάκι, πρέπει να ανοίξουμε τον Άγιο Μωάμεθ μαζί με τη συχνότητα Σινράχ. Στο τέλος της συνεδρίας πρέπει να γίνουν πολλές ενεργειακές τομές, ώστε να υπάρχει αποστράγγιση της ροής της ενέργειας (θέλουμε το τόξο να απομακρύνει το «μουστάκι»). Εάν κάνουμε τις τομές κατα την διάρκεια της συνεδρίας και συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, θα κλείσουν νωρίς και δε θα υπάρχει απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας στο τέλος μέσω αυτών. Η συχνότητα βοηθά στην ομαλοποίηση του ορμονικού υποβάθρου.
Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Εργαζόμαστε με ημι-επαφή. Το αποτέλεσμα ενισχύεται όταν εργαζόμαστε με τη συχνότητα Σούριι-Σανλάι.
Ράμματα μετά από χειρουργείο. Κατα την εργασία με ράμματα, μπορεί να μετακινηθεί ο ιστός. Εάν συνοδεύεται από πόνο, πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει να αντέξουμε τον πόνο που προέρχεται από τα ράμματα.
Θεραπεία πληγών. Με τραύματα μπορούμε να δουλεύουμε καθημερινά, δυο φορές την ημέρα. Τα πρόσφατα τραύματα αντιμετωπίζονται πολύ καλά. Δουλεύουμε με ημι-επαφή. Για χημικά και ηλεκτρικά εγκαύματα είναι καλύτερο να εργαστούμε με Φαρούν-Μπούντα.
Κρεατοελιές, κονδυλώματα, κρεατοελιά στο πόδι. Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα. Περνάμε τη συχνότητα. Μπορούμε να εργαστούμε χωρίς επαφή, μόνο με τα μάτια. Κάνουμε ενεργειακή τομή. Μια ελιά στο πόδι που δεν έχει καστανή κεφαλή είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Τα εκ γενετής σημάδια που συνδέονται με καρκίνο, δεν αφαιρούνται. Όταν εργαζόμαστε με τον Άγιο Μωάμεθ, μπορεί να υπάρξουν οδυνηρές αισθήσεις, η ελιά παραμένει στη θέση της, αλλά ως αποτέλεσμα της εκροής ενέργειας το πόδι στεγνώνει, εξαιτίας της συχνότητας η ελιά δεν μπορεί να ταϊστεί, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πέφτει από μόνο της.
Προειδοποίηση: Όταν χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο κανάλι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις μαλακές ελιές που έχουν την ίδια απόχρωση με το δέρμα του ασθενούς. Δεν εργαζόμαστε με τις ελιές που μοιάζουν με ανοιχτά μπουμπούκια. Εφόσον υπάρχει υποψία κακοήθους φύσης μια ελιάς εργαζόμαστε χωρίς επαφή σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Σαόν.

Ανήκουν στο Βουδικό μπλοκ. Δε συμβιβάζονται με τα κανάλια του Μαγικού μπλοκ.

Το κανάλι Σινράχ εφαρμόζεται για το ξανάνιωμα των γυναικών, εξισορροπεί τον ορμονικό άξονα, ξεδιπλώνει και εξαφανίζει τις ρυτίδες και καλυτερεύει την υφή του δέρματος.
Το αντίστοιχο αντρικό κανάλι Σινλάχ χρησιμοποιείται για το ξανάνιωμα των αντρών, εξισορροπεί τον ορμονικό άξονα, απαλύνει και απομακρύνει τις ρυτίδες, τεντώνει το δέρμα και ενισχύει την ανδρική ικανότητα.

Χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση αλατιού, νερού καθώς και κρεμών που εφαρμόζονται στο δέρμα (αρκεί όπως πάντα να βρίσκονται σε γυάλινο δοχείο).

Στη διάρκεια της γενικής θεραπευτικής συνεδρίας ή εκτός αυτής μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα κανάλια για να επιδρούμε στις προβληματικές περιοχές του δέρματος με επαφή ή ημι-επαφή (π.χ. ρυτίδες στο πλάι του ματιού). Η επαφή γίνεται μόνο με το δεξί χέρι.

Μετά την φόρτιση των ενεργειακών κέντρων, με κλειστό Λωτό εργαζόμαστε εντατικά με Σινράχ/Σινλάχ και Τάτα για 40 λεπτά, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους και ξανάνιωμα. Περνάμε μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα Φιράστ + Ζευς + Σινράχ/Σινλάχ + Τάτα και φουσκώνουμε την αύρα. Η απώλεια βάρους ξεκινά μετά την αποκατάσταση του μεταβολισμού. Όσο διαρκεί το πρόγραμμα απώλειας βάρους, ο άνθρωπος πρέπει να διατηρεί μέτρο στην ποσότητα του φαγητού και να τρώει μόνο όταν πεινάει. Εάν παραβιαστεί αυτός ο κανόνας, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.
Θυρεοειδής. Διοχετεύουμε τις συχνότητες Φιράστ και Σαόν μέσω των χεριών. Κάνουμε ενεργειακή τομή. Μετά εφαρμόζουμε την τεχνική κινητήρα-πηγάδι για να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια. Επαναλαμβάνουμε τρεις-τέσσερεις φορές. Στη συνέχεια διοχετεύουμε στον θυρεοειδή Τάτα + Σινράχ/Σινλάχ. Εάν κάποια συχνότητα δεν είναι αισθητή, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε μόνο με την άλλη. Αφήνουμε τόξο. Αφού κλείσουμε πηγάδι και Λωτό, περνάμε στην αύρα τις συχνότητες Τάτα + Σινράχ/Σινλάχ ή την μια από αυτές, δηλαδή μόνο Τάτα ή μόνο Σινράχ/Σινλάχ και φουσκώνουμε την αύρα. Ενδέχεται ο όγκος να φύγει προς τα μέσα, όποτε τα αποτελέσματα δε θα είναι ορατά. Ο ασθενής πρέπει οπωσδήποτε να κάνει υπέρηχο. Η αγωγή κρατάει περίπου δυο μήνες. Όταν εργαζόμαστε με έναν ασθενή που είχε κάνει χειρουργική επέμβαση αλλά ο όγκος αυξήθηκε πάλι, το ποσοστό θετικού αποτελέσματος είναι 50%. Εάν εμφανιστεί πόνος, διακόπτουμε την εργασία. Με τον ίδιο τρόπο εργαζόμαστε στον θυρεοειδή αδένα ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κάποια κακοήθεια αλλά θέλουμε να εξισορροπήσουμε τη λειτουργία του (π.χ. οστεοπόρωση, Hashimoto).
Τα κανάλια Σινράχ και Σινλάχ εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και αποκαθιστούν τα κύτταρα. Θεραπεύουν χέρια και μασχάλες που ιδρώνουν συνέχεια καθώς και τα εύθραυστα νύχια. Ρυθμίζουν την πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα. Αναστέλλουν τη διαδικασία γήρανσης. Επαναφέρουν τις μεταβολικές διεργασίες και ρυθμίζουν τον ορμονικό άξονα. Θεραπεύουν την ανικανότητα και την ψυχρότητα. Αφαιρούν το πρήξιμο και την κατακράτηση υγρών. Βελτιώνουν την ανάπτυξη και τη δομή των μαλλιών. Απαλύνουν τις ρυτίδες, σφίγγουν το δέρμα και προσαρμόζουν το βάρος. Θεραπεύουν τον θυρεοειδή αδένα. Θεραπεύουν τους μύκητες. Διορθώνουν την απόχρωση του δέρματος. Αφαιρούν τις τοξίνες και ρυθμίζουν το ουροποιητικό σύστημα.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι συχνότητες δε δουλεύουν αποκλειστικά για την απώλεια βάρους, αλλά για την ομαλοποίηση του βάρους του ανθρώπου, δηλαδή του βέλτιστου βάρους ανάλογα με το φύλο, το ύψος και της ηλικία (που σημαίνει ότι θα βοηθήσουν έναν υπερβολικά αδύνατο άνθρωπο να αποκτήσει το σωστό βάρος).
Το κανάλι Σινράχ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της σεξουαλικής ελκυστικότητας και της γοητείας. Προκαλεί καταστάσεις φλερτ και αγάπης. Μπορεί να προκαλέσει συζυγική αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης σε έναν αγαπημένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλεί αίσθηση ενοχής και απομάκρυνσης. Κινητοποιεί τις εσωτερικές δυνάμεις για την επίλυση σημαντικών προκλήσεων της ζωής.
Όταν εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση γυναικών που έχουν μπει πρόσφατα σε εμμηνόπαυση, ο κύκλος της εμμηνόρροιας είναι πιθανό να επιστρέψει.

Είναι Βουδικό Κανάλι. Η χρήση του δε συμβιβάζεται με τα Μαγικά Κανάλια.

Είναι κρουστικό κανάλι. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της γρίπης, του κρυολογήματος και της μηνιγγίτιδας.

Φορτίζει αλάτι και νερό.

Όταν εφαρμόζεται στη μηνιγγίτιδα το χρησιμοποιούμε χωρίς επαφή σύμφωνα με το γενικό θεραπευτικό σχήμα της συνεδρίας. Ο ελάχιστος χρόνος της συνεδρίας πρέπει να είναι 40 έως 60 λεπτά. Διεξάγονται οπωσδήποτε δύο θεραπείες καθημερινά.

Στην περίπτωση κρυολογήματος ή γρίπης το εφαρμόζουμε με επαφή.

Εφαρμόζεται με επαφή σε πνεύμονες, βρόγχους και λαιμό. Διοχετεύουμε Φιράστ + Ουράλ στα άρρωστα όργανα μέχρι να αισθανθούμε ζέστη και αφήνουμε τόξα.

Στο τέλος της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας (ή ακόμα κι όταν χρησιμοποιείται εκτός αυτής) αφότου κλείσουμε λωτό και πηγάδι, εφαρμόζουμε το κανάλι μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Ζευς + Ουράλ + Φαρούν-Μπούντα. Επαναλαμβάνουμε το πέρασμα των καναλιών στην αύρα όσο πιο συχνά μπορούμε και ταυτόχρονα φουσκώνουμε.

Αναπνευστικό σύστημα. Αποκατάσταση του πνεύμονα, των βρόγχων, μεταστάσεις, αποκατάσταση των κυψελίδων, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος λόγω αποκατάστασης αιμοφόρων αγγείων και τριχοειδών αγγείων. Η αποκατάσταση της πνευμονικής αρτηρίας – επιλύει τους θρόμβους αίματος της πνευμονικής αρτηρίας. Βοηθά στη σουλσίτιδα (θέρμανση).
Γρίπη. Η περίοδος επώασης είναι 21 μέρες. Με την Κοσμοενεργειακή την θεραπεύουμε σε τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα εκτελούμε γενική συνεδρία. Δουλεύουμε χωρίς επαφή με τη συχνότητα Ουράλ. Εάν ο ασθενής είναι καθιστός, κρατάμε τη συχνότητα 30 λεπτά. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιούμε επαφές στα άρρωστα όργανα οπότε προκύπτει θεραπευτική επιδείνωση. Την τρίτη ημέρα σταθεροποιούμε το αποτέλεσμα.
Ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην καταπολέμηση της λοίμωξης (κρύο, γρίπη, μηνιγγίτιδα) με βάκιλο της φυματίωσης.
Λειτουργεί με εθισμούς, βοηθά στη διακοπή των κρίσεων. Επαναφέρει την ψυχική κατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση. Ανακουφίζει τα συμπτώματα του Πάρκινσον και του συνδρόμου Down. Αντιμετωπίζει φλεγμονώδεις ασθένειες των αυτιών. Βοηθά στη θεραπεία του γλαυκώματος και του καταρράκτη.

Πρόκειται για Βουδικό Κανάλι. Δεν είναι συμβατό με τα Μαγικά.

Το κανάλι λειτουργεί σαν πραγματικός χειροπράκτης. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σκολίωσης, την εναπόθεση άλατος, την αλλεργική και μολυσματική πολυαρθρίτιδα καθώς και για τη διόρθωση της κορμοστασιάς. Βοηθά στην εξαφάνιση της σπονδυλικής κήλης. Βοηθά στη θεραπεία της ισχιαλγίας. Ανακουφίζει τη φλεγμονή του κατεστραμμένου μηνίσκου.

Δε θεραπεύουμε την ποδάγρα με αυτό το κανάλι.

Φορτίζει νερό και αλάτι.

Στη γενική θεραπευτική συνεδρία (όπως επίσης και εκτός αυτής) έχοντας ανοιχτό το κανάλι το εφαρμόζουμε με επαφή τοποθετώντας τα χέρια μας επάνω στις αρθρώσεις και πλήττουμε για 3-4 λεπτά κάνοντας «ενεργειακό μασάζ». Τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν στα σημεία που πάσχουν εφαρμόζουμε με επαφή το συνδυασμό Φιράστ + Άγιος Ιησούς + Άγιος Βούδας + Φαρούν. Για τη διόρθωση της στάσης χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά την τεχνική κινητήρα-πηγάδι για την απομάκρυνση της έντασης. Στη συνέχεια, υπό την επίδραση της συχνότητας, κάνουμε επαφή στις επώδυνες αρθρώσεις και αφήνουμε τόξα.
Για να θεραπεύσουμε ασθένειες των οστών, της σπονδυλικής στήλης καθώς και επακόλουθα τραυματισμών, στη διάρκεια της γενικής θεραπευτικής συνεδρίας, περνάμε τα κανάλια στον ασθενή, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν.

Αφότου έχουμε κλείσει το σώμα εφαρμόζουμε το κανάλι στην αύρα (μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα) σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Άγιος Βούδας + Άγιος Ιησούς + Φαρούν.

Το κανάλι χρησιμοποιείται στην εξειδικευμένη τεχνική του Ενεργειακού Μασάζ.

Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε τη μέθοδο κινητήρα-πηγάδι για να ελαττώσουμε τον πόνο και για να αφαιρέσουμε την αρνητική ενέργεια από το σημείο εργασίας.

Πολυαρθρίτιδα. Πρέπει να εργαστούμε με επαφή για έξι μήνες. Τα δάχτυλα μας δεν πρέπει να εφάπτονται. Τα χέρια του ασθενούς μπορούν να είναι πάνω στο τραπέζι και εμείς να εργαζόμαστε και με τα δυο ταυτόχρονα. Μπορούμε να εργαστούμε με τα γόνατα είτε με το καθένα ξεχωριστά είτε και με τα δυο μαζί. Επιπλέον, δίνουμε συμπληρωματικά-ενισχυτικά τη συχνότητα Άγιος Ιησούς. Όταν εργαζόμαστε με πολυαρθρίτιδα ο πόνος περνάει, αλλά οι αρθρώσεις παραμένουν παραμορφωμένες. Εάν έχει περάσει ο πόνος, δεν αφήνουμε τον ασθενή να σταματήσει τη θεραπεία. Ο ασθενής πρέπει να παραμείνει σε επαφή για δυο χρόνια και να του δίνουμε γενική ενέργεια ανοίγοντας Βουδικά κανάλια από πάνω και δίνοντας έμφαση στο Φαρούν.
Οι εναποθέσεις αλάτων αφαιρούνται μέσα σε 3 έως 6 μήνες.
Η εργασία με τη σκολίωση μέχρι τον 4ο βαθμό (5-6 συνεδρίες) συνοδεύεται αρχικά από συντριβή και στη συνέχεια «τέντωμα» της σπονδυλικής στήλης. Είναι προτιμότερο οι γονείς να μην είναι παρόντες, διότι υπάρχει περίπτωση να διακόψουν τη διαδικασία αν δεν αντέχουν να βλέπουν το παιδί να πονάει. Η εργασία με τη σκολίωση δεν μπορεί να σταματήσει, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί. Επίσης, όσο διαρκεί η θεραπεία είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο ασθενής εκτελεί καθημερινά ένα απλό σύνολο σωματικών ασκήσεων.
Για να αντιμετωπίσουμε ισχιαλγία χρησιμοποιούμε τα κανάλια Φιράστ, Σαόν, Άγιο Ιησού και Φαρούν.
Για να δουλέψουμε με τη σπονδυλική στήλη χρησιμοποιούμε τα κανάλια Φαρούν, Άγιο Βούδα και Χρυσή Πυραμίδα.