Ινδουιστικές Πρακτικές

Η ενέργεια Yin-Yang συμβάλλει στην ενεργοποίηση, απελευθέρωση, ανάπτυξη και εναρμόνιση των δύο αντίθετων ενεργειών: της θηλυκής Yin (νερού) και της αρσενικής Yang (φωτιάς).
Οι ενέργειες αυτές συνυπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο και πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ισορροπία. Συμβαίνει μερικές φορές να βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση, να μη μπορούν να εκδηλωθούν εξαιτίας αρνητικών πληροφοριών που ενδεχομένως φέρει ο άνθρωπος ή να αναπτύσσονται με τρόπο ασύμμετρο.

Η ενέργεια Οικονομικής Προόδου και Ευμάρειας απομακρύνει την αρνητική πληροφορία που υπάρχει στους φορείς μας. Στη θέση της δημιουργεί προϋποθέσεις για να καλλιεργήσει ο άνθρωπος ωφέλιμα προγράμματα ώστε να μπορέσει να κάνει νέα ξεκινήματα και να διεκδικήσει όση αφθονία δικαιούται προκειμένου να είναι ευτυχισμένος. Καθαρίζει πολύ δυνατά 1ο, 3ο και 5ο τσάκρα. Βοηθά τον άνθρωπο να αυτο-προσδιοριστεί και να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά του στο πεδίο που είναι το ιδανικό γι’ αυτόν. Ο άνθρωπος που ανακαλύπτει το σκοπό της ζωής του και τον υπηρετεί σωστά βιώνει αυθόρμητα σε όλους τους τομείς υλική και πνευματική πληρότητα.

Η ενέργεια του Εξορκισμού έχει τη δύναμη να διαλύσει κάθε μαγεία, να αποσυνθέσει κατάρες, να εξαφανίσει καταστροφικά προγράμματα και να διαλύσει οποιαδήποτε οντότητα ή σκεπτομορφή. Βοηθά στο να επαναφέρει τη σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό και το Όλο, να καθαρίσει τη συνείδηση, να αφυπνίσει, να δημιουργήσει όραμα στον άνθρωπο, να βοηθήσει να τεθούν στόχοι και να απελευθερώσει από περιοριστικές πεποιθήσεις. Καθαρίζει πολύ δυνατά την αύρα, διαλύει τα βιο-κωλύματα του ενεργο-πληροφοριακού μας πεδίου και επαναφέρει τα τσάκρα στη σωστή τους λειτουργία.

Θηλυκός Μποντισάτβα. Είναι γνωστή ως «μητέρα της απελευθέρωσης». Αντιπροσωπεύει τις αρετές της επιτυχίας στην εργασία και σε όλα τα επιτεύγματα. Θεωρείται η Βουδική θεότητα της συμπόνιας και της φωτισμένης δράσης. Είναι πάντα σε ετοιμότητα να τρέξει στο κάλεσμα του ανθρώπου και να βοηθήσει. Η εργασία μαζί της καθαρίζει τον άνθρωπο από το φόβο και από τις οκτώ συσκοτίσεις: την υπερηφάνεια, την άγνοια, το θυμό, τη ζήλια, τις λάθος ιδέες και τον δογματισμό, την απληστία, την προσκόλληση και την αμφιβολία.

Η ενέργεια των θεοτήτων Lakshmi και Kubera. Φέρνει καλή τύχη, ανοίγματα και ευκαιρίες στον επαγγελματικό και όχι μόνο τομέα, αναγνωρισιμότητα, πλούτο και αφθονία στο φυσικό επίπεδο, πνευματική δύναμη και πνευματικό πλούτο.

Ναβαγκράχα ονομάζονται οι εννέα πλανήτες της Βεδικής Αστρολογίας. Θεωρείται ότι παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή και μοίρα του ανθρώπου, ανάλογα με τον τρόπο που τοποθετούνται πάνω στον αστρολογικό χάρτη έτσι όπως διαμορφώνεται κατά τη γέννηση του ανθρώπου. Η εργασία με τις θεότητες εξομαλύνει τις δύσκολες επιρροές τους σε περιόδους προκλήσεων και βοηθά τον άνθρωπο να συντονιστεί με τη θετική τους επίδραση.

Το όχημα του είναι ένα άρμα με επτά άλογα που αντιπροσωπεύουν τα επτά χρώματα του λευκού φωτός και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Κυβερνά την Κυριακή. Είναι ο δότης υγείας, επιτυχίας και ευημερίας.

Αντιπροσωπεύει τον νου, τη γυναικεία φύση, την ομορφιά, τη γονιμότητα και την ευτυχία. Πιστεύεται ότι καβαλάει το άρμα του και διασχίζει τον ουρανό κάθε βράδυ. Η νοητική σταθερότητα κάποιου εξαρτάται από την τοποθέτηση της θεότητας αυτής επάνω στον αστρολογικό του χάρτη. Ο πλανήτης Τσάντρα κυβερνά τη Δευτέρα.
Αγριωπός θεός. Αναφέρεται ως «θερμός πλανήτης» και προστάτης του Ντάρμα. Αντιπροσωπεύει κουράγιο, σθένος, δύναμη και επιθετικότητα. Η θετική του επιρροή δίνει στον άνθρωπο ενέργεια, ισχυρή θέληση, αυτονομία και αυτοπεποίθηση. Η αρνητική του, ωστόσο, επίδραση μπορεί να είναι καταστρεπτική στον γάμο, να δημιουργεί δυσαρέσκεια και ένταση στη σχέση, να οδηγεί σε απομάκρυνση και χωρισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει ατυχή θάνατο ενός συζύγου. Επηρεάζει το μυϊκό και κυκλοφορικό σύστημα, τη μύτη και το μέτωπο. Κυβερνά την Τρίτη.
Αντιπροσωπεύει εκπαίδευση, ευφυΐα, επαγγελματική δραστηριότητα, φιλίες, ομιλία, δημοσιογραφία, νομική, συγγραφή, τον τραπεζικό τομέα και την υγεία του δέρματος. Κυβερνά τη Τετάρτη.
Ο θεός των Ντέβας. Συμβολίζει τη γνώση, την αγάπη και την πνευματικότητα. Είναι η επιτομή της καλοσύνης και της θρησκευτικότητας. Σχετίζεται με την εκπαίδευση, τη διδασκαλία και τη διάδοση της γνώσης. Κυβερνά τους μηρούς, τη σάρκα, τα νεφρά, το συκώτι, το λίπος και το αρτηριακό σύστημα. Η ημέρα του είναι η Πέμπτη. Θεωρείται ο πλέον ευνοϊκός και ωφέλιμος μεταξύ των υπόλοιπων πλανητών.
Συμβολίζει την αγάπη και το πάθος. Εφόσον είναι ευνοϊκά τοποθετημένος στον αστρολογικό χάρτη κάποιου μπορεί να φέρει πλούτο, αφθονία και πολυτέλεια στη ζωή. Η ημέρα του είναι η Παρασκευή.
Θεωρείται ότι φέρνει προβλήματα κι ότι η επιρροή του είναι ικανή να διαλύσει περιουσίες. Συγχρόνως, όμως, είναι προστάτης περιουσιών. Αυστηρός κριτής και μεγάλος δάσκαλος, αποζημιώνει ή τιμωρεί ανάλογα με το κάρμα που έχει συσσωρεύσει ο άνθρωπος. Συμβολίζει τη μακροζωία και το πένθος. Η ευνοϊκή του θέση σε έναν χάρτη δίνει δυνατή καριέρα, υγιή ζωή και ευημερία. Επίσης, μπορεί να επιβραβεύσει κάποιον με αρχηγικές δεξιότητες, φήμη και αναγνωρισιμότητα. Η ημέρα του είναι το Σάββατο.
Θεωρείται η αιτία για την καλή θέση κάποιου, για την καλή εργασιακή κατάσταση, για την αφοσίωση, τη νίκη σε αντιθέσεις, τα μακρινά ταξίδια και τη δύναμη των μάντρας.
Αντιπροσωπεύει το συσσωρευμένο κάρμα, τόσο αγαθό όσο και κακό, την πνευματικότητα και τις υπερφυσικές επιρροές.