Μαγικό Μπλοκ

Είναι η σύνδεση με το πληροφοριακό πεδίο της Γης, εργάζεται με το περιστασιακό πεδίο. Παρέχει πλανητικές πληροφορίες. Καθορίζει έως και το 90% όλης της πληροφορίας στο επίπεδό μας.
Συμβάλλει στην κάθαρση και διεύρυνση της συνείδησης. Ενεργοποιεί τη λειτουργία των ανώτερων ενεργειακών κέντρων.
Βοηθάει στην αναζήτηση και εύρεση ξεχασμένων ή χαμένων αντικειμένων και ανθρώπων. Δεν επηρεάζει όμως ανθρώπους παρά τη θέλησή τους – δηλαδή δε φέρνει κοντά ανθρώπους οι οποίοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν αλλά μόνο αυτούς που πραγματικά έχουν χαθεί (π.χ. έναν ηλικιωμένο με άνοια). Απομακρύνει τις παρεμβολές (π.χ. νοητικές ή αστρικές παρεμβάσεις που γίνονται με δόλο σε κάποιον άνθρωπο για να απομακρυνθεί από την οικογένεια του, από μια σχέση κ.λπ.). στη διαδικασία της βιο-τοποθέτησης (εντοπισμός αυτού στο βιο-ενεργο-πληροφοριακό πεδίο του πλανήτη).
Επίσης, οργανώνει συναντήσεις σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή.
Βοηθά στις μετακινήσεις και στα ταξίδια.
Προκειμένου να είναι αποτελεσματικό και άμεσο στη λήψη της πληροφορίας κρίνεται απαραίτητη η εξάσκηση του από τον Κοσμοενεργέτη, η οποία θα τον καταστήσει περισσότερο συντονισμένο στην ενέργεια του καναλιού.
Δίνει πληροφορίες σχετικά με τα κανάλια και το θεραπευτικό σχήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Κοσμοενεργέτης στον ασθενή.

Επίσης, το κανάλι Μίντι εργάζεται με τα λευκά πνεύματα της γης και της φύσης, είναι η συχνότητα του Σαμάνικου κόσμου. Γι’ αυτή τη χρήση, ωστόσο, απαιτείται επιπλέον γνώση η οποία έρχεται μετά από παρατεταμένη εξάσκηση. Συνήθως χρειάζονται πολύ περισσότερες από 90 ημέρες (150+). Η ταχύτητα και ποιότητα σύνδεσης εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Η εξάσκηση γίνεται ή πραγματικά μέσα στη φύση ή οραματιζόμαστε ότι βρισκόμαστε στη φύση – σε ένα σταθερό σημείο στο οποίο νιώθουμε όμορφα, είτε έχουμε βρεθεί πραγματικά εκεί, είτε όχι. Ταυτόχρονα λειτουργεί και ως προστασία από πνεύματα της φύσης. Η συχνότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εργασία με τις ενέργειες της φύσης (Φωτιά, Γη, Νερό, Άνεμος). Δίνει πλήρη προστασία και υποστήριξη σε καταστάσεις στην άγρια φύση και σε τόπους δύναμης. Βοηθάει στο ψάρεμα (η βάρκα δεν θα αναποδογυρίσει, η ψαριά θα είναι καλύτερη), στη συλλογή μανιταριών και καρπών στο δάσος, καθώς και στον προσανατολισμό μας όταν βρισκόμαστε εκεί. Εάν είστε σε μια εκδρομή στη φύση με παρέα, και τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, αυτό σημαίνει ότι ενοχλήσατε κάποιο πνεύμα της φύσης, το οποίο θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητα του. Ανοίξτε τη συχνότητα Μίντι στον εαυτό σας για να εναρμονιστείτε με το περιβάλλον. Το πνεύμα θα την αισθανθεί, και θα σας αφήσει ήσυχους. Επιτρέπει την είσοδο στον κατώτερο κόσμο, με σκοπό την απόκτηση ζωικής δύναμης και εύρεσης του τοτέμ.

Χρήση του καναλιού για λήψη πληροφοριών:
Για την παραλαβή πληροφοριών είναι εφικτό το άνοιγμα του καναλιού οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε στάση. Προηγουμένως ο Κοσμοενεργέτης πρέπει να έχει κλείσει στον εαυτό του οποιοδήποτε άλλο κανάλι χρησιμοποιεί εκείνη την ώρα.
Ανοίγουμε το κανάλι και το δυναμώνουμε. Ζητάμε και ρωτάμε με σαφήνεια. Η πληροφορία συνήθως έρχεται με τη μορφή υποθέσεων, ενδείξεων, αποκαλυπτικών εικόνων στο μυαλό (ανακαλύψεων, γνωστοποιήσεων, οργάνωσης και διασαφήνισης δεδομένων, διασταύρωσης και συνταιριάσματος δεδομένων, διαφώτισης), διαισθητικής πρόσληψης της γνώσης, διορατικότητας κ.ά. Στην πράξη, μπορεί να λάβουμε πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, για παράδειγμα, να πέσουμε «ξαφνικά» πάνω σε μια παλιά φωτογραφία, ή για κάποιο λόγο να κοιτάξουμε κάτι συγκεκριμένο στην ατζέντα μας, κάποιος φίλος να μας δώσει τυχαία την απαραίτητη πληροφορία, δηλαδή μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε λογική ή καταστασιακή αλυσίδα. Από τη στιγμή της παραλαβής της πληροφορίας το κανάλι μπορεί να κλείνεται ή και να παραμένει ανοιχτό. Είναι πολύ χρήσιμο να ζητάμε βοήθεια από το κανάλι όταν μας απασχολεί το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης που θέλουμε να εφαρμόσουμε σε κάποιον.
Το κανάλι Μίντι λειτουργεί πολύ καλά όταν πρόκειται για αναζητήσεις. Επίσης, με τη βοήθειά του είναι δυνατό να διευθετηθούν συναντήσεις τόσο για τον Κοσμοενεργέτη όσο και για λογαριασμό άλλων.

Οργάνωση συνάντησης:
Ο Κοσμοενεργέτης στέκεται σε μια άνετη στάση με τα μάτια του κλειστά. Οραματίζεται ότι ο άνθρωπος τον οποίο θέλει να συναντήσει στέκεται δίπλα του. Η εικόνα του ανθρώπου αυτού πρέπει να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο Κοσμοενεργέτης ανοίγει το κανάλι δίνοντας την εντολή «Οργάνωσε την συνάντηση!» και στέκεται κάτω από το κανάλι για 30΄-40΄ δυναμώνοντας το συνεχώς.
Στο τέλος της διαδικασίας εκφράζουμε ευγνωμοσύνη προς το κανάλι. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές.
Προκειμένου να οργανωθεί η συνάντηση για λογαριασμό άλλου ανθρώπου η διαδικασία πραγματοποιείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μόνο που ο άνθρωπος που επιθυμεί τη συνάντηση πρέπει να είναι παρών στη συνεδρία αυτή και οι πράξεις του Κοσμοενεργέτη απευθύνονται και αφορούν στον παραπάνω άνθρωπο. Για παράδειγμα, έχουμε μπροστά μας τον πελάτη μας και ανοίγουμε Μίντι ταυτόχρονα επάνω σε αυτόν και (νοητικά) επάνω σε κάποιον που θέλει να συναντήσει (π.χ. κάποιον που του χρωστάει χρήματα και μας τον έχει δείξει σε φωτογραφία ή γράφουμε σε ένα χαρτί το ονοματεπώνυμο του και όσα περισσότερα στοιχεία έχουμε στη διάθεση μας, αν δεν υπάρχει φωτογραφία).

Συνήθως οι συναντήσεις οργανώνονται σε περιπτώσεις που ένας άνθρωπος έχει χαθεί (π.χ. ένας έφηβος ή ένα παιδί) ή για κάποιο λόγο έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον του, οπότε οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να συναντηθούν. Φυσικά είναι καλό να έχουμε υπόψιν μας το κάρμα. Ενδέχεται να μην πρέπει να αναμειχθούμε στο κάρμα κάποιου και να πιέσουμε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση η οποία ίσως δεν πρέπει να γίνει. Γι’ αυτό πολύ πιθανό κάποιες «απομακρύνσεις» μεταξύ των ανθρώπων είναι δικαιολογημένες, αναγκαίες και αυθόρμητες (π.χ. ο σύντροφος δεν «χάθηκε» επειδή του έκαναν μάγια, όπως υποστηρίζει η πελάτισσά μας, αλλά δεν θέλει πια να είναι στη σχέση και έχει απομακρυνθεί ρητά και συνειδητά), οπότε δεν έχουμε δικαίωμα να ανατρέπουμε αυτό που ορίζει το κάρμα και η ελεύθερη βούληση τους. Το ίδιο το Μίντι θα μας πει εκ των προτέρων αν πρέπει να διεξάγουμε τη διαδικασία για την ανεύρεση κάποιου.

Παράδειγμα 1: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει δανειστεί κάτι, δεν το έχει επιστρέψει και κρύβεται. Ανοίγουμε την συχνότητα στον οφειλέτη έστω με τη χρήση μιας φωτογραφίας (εκτός φυσικά κι αν γνωρίζουμε τη φυσιογνωμία του), και σε αυτόν που του οφείλουν. Δουλεύει η σχέση αιτίας-αποτελέσματος και το χρονικό διάστημα της ολοκλήρωσης είναι από δυο ώρες έως δυο μήνες. Ο οφειλέτης εμφανίζεται από μόνος του, ίσως να μην εξοφλήσει το χρέος, δεν θα παραιτηθεί, αλλά θα έρθει σε μας.
Για να φέρουμε κοντά μας κάποιο πρόσωπο, πρέπει να ανοίξουμε το Μίντι στον εαυτό μας και στο άλλο πρόσωπο με την εντολή της συνάντησης.
Παράδειγμα 2: Κατά την αναζήτηση μιας εργασίας, μπορούμε να ανοίξουμε Μίντι σε έναν αιτούντα εργασία και σε ένα βιογραφικό σημείωμα, προκειμένου να κινητοποιηθούν συναντήσεις με αξιόπιστους πιθανούς εργοδότες.

Το Μίντι είναι η Πλανητική συχνότητα των πνευμάτων της φύσης, το Έκτας είναι η Κοσμική. Εργάζονται καλά μαζί. Σε πλανητικό επίπεδο, το Μίντι είναι η κύρια συχνότητα με την οποία εργαζόμαστε και το Έκτας η βοηθητική.
Πρόκειται για ισχυρό πληροφοριακό κανάλι.
Καθαρίζει και εξαλείφει οποιοδήποτε εμπόδιο ή παρεμβολή κατά την λήψη των πληροφοριών.
Το κανάλι παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία στον Κοσμοενεργέτη. Διευρύνει και εξαγνίζει πολύ ισχυρά τη συνείδηση και συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια δημιουργικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Χρήση για λήψη πληροφοριών:
Για την λήψη πληροφοριών είναι δυνατό να ανοίξουμε το κανάλι οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε στάση.
Ανοίγουμε το κανάλι, το δυναμώνουμε και διατυπώνουμε τα ερωτήματα μας με σαφήνεια και φανταζόμαστε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή άνθρωπο. Οι πληροφορίες μπορεί να προκύψουν ως μάντεμα, ενδείξεις στη σκέψη, αποκαλύψεις κάθε είδους στη συνείδηση του ανθρώπου (ανακαλύψεις, επινοήσεις, υποθέσεις), ξαφνική φώτιση, πνευματική διαύγεια, διορατικότητα και διαισθητική πρόσληψη γνώσης.

Δε συμβιβάζεται με τα Βουδικά κανάλια. Συμβιβάζεται μόνο με το Μαγικό κανάλι Αναέλ.

Χρησιμοποιείται για την κάθαρση από μαγείες (επιστρέφει τα αποτελέσματα τους στην πηγή τους), εναρμονίζει τη συναισθηματική κατάσταση, απομακρύνει το στρες, τη δυσφορία και την ένταση, διορθώνει τη συμπεριφορά τόσο του θεραπευτή όσο και του ανθρώπου στον οποίο εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, σε καθημερινές καταστάσεις, μπορούμε να αλλάξουμε σχεδόν αμέσως την συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου στο ακριβώς αντίθετο (ένα ζοφερό πρόσωπο, με κακή διάθεση, να μετατραπεί μέσα σε 15΄σε χαρούμενο).
Καθαρίζει εξαιρετικά το πεδίο από ενέργειες κατώτερης δόνησης. Δουλεύει τέλεια για την απομάκρυνση κατώτερων δεσμών (τους καίει). Εργάζεται για την απομάκρυνση βλάβης, κωδικοποίησης, βασκανίας, κατάρας κ.λπ. Αποκαθιστά την ενέργεια στο χώρο.

Αν εργαστούμε με το κανάλι Μίντι, μπορούμε να «εντοπίσουμε» ποιος προκάλεσε τη βλάβη, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε λάθος, οπότε μετά την εφαρμογή του 1ου Μαγικού είναι απλούστερο να δούμε ποιος από το περιβάλλον θα αρρωστήσει ή θα πάθει κάτι (επειδή θα του επιστραφεί η βλάβη που έστειλε) μέσα σε 3-5 ημέρες.

Ανήκει στα Μαγικά Κανάλια και δε συμβιβάζεται η ταυτόχρονη χρήση του με τα Βουδικά. Είναι η συχνότητα της αγάπης.

Δε φέρει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Φέρει την ενέργεια της αγάπης, της δημιουργικότητας και του αγαθού. Λειτουργεί χωρίς επαφή.

Χρησιμοποιείται σε επιθετικά και ακοινώνητα άτομα με σκοπό να αφαιρέσει την ένταση και να εναρμονίσει την εσωτερική κατάσταση. Μειώνει το επίπεδο φόβου, άγχους και επιθετικότητας.
Μπορεί σε έκτακτες περιπτώσεις εκτός θεραπείας να χρησιμοποιείται για να κατευνάσει ώστε να αποφευχθούν τσακωμοί και διαμάχες. Δυο άνθρωποι στο δρόμο μετά από τρακάρισμα βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση, οπότε κατευθύνουμε την ενέργεια επάνω τους προκειμένου να ηρεμήσουν και να πέσουν οι τόνοι.
Δημιουργεί ευνοϊκή και φιλική στάση απέναντι μας (όταν το έχουμε ανοιχτό επάνω μας) και στους ανθρώπους που επηρεάζονται από το κανάλι (όταν το εφαρμόζουμε κατευθείαν επάνω τους). Είναι χρήσιμο να το χρησιμοποιούμε σε συναντήσεις για να υπάρχει αρμονία και ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών. Για παράδειγμα, σε συνεδρίαση όπου υπάρχει ένταση, ανοίγουμε τη συχνότητα για την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων της συνάντησης με όλους εκείνους που είναι παρόντες. Όποια κι αν είναι η έκβαση της συνάντησης, η ίδια η συνάντηση θα είναι εύκολη και θα επιτευχθεί αμοιβαία κατανόηση.
Για παράδειγμα, σε μια γυναίκα αρέσει κάποιος. Εργαζόμαστε με τη συχνότητα Αναέλ επάνω στη γυναίκα. Υποσυνείδητα, ο άντρας ενδεχομένως να έχει την επιθυμία να την ξανασυναντήσει.

Όταν εργαζόμαστε με ένα άτομο, το κανάλι Αναέλ δεν επηρεάζει τα προβλήματά του ούτε λύνει τα θέματα του. Επομένως, όποια ήταν τα προβλήματα του πριν από την επίδραση του καναλιού Αναέλ, παραμένουν έτσι και μετά την επίδραση του. Επίσης, το κανάλι δεν μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στη βούληση κάποιου και να επηρεάσει την επιθυμία του. Δεν μπορεί να εξαναγκάσει κάποιον να νιώσει αγάπη για κάποιον τρίτο. Άρα, ναι μεν η εφαρμογή του καναλιού δεν τιμωρείται επειδή αυτό δεν φέρει θεραπευτικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή κάποιου εφόσον δεν το θέλει ο ίδιος, όμως ο Κοσμοενεργέτης, εφόσον λειτουργεί εγωιστικά (δηλαδή έχει εγωιστική κίνητρο, ταυτίζεται με το κατώτερο εγώ της Προσωπικότητας, αντιμετωπίζει τα πράγματα κοντόφθαλμα και προσπαθεί να κάνει κάποιον να τον ερωτευτεί) θα βρει μπροστά του κάποια στιγμή το αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πρόθεσης (συσσώρευση Κάρμα). Δηλαδή, ο Κοσμοενεργέτης θα σπείρει Κάρμα όχι εξαιτίας της χρήσης του συγκεκριμένου καναλιού αλλά εξαιτίας της εγωιστικής του πρόθεσης και της προσπάθειας παρέμβασης στην ελεύθερη βούληση κάποιου.
Καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα δίνει ο συνδυασμός των καναλιών Μάμα-Αναέλ. Το Μάμα δουλεύει για να μειώσει την αρνητική ενέργεια, είναι καταπραϋντικό και εναρμονίζει την ανθρώπινη κατάσταση. Το Αναέλ γεμίζει με αγάπη και γαλήνη. Το Μάμα είναι ένας σκληρός δίαυλος, θα καθαρίσει, θα εναρμονίσει, θα ηρεμήσει ελαφρώς, αλλά δε θα δώσει ζεστασιά και χαρά, οπότε προσθέτουμε Αναέλ.
Σε καθημερινές καταστάσεις, η ταυτόχρονη χρήση Αναέλ και 1ου Μαγικού θα αλλάξει σχεδόν αμέσως την κατάσταση ενός ατόμου. Εναρμονίζει τη συναισθηματική κατάσταση, ανακουφίζει από το άγχος, την ένταση, διορθώνει τη συμπεριφορά, τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους.

Η «Χρυσή Πυραμίδα» ανήκει στα Μαγικά Κανάλια αλλά συμβιβάζεται με τα Βουδικά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ξεχωριστά (μόνη της) όσο και σε συνδυασμό με τα θεραπευτικά κανάλια στη διάρκεια της γενικής θεραπευτικής συνεδρίας που γνωρίζουμε.

Το κανάλι χρησιμοποιείται με τους εξής τρόπους:

  1. Ως γενικό θεραπευτικό κανάλι. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγεται με την νοητική εικόνα μιας «Χρυσής Πυραμίδας», από το κέντρο της οποίας βγαίνει μια χρυσή ακτίνα τέτοιου μεγέθους ώστε να μπορεί να περικλείει όλους τους ασθενείς που παρίστανται. Με τα δάχτυλα, μπορούμε να φορτίσουμε τα ενεργειακά κέντρα, αλλά με αντίστροφη σειρά. Τοποθετούμε τα χέρια στον αυχένα εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, διοχετεύουμε τη ροή της ακτίνας που πέφτει από τη Χρυσή Πυραμίδα από το 5ο τσάκρα και καταλήγουμε στο 1ο. Όλη η βρωμιά θα κατευθυνθεί κατακόρυφα στο πηγάδι.
  2. Εφαρμόζεται τοπικά με ημι-επαφή για τη θεραπεία πληγών και εγκαυμάτων. Με τη δεξιά μας παλάμη, εφαρμόζουμε την ενέργεια του καναλιού (βγαίνει ακτίνα από την παλάμη μας) στο πάσχον σημείο.
  3. Ως μέθοδος θεραπείας της σπονδυλικής στήλης. Αρχικά εφαρμόζουμε τη γενική θεραπευτική διαδικασία. Ανοίγουμε το κανάλι μετά που θα έχουμε ανοίξει το λωτό και το πηγάδι. Από τη βάση της Χρυσής Πυραμίδας βγαίνει μια χρυσή ακτίνα. Ο θεραπευτής στέκεται πίσω από τον ασθενή και τοποθετεί τα χέρια του στους ώμους του. Ακουμπά τους αντίχειρες δεξιά και αριστερά της σπονδυλικής στήλης. Νοητικά χρησιμοποιεί την ακτίνα του καναλιού και την φαντάζεται σαν μια ροή που μπαίνει από το κεφάλι, περνάει από τη βάση του κρανίου στη σπονδυλική στήλη, περνάει από το 5ο τσάκρα, διατρέχει όλη τη σπονδυλική στήλη, περνάει και από τον κόκκυγα και πέφτει στο πηγάδι. Κατα τον καθαρισμό της σπονδυλικής στήλης ενδέχεται αρκετή βρωμιά να εκτοπιστεί από το κέντρο της λόγω της επίδρασης της ακτίνας αλλά να παραμείνει στο εξωτερικό της. Αυτή τη βρωμιά τη συλλέγουμε με χρυσά ημισφαίρια (σαν αναποδογυρισμένα μπολ, σε μέγεθος από τον ένα ώμο στον άλλο) στηριγμένα σε μια συμπαγή χρυσή κλωστή. Η χρυσή κλωστή κινείται προς τα κάτω και υπάρχουν πολλά ημισφαίρια επάνω της (κατευθύνουμε την κίνηση νοητικά). Τα ημισφαίρια τραβούν τη βρωμιά από την σπονδυλική στήλη και τη ρίχνουν στο πηγάδι. Η κίνηση είναι συνεχής μέχρι να νιώσουμε ότι αρκεί.
  4. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την προστασία χώρων, αυτοκινήτων και περιοχών.
  5. Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιούμε την Χρυσή Πυραμίδα για να αποκλείσουμε επιδημίες καθώς και για να επεμβαίνουμε θετικά στην εγκληματική και οικολογική κατάσταση ευρύτερων περιοχών (γειτονιάς, πόλης, χωρών, κ.ά.). Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρυσή ακτίνα που θα διαχειριστεί ο θεραπευτής θα πρέπει να περικλείει όλη την περιοχή-στόχο. Όσο πιο μεγάλη είναι μια περιοχή τόσο περισσότεροι Κοσμοενεργέτες συνιστάται να συμμετέχουν εναλλάξ στην εφαρμογή.
  6. Σπάνια, στη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιείται ως θαυματουργό, επιτελώντας θαυματουργική παρέμβαση, όταν τα υπόλοιπα κανάλια έχουν αποτύχει να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να ζητηθεί η θαυματουργική παρέμβαση μόνο οι Μάγιστροι που έχουν λάβει κοσμικό όνομα έχουν δικαίωμα να απευθυνθούν στη Βάση Μαχάτμα για βοήθεια. Αυτές, ωστόσο, είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ο Μάγιστρος οπτικοποιεί τη Χρυσή Πυραμίδα, επαναλαμβάνει «Μαχάτμα, Μαχάτμα, Μαχάτμα…» και οραματίζεται την ακτίνα της Χρυσής Πυραμίδας επάνω στον ασθενή για τον οποίο ζητά βοήθεια, δηλώνοντας ταυτόχρονα το κοσμικό του όνομα. Αν την βλέπει καθαρή και λαμπερή σημαίνει ότι το αίτημα έγινε δεκτό. Αν η ακτίνα εξαφανιστεί ο θεραπευτής πρέπει να κατανοήσει ότι το αίτημα απορρίφθηκε κι ότι η ασθένεια θεραπεύεται με άλλα διαθέσιμα κανάλια ή είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί βοήθεια από ανώτερα επίπεδα (δυο, τρεις φωτεινές στήλες) ο ασθενής πρέπει να αφεθεί στην φροντίδα τους. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε επαφή, αποχωρούμε (καλύτερα σε άλλο χώρο και δεν επιτρέπεται να τους κοιτάξουμε) και αφήνουμε να εργαστούν με τον ασθενή.

Αν καλούμε επαναλαμβανόμενα τη Βάση Μαχάτμα χωρίς ουσιαστικό λόγο, σχεδόν σίγουρα θα τιμωρηθούμε ενεργειακά (θα νιώθουμε άσχημα, δε θα ανοίγουν τα κανάλια μας, μπορεί να προκύψουν προβλήματα στην οικογένειά μας, στην εργασία μας κ.λπ.). Συνιστάται πάντα να γίνεται συνετή χρήση του καναλιού.

Το κανάλι Άγκνι δε συμβιβάζεται με τα Βουδικά Κανάλια.

Εμπεριέχει την αρσενική ενέργεια. Απομακρύνει την κατάθλιψη, προμηθεύει τον οργανισμό με ζωτική ενέργεια και τον καθαρίζει πολύ ισχυρά. Πολύ χρήσιμο στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και γενικότερα σε ανθρώπους που έχουν έλλειψη ζωτικής ενέργειας. Γεμίζει με ενθουσιασμό και ωθεί σε δράση. Αφαιρεί την αδρανοποίηση και βγάζει από την κατάσταση λιμνάσματος (ενέργεια Τάμας).

Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε και σε οποιοδήποτε χώρο, καθώς και πριν από την κύρια θεραπευτική συνεδρία. Είναι ενεργό μόνο όσο διατηρείται η νοητική του εικόνα. Δε συνιστάται η εφαρμογή του σε επιθετικά άτομα επειδή ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση τους και να αυξήσει τον θυμό τους.

Συνδυάζεται πολύ καλά με το κανάλι Χουμ.

Κατά τη χρήση του και προκειμένου να αυξήσουμε την ισχύ του, συνιστάται η νοερή επανάληψη των ονομάτων των αρσενικών πλανητών π.χ. Άρης, Κρόνος, Δίας, Ποσειδώνας, κ.ά.

Το κανάλι έχει και μια δεύτερη ιδιαίτερη χρήση. Το χρησιμοποιούμε για να καλέσουμε ταξί. Γι’ αυτήν τη χρήση, είναι απαραίτητο να ανοίξουμε το κανάλι και να δημιουργήσουμε μια νοητική εικόνα: στο φόντο ενός γαλάζιου ουρανού, ένα λευκό τρίγωνο που αποτελείται από λωρίδες γαλακτώδους-λευκού χρώματος. Μέσα στο τρίγωνο υπάρχει ένας δακτύλιος, επίσης γαλακτώδης λευκός. Δίνουμε την εντολή γι’ αυτό που θέλουμε (οραματιζόμαστε ένα ταξί μέσα στον δακτύλιο). Αν η νοητική εικόνα έχει κατασκευαστεί σωστά, τότε ο οδηγός (στο υποσυνείδητο επίπεδο) θα επιλέξει τον δρόμο που βρισκόμαστε μεταξύ των πολλών πιθανών διαδρομών. Όταν λαμβάνουμε το αποτέλεσμα, ευχαριστούμε και κλείνουμε το κανάλι.

Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στο καθάρισμα επαγγελματικού χώρου ή ακόμα και του σπιτιού για να ενισχύσει τη ροή χρήματος.

Δε συμβιβάζεται με τα Βουδικά θεραπευτικά κανάλια.

Φέρει τη θηλυκή-παθητική ενέργεια. Αφαιρεί την αρνητική ενέργεια, καθαρίζει δραστικά τον ανθρώπινο οργανισμό, αφαιρεί το στρες και την ένταση και απομακρύνει την επιθετικότητα.

Χρησιμοποιείται οπουδήποτε, οποτεδήποτε καθώς και πριν από την κύρια θεραπευτική συνεδρία. Είναι ενεργό μόνο όσο διατηρείται η νοητική του εικόνα. Εφαρμόζεται χωρίς επαφή. Δε συνιστάται η χρήση του σε ασθενείς με μελαγχολία, διότι εφόσον το κανάλι αφαιρεί την ένταση ενδέχεται να τους απομακρύνει ζωτική ενέργεια και να επιδεινώσει την ψυχο-συναισθηματική τους κατάσταση.

Είναι πολύ χρήσιμο να το εφαρμόζουμε εκτάκτως σε περιπτώσεις βίας, διαπληκτισμών, καυγάδων λόγω μέθης. Εάν δούμε ότι ετοιμάζεται ένας καυγάς, πρέπει να ανοίξουμε την συχνότητα και θα ηρεμήσουν όλοι. Εάν ο καυγάς έχει ήδη αρχίσει, σταματάει σύντομα.
Συνδυάζεται πολύ αποτελεσματικά με το κανάλι Άγκνι.

Η αποτελεσματικότητα του Χουμ θα ενισχυθεί αν ταυτόχρονα με το όνομα του καναλιού κατονομάζουμε και γυναικείες θεότητες π.χ. Αφροδίτη, Αθηνά, Δήμητρα, Εκάτη κ.ά.

Πρόκειται για πολύ ισχυρό κανάλι. Καθαρίζει από αρνητική ενέργεια, βασκανία και μαγείες. Συντελεί στην απομάκρυνση ενεργο-ουσιών και βλαβερών οντοτήτων. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία των βαριά ασθενών. Η χρήση της συχνότητας βελτιώνει τη διάθεση και δίνει κίνητρο για ανάκαμψη.

Προωθεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την υλική ευημερία, την υλοποίηση σχεδίων και ιδεών, καθώς και την πρόοδο στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του δυναμώνει αν εκφέρουμε ονόματα γυναικείων και αρσενικών θεοτήτων αντίστοιχων με αυτές των καναλιών Άγκνι και Χουμ.

Χρησιμοποιείται οποτεδήποτε και οπουδήποτε καθώς και πριν την κύρια θεραπευτική συνεδρία. Είναι ενεργό μόνο όσο διατηρείται η νοητική του εικόνα. Αφού δουλέψουμε με τη συχνότητα του Άγκνι-Χουμ στη συνέχεια μπορούμε να δουλέψουμε με τις συχνότητες του Βουδικού Μπλοκ.

Δε συμβιβάζεται με τα Βουδικά.

Είναι ένα δυνατό καθαριστικό κανάλι, γήινο, με κατευναστική θηλυκή ενέργεια. Μαζεύει την ενεργειακή βρωμιά, απαλλάσσει από τα ματιάσματα, τη μαγεία (επιστρέφει την αρνητική ενέργεια στο δημιουργό της) και απομακρύνει επαφές με χαμηλότερους ενεργειακά κόσμους.
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των βαριά αρρώστων και ασθενών με επιθετική και ακοινώνητη συμπεριφορά λόγω διαταραχής του ψυχισμού. Εναρμονίζει την εσωτερική κατάσταση, απομακρύνει την επιθετικότητα, το στρες και τον θυμό και διορθώνει τη συμπεριφορά.

Εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται σε κάθε στάση του ασθενούς.

Ο θεραπευτής το ανοίγει για 15΄-20΄ σαν μια προετοιμασία καθαρισμού πριν το γενικό θεραπευτικό σχήμα με τα Βουδικά Κανάλια. Το πηγάδι ανοίγει αυτόματα με το άνοιγμα του καναλιού. Η βαριά αρνητική ενέργεια πηγαίνει κάτω ενώ η ελαφριά πηγαίνει επάνω. Μετά ο θεραπευτής κλείνει το κανάλι και συνεχίζει τη διαδικασία του θεραπευτικού σχήματος με τα Βουδικά Κανάλια. Το πηγάδι κλείνει μόνο του.

Το κανάλι Μάμα χρησιμοποιείται και εκτός της γενικής θεραπευτικής συνεδρίας τόσο για τον ίδιο τον θεραπευτή όσο και για κάποιον ασθενή.

Επειδή μαζεύει την ενεργειακή βρωμιά πολύ ισχυρά, ενδέχεται αν χρησιμοποιηθεί με ένταση ή μεγάλη χρονική διάρκεια να προκαλέσει υπνηλία ή κόπωση. Σε αυτή την περίπτωση ο θεραπευτής πρέπει να κλείσει το κανάλι και να εργαστεί με τα Βουδικά Κανάλια. Επίσης, επειδή φέρει θηλυκή ενέργεια ίσως δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται συνέχεια για τον ίδιο άνθρωπο. Ειδικά στους άντρες με χαμηλή αρσενική ενέργεια απαιτείται συνετή χρήση και προσαρμογή π.χ. εργασία και με το κανάλι Άγκνι ή Άγκνι-Χουμ.

Για να ενισχύσουμε τους σοβαρά άρρωστους ασθενείς, μπορούμε να ανοίξουμε το Μάμα στο τέλος της συνεδρίας και δεν το κλείνουμε.
Είναι ακόμη δυνατό να το ανοίξουμε πάνω στους ασθενείς κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, με εγκατάσταση όλη τη νύχτα (σπάνια χρήση).

Είναι συμβατό με τα Βουδικά Κανάλια.

Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της ικανότητας για αιώρηση (levitation), για τη θεραπεία των βαριά ασθενών που δεν μπορούν να σηκωθούν ακόμα από την κλίνη (το κανάλι πολύ σύντομα τους βοηθά να ορθοποδήσουν) καθώς και στη θεραπεία της αποπληξίας (απώλεια της συνείδησης, της κινητικότητας και της αισθητικότητας που οφείλεται συνήθως σε εγκεφαλική αιμορραγία, μπορεί όμως να προκληθεί και από θρόμβωση ή εμβολή αιμοφόρου αγγείου του εγκεφάλου). Έχει πολύ καλή εφαρμογή σε ασθενείς με καρκίνο και γενικότερα σε βαριά ασθενείς π.χ. με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Βοηθάει στη ζάλη, στις βλάβες του αιθουσαίου συστήματος, σε περιπτώσεις κόπωσης από αβιταμίνωση ή αναιμία, σε πονεμένα πόδια, το ανοίγουμε επάνω μας το πρωί όταν δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι κ.λπ.
Για την ανάπτυξη της ικανότητας ανύψωσης πρέπει να προηγηθεί εξάσκηση του καναλιού ακριβώς όπως γίνεται για τα κανάλια Μίντι και Έκτας (ο Κοσμοενεργέτης ανοίγει το κανάλι επάνω του καθημερινά για 120 ή περισσότερες συνεχόμενες ημέρες για 40΄).

Για τη θεραπεία των ΑΕΕ και των βαριά ασθενών το κανάλι πρέπει να ανοίγεται στο τέλος της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας, αφότου έχουμε κλείσει τον λωτό κα το πηγάδι. Η εργασία αυτή διαρκεί οπωσδήποτε 40΄ στη διάρκεια των οποίων περνάμε τακτικά το Μπον στην αύρα και επιμένουμε. Στο τέλος της εργασίας το κανάλι δεν πρέπει να κλείνεται.

Η θεραπευτική παρέμβαση σε όσους έχουν υποστεί ΑΕΕ καθώς και στους βαριά ασθενείς πραγματοποιείται σύμφωνα με το γενικό θεραπευτικό σχήμα των συνεδριών του χειρισμού των ενεργειακών κέντρων και του καθαρισμού του κεφαλιού.

Το κανάλι δεν έχει συγκεκριμένο θεραπευτικό αποτέλεσμα αλλά επαναφέρει την ενέργεια του εγκεφάλου. Όταν, ωστόσο, υπάρχει σάρκωμα είναι απαραίτητη η συνεργασία με έναν έμπειρο νευροχειρουργό. Αν πρόκειται για αρσενικό σάρκωμα η πιθανότητα ίασης είναι 50%. Αν είναι θηλυκό τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα θεραπείας. Αν πρόκειται για εγκεφαλικό μολυσματικό επεισόδιο η πιθανότητα ανάκαμψης είναι 30%. Όλες οι άλλες περιπτώσεις είναι κατά 80% ιάσιμες.

Στα πρόσφατα εγκεφαλικά επεισόδια υπάρχει ανάκαμψη μέσα σε 2-3 εβδομάδες καθημερινής εργασίας. Για τα παλιά εγκεφαλικά επεισόδια απαιτούνται το λιγότερο 30 λεπτά εργασίας καθημερινά καθώς και μασάζ σε όλο το σώμα επειδή οι μύες έχουν ατροφήσει.

Το κανάλι Εκάτη φέρει γήινη, θηλυκή ενέργεια. Είναι συμβατό με τα Βουδικά Θεραπευτικά Κανάλια.

Το κανάλι χρησιμοποιείται για την αύξηση του στήθους, τη διόρθωση στήθους, για οποιεσδήποτε ασθένειες του μαστού (π.χ. ραγισμένες θηλές, έλλειψη γάλακτος) και για γυναικολογικές ασθένειες που δε σχετίζονται με τη δημιουργία κακοηθών όγκων. Απαγορεύεται η εφαρμογή του καναλιού με επαφή στους μαστούς όταν υπάρχει μαστοπάθεια ή έστω υπόνοια της νόσου. Σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνου ή όγκων (μαστοπάθειες, ινομυώματα κ.λπ.) Επομένως, ίσως είναι χρήσιμο να προηγηθεί μαστογραφία για επιβεβαίωση.
Η Εκάτη είναι πιο πιθανό να δουλέψει με τον καρκίνο της μήτρας παρά με των ωοθηκών.
Όγκοι μαστών (όχι κακοήθεις). Εκτελούμε όπως πάντα το πλήρες θεραπευτικό σχήμα προκειμένου να εναρμονίσουμε τα τσάκρα, τα συστήματα και όλα τα όργανα. Στη συνέχεια εκτελούμε 10-12 συνεδρίες εργαζόμενοι με ημι-επαφή. Στη θεραπεία (ημιεπαφή), οι μαστοί γίνονται μπλε και εμφανίζεται πόνος. Ο όγκος ζουλιέται και φεύγει από συρίγγιο. Η ουλή του συριγγίου φεύγει χωρίς να αφήσει ίχνος. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει οπωσδήποτε να αφήσουμε ενεργειακές τομές στα σημεία στα οποία εργαστήκαμε.
Διάφορες βλάβες του μαστού. Στη διάρκεια της θεραπείας είναι απαραίτητο να εργαστούμε εξ επαφής στον άρρωστο μαστό σύμφωνα με το σχήμα Φιράστ + Σαόν ή με τη συχνότητα Εκάτη. Δε δουλεύουμε ταυτόχρονα με όλες τις συχνότητες. Ο θεραπευτής θα πρέπει να κόψει (νοητικά ανοίγει ενεργειακό σταυρό) τις άρρωστες περιοχές, να «τραβήξει» έξω την ασθένεια και να την κατευθύνει στο πηγάδι. Βάζουμε τα χέρια στο στήθος ως εξής: δεξί χέρι πάνω, αριστερό κάτω. Δουλεύουμε πρώτα με το δεξί στήθος και μετά με το αριστερό. Στο τέλος φουσκώνουμε την αύρα με Φιράστ + Ζευς + Εκάτη.
Στη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων εργαζόμαστε με ημι-επαφή ή χωρίς επαφή. Χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό Φαρούν-Μπούντα + Φιράστ + Σαόν + Σινράχ ή το κανάλι Εκάτη.
Επιπλέον: Βοηθά στη διακοπή της εξάρτησης από άλλους ανθρώπους. Απελευθερώνει τους καρμικούς κόμβους. Επαναφέρει την ορμονική ισορροπία. Η συχνότητα καταπραΰνει γρήγορα και πολύ δραματικά τους βίαιους συζύγους. Εάν ο σύζυγος χτύπησε τη σύζυγο του και αυτή ανοίξει το κανάλι Εκάτη επάνω του, τότε οι συνέπειες για τον τελευταίο μπορεί να είναι οι πιο απρόβλεπτες, μέχρι την πλήρη παράλυση των άκρων του.

Είναι Μαγικό Κανάλι. Παρόλα αυτά συμβιβάζεται και χρησιμοποιείται μαζί με τα Βουδικά θεραπευτικά κανάλια.

Δύναται να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με τα Βουδικά Κανάλια στη διάρκεια της γενικής θεραπευτικής συνεδρίας.

Εξισορροπεί το βάρος του ανθρώπου, θεραπεύει τον ορμονικό άξονα και ανανεώνει το δέρμα.

Επιδρούμε με επαφή στον θυρεοειδή αδένα.

Στο τελείωμα της θεραπείας, όταν ο λωτός κα το πηγάδι είναι πλέον κλειστά (έχουμε ήδη ολοκληρώσει το καθάρισμα των 5 τσάκρα και του κεφαλιού) φουσκώνουμε την αύρα ανάμεσα στο 4ο και 5ο τσάκρα εφαρμόζοντας τα κανάλια Φιράστ + Ζευς + Σινράχ (ή Σινλάχ αν πρόκειται για άντρα ασθενή) + Τάτα + Φαρούν-Μπούντα. Σε περίπτωση που ο θεραπευτής δεν έχει το κανάλι Σινράχ ή Σινλάχ, μπορεί να εφαρμόσει το συνδυασμό Φιράστ + Ζευς + Τάτα + Φαρούν-Μπούντα.

Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το Σινράχ (θηλυκό κανάλι) ενεργοποιείται ταυτόχρονα με το Σινλάχ (αρσενικό κανάλι).

Για υπέρβαρους ασθενείς αυτό το κομμάτι της θεραπείας (δηλαδή το φούσκωμα της αύρας) με το λωτό και το πηγάδι κλειστά θα πρέπει να επιμηκυνθεί έως 40 λεπτά.
Όταν το βάρος του ασθενούς σταθεροποιείται το κανάλι προχωρά στη θεραπεία του ενδοκρινικού συστήματος.

Το κανάλι μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε ένα διάστημα από 20 ημέρες έως 6 μήνες.

Τα χρησιμοποιούμε για να φορτίσουμε αλάτι και νερό (ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτά τα περιστατικά).
Βοηθούν στη θεραπεία των παρακάτω:

Κεντρικό νευρικό σύστημα Ψυχική καθυστέρηση, αυτισμός, ψυχική ασθένεια, ως βοηθητική συχνότητα. Προσαρμογή των νέων παιδιών στην ομάδα, στην κοινωνία. Εγκεφαλικά αγγεία, πίεση.
Περιφερικό νευρικό σύστημα και μυοσκελετικό σύστημα Αποκαθιστά την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης. Προωθεί την απορρόφηση του ασβεστίου, αποτρέπει την απομάκρυνση του από το σώμα (αποκατάσταση του μεταβολισμού νερού – ασβεστίου).
Κυκλοφορικό και αιμοποιητικό σύστημα Καθαρίζει την κυκλοφορία του αίματος, τριχοειδή αγγεία, αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος. Καρδιακές φλέβες, θρόμβωση βαθιάς φλέβας, θρομβοφλεβίτιδα. Πίεση.
Πέψη Στόμα του στομάχου, ασθένειες του πεπτικού συστήματος, οισοφάγος, καούρα, οξύτητα, ως βοηθητική συχνότητα.
Πρόκειται για το κανάλι των αστρικών ταξιδιών κατά τον ύπνο.

Η αρχική εξάσκηση γίνεται σε ύπτια θέση. Πριν πέσουμε στο κρεβάτι το βράδυ, βάζουμε έναν «σύνδεσμο» κάτω από το μαξιλάρι εφόσον σκοπεύουμε να μετακινηθούμε αστρικά. Ο «σύνδεσμος» μπορεί να είναι οτιδήποτε (ένα προσωπικό αντικείμενο που δεν έχουμε πάντα μαζί μας π.χ. ένα ρολόι, μια χτένα κτλ.) αρκεί, πριν τοποθετηθεί κάτω από το μαξιλάρι, να προγραμματιστεί (να οριστεί συνειδητά) με τη σκέψη «Για να επιστρέψω ακριβώς εδώ την τάδε ώρα». Είναι πάρα πολύ σημαντικό να οριστεί σημείο επιστροφής την ώρα που είμαστε νηφάλιοι. Ξαπλώνουμε άνετα, τα χέρια και τα πόδια δεν πρέπει να είναι σταυρωμένα. Διατυπώνουμε νοητικά την πρόθεση να πραγματοποιήσουμε αστρικό ταξίδι και ύστερα ορίζουμε σημείο και ώρα επιστροφής.
Έπειτα ανοίγουμε το κανάλι Ντο.
Η κύρια δυσκολία με τη συχνότητα Ντο είναι ο χρόνος της εξόδου. Είναι απαραίτητο να «πιάσει» την κατάσταση μεταξύ αφύπνισης και υπνηλίας, η οποία διαρκεί ελάχιστα 3-10 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο πραγματοποιείται η έξοδος. Εάν χάσουμε την κατάσταση ανάμεσα στην αφύπνιση και την υπνηλία, απλώς κοιμόμαστε.
Πρώτη φορά. Πραγματοποιούμε έξοδο. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας από έξω και επιστρέφουμε.
Δεύτερη φορά. Περπατάμε γύρω στο δωμάτιο και επιστρέφουμε.
Τρίτη φορά. Περπατάμε στο διαμέρισμα και επιστρέφουμε.
Η απόσταση αυξάνεται σταδιακά, ώστε το αστρικό νήμα να εκπαιδευτεί, να μη σπάει, ούτε να παραμορφώνεται.
Είναι άκρως απαραίτητο να μην ενοχληθεί ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού. Το αστρικό σώμα, κατά την επιστροφή του στον Κοσμοενεργέτη, ενδέχεται να μην καταφέρει να εφαρμοστεί ξανά σωστά στο φυσικό σώμα αν τύχει και κάποιος απρόβλεπτος, οξύς ήχος (π.χ. ένα τηλεφώνημα, η πτώση ενός στυλό) ενοχλήσει τη διαδικασία. Η ταραχή θα κάνει το αστρικό νήμα να μας τραβήξει πίσω στο σώμα βίαια και άτσαλα, οπότε το αστρικό σώμα κινδυνεύει να χάσει το δρόμο της επιστροφής. Επομένως, στο εξής, πάντα κατά τη διάρκεια του ύπνου ο Κοσμοενεργέτης θα ταξιδεύει.
Επίσης, στην αρχή δε θα θυμόμαστε τις εμπειρίες που συλλέξαμε κατά την διάρκεια του ύπνου. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιούμε το κανάλι τόσο πιο συνειδητή θα είναι η μετακίνηση και τόση περισσότερη πληροφορία θα διατηρείται μέχρι την επιστροφή στο φυσικό σώμα.
Για να επιστρέψουμε, δίνουμε την εντολή «Σπίτι, στον εαυτό μου». Όταν αρχίσει η έξοδος, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν. Ένας Μάγιστρος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες Γκλαΐχ, Ας και Περούν για προστασία και διερεύνηση των αστρικών εικόνων και επαφών. Εάν η εικόνα χαμογελά, σημαίνει ότι είναι η δική μας. Δεν πρέπει να πάμε εκεί όπου μας καλεί μια τυχαία φωνή, ούτε και πουθενά αλλού. Μπορεί να οδηγηθούμε σε κάποιο μέρος όπου θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάληψης (από φάντασμα ή άλλη άγνωστη οντότητα). Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπαίνουμε σε μάζες γκρίζας ουσίας (γκρι τοίχους, σύννεφα κ.λπ.). Αυτά είναι αστρικά και το αστρικό είναι ένα πεδίο χαοτικό, παραπλανητικό και άγνωστο για εμάς. Εκεί που θα βρεθούμε δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ενώ εκεί θα βρισκόμαστε κάπου χαμένοι στο αστρικό πεδίο, εδώ θα είμαστε σε κώμα.
Τα αστρικά ταξίδια είναι δύσκολα και επικίνδυνα. Γι’ αυτό το λόγο, η πρακτική τους πρέπει να γίνεται μόνο υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση ενός πεπειραμένου δασκάλου.

Είναι συμβατό με τα Βουδικά θεραπευτικά κανάλια.

Βοηθάει στη θεραπεία της Εγκεφαλικής Πάρεσης, της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης. Αφαιρεί την επιδείνωση των νευρικών και ψυχικών ασθενειών την περίοδο φθινοπώρου-άνοιξης και των ημερών της Πανσελήνου. Βοηθάει σε διπολικές και καταθλιπτικές διαταραχές, στη χρόνια αϋπνία, στις κρίσεις πανικού. Ανακουφίζει έμμεσα από το συναισθηματικό και ψυχικό στρες και βελτιώνει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Όταν θεραπεύουμε την Εγκεφαλική Πάρεση, καθαρίζουμε τα τσάκρα σύμφωνα με ό,τι κάνουμε πάντα στη γενική συνεδρία. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του κεφαλιού σύμφωνα με το σταθερό σχήμα Φιράστ + Ζευς + Φαρούν-Μπούντα. Στη συνέχεια εργαζόμαστε με το κανάλι Λουλί. Στην περίπτωση της ΕΠ, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως και ενάμιση χρόνο (διότι η απαλλαγή από το κάρμα – βαρύ στην περίπτωση αυτής της ασθένειας – υπαγορεύει τέτοιους ρυθμούς). Κάποια στιγμή, μία και μοναδική φορά εφαρμόζουμε τη συχνότητα Σούτρα-Κάρμα. Επισημαίνεται ότι για να εργαστούμε με παιδιά πρέπει απαραιτήτως να συμμετέχουν και οι γονείς στις θεραπευτικές συνεδρίες.

Η θεραπεία της σχιζοφρένειας (ισχυρή καταληψία) κατά κανόνα διαρκεί πολύ και συνοδεύεται από σοβαρές κρίσεις. Το κανάλι εφαρμόζεται στο σχήμα της θεραπείας χωρίς να πραγματοποιηθούν επαφές. Σε περιπτώσεις κρίσεων ο ασθενής είναι δυνατό να νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Είναι επιθυμητό αυτοί οι ασθενείς να παρακολουθούνται σε κλειστά νοσηλευτικά ιδρύματα και να δέχονται θεραπεία μόνο από πεπειραμένους στον συγκεκριμένο τομέα Κοσμοενεργέτες.
Στην σχιζοφρένεια υπάρχει μια υπερβολική και συνεχής ανάπτυξη μάζας στον εγκέφαλο. Όταν δουλεύουμε με τη συχνότητα Λουλί, αυτή η οργανική μάζα αρχίζει να διασπάται και κλείνει τα νευρωνικά δίκτυα. Ο ασθενής γίνεται έξαλλος και η ψυχική κατάσταση επιδεινώνεται σημαντικά μέχρι να αρχίσει να βελτιώνεται.
Για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις: α) εξασφάλιση συνεχούς υποστήριξης του ασθενούς από συγγενείς και φροντιστές, β) ενεργειακό όραμα για συνεργασία με το έκτο και το έβδομο ενεργειακό κέντρο, γ) αφιέρωση και εργασία με τα πληροφοριακά για να πάρουμε επιβεβαίωση.
Αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω συνθήκες, ένα θετικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αμφίβολο.

Είναι το μοναδικό κανάλι που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία φυτών και ζώων.

Θεραπεύει εντερίτιδα και πανούκλα στα τσοπανόσκυλα, αλλά όχι στα μπουλντόγκ.

Δεν πραγματοποιούμε ανοίγματα διότι ζώα και φυτά δεν έχουν λωτό. Επίσης, δεν ανοίγουμε όργανα στα ζώα. Το ανοίγουμε επάνω στον ασθενή (όποιος κι αν είναι αυτός, φυτό ή ζώο) χωρίς επαφή και το οπτικοποιούμε στο ανάλογο μέγεθος (π.χ. το οραματιζόμαστε πολύ μεγάλο επάνω σε εκτεταμένες περιοχές όπως κήπους, χωράφια κτλ.). Πρέπει να ενισχύεται λεκτικά και οπτικά. Σε σοβαρές περιπτώσεις εργαζόμαστε με επαφή. Χρησιμοποιούμε την παλάμη επάνω στο ζώο ή στο φυτό, σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας τη γροθιά μας. Η δουλειά έχει ολοκληρωθεί όταν το χέρι από μόνο του τραβιέται στο πλάι ή το σώμα στρίβει προς άλλη κατεύθυνση.

Οι ενέργειες της συχνότητας επιταχύνουν την ανάπτυξη των φυτών δυο ή περισσότερες φορές. Πρέπει την πρώτη φορά να την ανοίξουμε στον συγκεκριμένο τόπο και μετά μπορούμε να δουλεύουμε από απόσταση.

Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για να φορτίσουμε νερό για φυτά ή ζώα.

Μετά την εφαρμογή το κανάλι παραμένει ανοιχτό.

Το κανάλι είναι συμβατό με τα Βουδικά Θεραπευτικά Κανάλια.

Χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε χτυπήματα, μώλωπες, τραύματα, πονόδοντο κ.ά. Δε συνιστά θεραπευτικό κανάλι παρά προκαλεί μόνο προσωρινή αναισθησία.

Δεν μπορεί να εξαλείψει την αιτία του πόνου. Δε θεραπεύει τραύματα ούτε την ποδάγρα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού, καθώς και σε οξείες φλεγμονώδεις καταστάσεις, σε συχνά επαναλαμβανόμενο πόνο κ.λπ. Το κανάλι δρα μόνο όσο διατηρείται η νοητική του εικόνα.
Σε περίπτωση έντονου πόνου, προτού εφαρμόσουμε τη συχνότητα του Σεληνόφωτος, συνιστάται να επεξεργαστούμε το σημείο του πόνου με τη συχνότητα Φιράστ και με τη μέθοδο «κινητήρα-πηγάδι». Στη συνέχεια εφαρμόζουμε Φως της Σελήνης. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές. Καταπραϋντικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μέσα σε 2 έως 20 λεπτά.
Παράδειγμα: Για τον κολικό νεφρού, πριν από την αναισθησία με Φως της Σελήνης, κάνουμε ενεργειακή τομή, εφαρμόζουμε Φιράστ, εργαζόμαστε με κινητήρα-πηγάδι και μόνο στη συνέχεια δίνουμε Σεληνόφως.
Αντενδείξεις: Το κανάλι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε οξύ στομάχι ούτε αν προκύψουν πόνοι στην περιοχή της καρδιάς. Επειδή ο πόνος μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι μιας εν δυνάμει επικίνδυνης για την υγεία κατάστασης, μετά την απαλοιφή του πόνου συνιστάται να απευθυνόμαστε σε γιατρό (π.χ. ο πονόδοντος πιθανόν να οφείλεται σε φλεγμονή, ένας πόνος στην κοιλιά ίσως προειδοποιεί για οξεία σκωληκοειδίτιδα κ.λπ.).

Το Φως της Σελήνης είναι η απαλή γυναικεία ενέργεια της ηρεμίας. Δίνει ελκυστικότητα και καταπραΰνει. Καθαρίζει, ανακουφίζει από το άγχος, τις συναισθηματικές εξάρσεις στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόρροιας και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Διορθώνει και ευθυγραμμίζει το έργο των ενεργειακών κέντρων στις γυναίκες. Βοηθάει στην ήρεμη αντιμετώπιση της επιτυχίας των άλλων.

Δεν είναι συμβατό με τα Βουδικά κανάλια.

Ομοιάζει στην ποιότητα με το Βουδικό κανάλι Φιράστ αλλά είναι πιο ισχυρό.

Το κανάλι καθαρίζει ισχυρά γραφεία, χώρους, καταστήματα, αποθήκες, προϊόντα και αντικείμενα (ακόμα και χρυσάφι και κοσμήματα) από αρνητική ενέργεια και τα φορτίζει με θεϊκή αγνή ενέργεια. Συνήθως αρκεί η εφαρμογή επάνω σε ένα αντικείμενο ή χώρο χωρίς επαφή. Επιπλέον, μπορεί να γίνει ενδυνάμωση του καναλιού με το χέρι του Κοσμοενεργέτη είτε με επαφή είτε με ημι-επαφή ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που καθαρίζεται. Όταν το χέρι του Κοσμοενεργέτη μετακινηθεί ή το σώμα του στρίψει στο χώρο, θεωρούμε ότι έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Ο άνθρωπος ο οποίος πρώτος θα αγγίξει ένα αντικείμενο μετά τον καθαρισμό του θεωρείται αφέντης του ή αν πρόκειται για αντικείμενα προς πώληση, συμβαίνει να επιθυμεί να το αγοράσει.

Για τον καθαρισμό των αντικειμένων των νεκρών πρέπει να ανοίξουμε τη συχνότητα στα ρούχα και τα αντικείμενα, οπότε εξαλείφεται ο δεσμός ανάμεσα στον ζωντανό και το νεκρωτικό αστρικό πεδίο.

Μπορεί να συνδυαστεί πολύ αποτελεσματικά με το 1ο μαγικό για καθαρισμό (πρώτα το 1ο Μαγικό και στη συνέχεια το Κανάλι Αγιασμού Πραγμάτων – όχι ταυτόχρονα).

Ανήκει στα Μαγικά Κανάλια αλλά συμβιβάζεται με τα Βουδικά.

Χρησιμοποιείται μόνο τοπικά για τον καθαρισμό των τσάκρα. Απαγορεύεται αυστηρά η εφαρμογή του σε όργανα ή στο κεφάλι.

Το κανάλι Τιτάν είναι πολύ δυνατό και κρουστικό. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται μόνο στις περιπτώσεις που ο συνδυασμός των καναλιών Φιράστ + Ζευς δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.
Οπότε, στη επόμενη συνεδρία με κάποιον ασθενή, το χρησιμοποιούμε για να αντικαταστήσουμε το κανάλι Ζευς στα τσάκρα που το έχουν ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση εργαζόμαστε είτε με τα κανάλια Ζευς + Φιράστ + Φαρούν-Μπούντα, είτε με το συνδυασμό Τιτάν + Φιράστ + Φαρούν-Μπούντα. Παρέχουμε δηλαδή στο κάθε ενεργειακό κέντρο αυτό που αισθανόμαστε ότι χρειάζεται προκειμένου να το εκκινήσουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κρουστικές ιδιότητες αυτού του καναλιού, δε συνιστάται η χρήση του σε σοβαρά άρρωστους ή αποδυναμωμένους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένουμε στο συνδυασμό Ζευς + Φιράστ + Φαρούν-Μπούντα.
Επίσης είμαστε προσεκτικοί στην εφαρμογή του στο τσάκρα της καρδιάς. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές να το εφαρμόσουμε εκεί, διαφορετικά στο 4ο το αντικαθιστούμε με το κανάλι Ζευς.
Ο καθαρισμός του κεφαλιού γίνεται με τον κλασικό τύπο Ζευς + Φιράστ + Φαρούν-Μπούντα.

Το κανάλι Τορ ανήκει στα Μαγικά αλλά συμβιβάζεται με τα Βουδικά Κανάλια.

Χρησιμοποιείται ως κρουστικό κανάλι για την τοπική εξολόθρευση βαριών μαζών σκοτεινής ενέργειας.
Δεν το αναπτύσσουμε ως ανεξάρτητη πρακτική. Το χρησιμοποιούμε μόνο μέσα στο πλήρες θεραπευτικό σχήμα. Είναι ενεργό μόνο όση ώρα διαρκεί η νοητική του εικόνα.

Κατά τη διάρκεια της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας και όσο διατηρούμε τον λωτό και το πηγάδι ανοιχτά, ανοίγουμε το κανάλι και κατευθύνουμε χτυπήματα επάνω στα σημεία στα οποία υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική ή μαύρη ενέργεια. Δηλαδή, δεν το ανοίγουμε στην αρχή της θεραπείας αλλά αφότου έχουμε καθαρίσει τα τσάκρα και το κεφάλι και πριν κλείσουμε το λωτό και το πηγάδι, ως τελευταία θεραπευτική εφαρμογή. Στο κεφάλι για να αφαιρέσουμε π.χ. πονοκέφαλο, πραγματοποιούμε το πολύ 5-7 χτυπήματα.

Είναι σημαντικό για τον ασθενή να συνεχίσει να στέκεται όρθιος όσο πραγματοποιείται η παρέμβαση με αυτό το κανάλι επάνω του και ταυτόχρονα το σημείο της παρέμβασης να παραμείνει ανοιχτό. Η κρούση με το κανάλι Τορ διαταράσσει πολύ τη συσσωρευμένη ενέργεια, η οποία αρχίζει να αναμοχλεύεται και να θρυμματίζεται, οπότε στη συνέχεια απομακρύνουμε οπωσδήποτε τα υπολείμματα αυτού του βομβαρδισμού με τη μέθοδο κινητήρας-πηγάδι.

Περιορισμοί:

 1. Δεν επιδρούμε με το κανάλι στην περιοχή της καρδιάς.
 2. Δεν το χρησιμοποιούμε σε ασθενή με θρομβοφλεβίτιδα.
 3. Ποτέ σε εγκυμονούσες.
 4. Δεν το χρησιμοποιούμε για το κομμάτιασμα των λίθων.
 5. Δεν το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα ενεργειακά κέντρα.
 6. Δεν το χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε φυσικούς σχηματισμούς π.χ. πέτρες στα νεφρά, αλλά μόνο ενεργειακούς στο λεπτοφυές επίπεδο.
Κανάλι της 7ης κοσμικής φυλής. Δεν έχει αποκωδικοποιηθεί πλήρως και ο θεραπευτικός του μηχανισμός είναι άγνωστος. Δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η παρεμβατικότητα της χρήσης του.

Χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις – συνήθως όταν η εργασία με άλλα (πιο ήπια) κανάλια έχει αποτύχει να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και όταν ο Κοσμοενεργέτης έχει λάβει σαφή πληροφορία να το χρησιμοποιήσει.

Ανοίγεται στο τέλος της κύρια θεραπευτικής συνεδρίας. Τα υπόλοιπα κανάλια που είχαμε ανοίξει νωρίτερα για τον ασθενή πρέπει να τα κλείσουμε. Ο θεραπευτής ανοίγει και περνάει το κανάλι στον ασθενή μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα. Η εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα έως πέντε λεπτά. Όταν αισθανθούμε ότι η συχνότητα περνάει από τα χέρια μας, διατηρούμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα απομακρύνουμε.
Το κανάλι Χούττα έχει πολύ ισχυρή δόνηση και η εφαρμογή συνοδεύεται από κρίση και επιδείνωση της φυσικής και ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς. Η επίδραση του μπορεί να είναι αισθητή για ώρες ή ακόμα και ημέρες (7-10 ημέρες). Ο ασθενής θα πρέπει να έχει ενημερωθεί προηγουμένως για τις ενδεχόμενες παρενέργειες της χρήσης του και να έχουμε λάβει τη συναίνεση του για την εφαρμογή. Μπορεί να έχει παροξυσμό, κρίση, γέλιο, κλάμα, ναυτία, υπνηλία, αθυμία, πονοκέφαλο, επιθετικότητα κ.λπ. Δε συμβαίνει οπωσδήποτε με όλους. Ίσως αντιθέτως να εμφανίζονται ευφορία και ελαφρότητα. Όλα εξαρτώνται από τον καρμικό φόρτο ενός ατόμου. Όταν εκδηλώνεται το Χούττα, δημιουργεί ανισορροπία στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου και αυτός είναι πιθανό να αρχίσει να φωνάζει. Εάν παρατηρηθούν εκδηλώσεις, αυτό είναι σημάδι ότι το Χούττα εργάζεται καλά και ότι η συχνότητα έχει μπει στον ασθενή. Η συχνότητα γενικά εξαντλεί τον άνθρωπο. Επίσης προκαλεί εξαιρετικά έντονη διάσπαση της προσοχής. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να διασχίσει τον δρόμο χαμένος στις σκέψεις του χωρίς να βλέπει τίποτα. Εάν κάποιος οδηγεί, τον προειδοποιούμε να είναι προσεκτικός στο δρόμο.
Δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από τρεις φορές τον μήνα για τον ίδιο ασθενή. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται ο θεραπευτής να ενημερωθεί από πληροφοριακά κανάλια να πράξει διαφορετικά (διαφορετική συχνότητα χρήσης). Ένδειξη ότι το Χούττα εργάζεται αποτελεσματικά είναι προφανώς η γρήγορη βελτίωση της υγείας του ασθενούς και η απουσία των αρχικών ενοχλητικών συμπτωμάτων της εφαρμογής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το Χούττα δε δίνει εμφανή αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει τα εξής:
α) φορτωμένο κάρμα του ασθενούς, οπότε το κανάλι έχει λειτουργήσει για την απομάκρυνση προγονικού κάρμα
β) ο ασθενής ανήκει στο 1-2% των ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται στην Κοσμοενεργειακή
γ) υπάρχει νόσος σε λανθάνουσα κατάσταση, την οποία ο ασθενής δε γνωρίζει και στην περίπτωση αυτή όλη η ενέργεια του καναλιού απορροφάται για την καταπολέμηση της

Είναι συμβατό με τα Βουδικά Θεραπευτικά Κανάλια.
Το κανάλι αυτό επιταχύνει την μεταφορά των συσσωρεύσεων αγαθού ενός ανθρώπου επάνω στο καρμικό του σώμα (δηλαδή μεταφέρει όλη τη θετική πληροφορία από το αιθερικό, αστρικό και νοητικό σώμα επάνω στο αιτιατό ώστε να «αντισταθμίσει» την αρνητική και να βοηθήσει στη θεραπεία της ασθένειας). Όταν πραγματοποιείται αυτή η επιτάχυνση, ο άνθρωπος θα θερίσει ότι έσπειρε όχι στην επόμενη ενσάρκωση ή σε 10-15 χρόνια από την δεδομένη ημερομηνία εφαρμογής αλλά άμεσα, τώρα. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συσσώρευση αγαθού, δε θα μεταφερθεί κάτι επάνω στο κάρμα. Απελευθερώνει μερικώς ή και τελείως συσσωρευμένο κάρμα έως και 7 γενεών πίσω (κάρμα το οποίο δεν δημιούργησε ο άνθρωπος στη διάρκεια δικών του παρελθοντικών ενσαρκώσεων αλλά το έχει φορτωθεί από τους προγόνους του). Δεν απελευθερώνει από το κάρμα που δημιούργησε ο άνθρωπος στην τρέχουσα ενσάρκωση.

Ο θεραπευτής ανοίγει το κανάλι στο τέλος της κύριας θεραπευτικής συνεδρίας, αφότου έχει κλείσει το λωτό και το πηγάδι και το διοχετεύει μεταξύ 4ου και 5ου τσάκρα του ασθενούς. Ανοίγουμε το κανάλι μόνο μια φορά. Δεν το κλείνουμε διότι δεν έχουμε καν έλεγχο στο κλείσιμο του. Το Σούτρα-Κάρμα θα κλείσει μόνο του όταν θα έχει ολοκληρώσει την εργασία του, η οποία μπορεί να είναι από λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες.
Χρησιμοποιείται σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις όταν μια μακροχρόνια θεραπεία αποτυγχάνει να δώσει αποτελέσματα. Μπορεί να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές ή σωματικές καταστάσεις όπως γέλιο, κλάμα, ακράτεια ούρων, υποδεικνύοντας ότι λειτουργεί στο μέγιστο εκείνη τη στιγμή. Τέτοιες αντιδράσεις ωστόσο δεν εμφανίζονται υποχρεωτικά σε όλους. Στις περιπτώσεις καλών ανθρώπων με μεγάλη συσσώρευση αγαθού το κανάλι λειτουργεί ανεπαίσθητα, χωρίς εκδηλώσεις. Πρέπει να έχουμε ενημερώσει τον άνθρωπο για τα ενδεχόμενα συμπτώματα της εφαρμογής.

Αν το κανάλι δεν ανοίγει σημαίνει ότι το κάρμα δεν δύναται να απελευθερωθεί διότι ο ασθενής δεν έχει κάνει καμία καλή πράξη σε αυτή τη ζωή.
Δε συνιστάται η εφαρμογή του σε ασθενείς των οποίων το φυσικό σώμα έχει καταπονηθεί πολύ (όπως στην περίπτωση ασθενών με καρκινικούς όγκους τετάρτου βαθμού). Υπάρχει σημαντική αμφιβολία ως προς το αν μια ασθένεια τέτοιου βαθμού θα μπορούσε να θεραπευθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση το κανάλι θα κατανάλωνε όλη τη συσσώρευση αγαθού με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ξεκινούσε στην επόμενη ζωή από πολύ χαμηλά. Ο ασθενής πρακτικά δε θα είχε χρόνο να συλλέξει καινούρια αγαθή πληροφορία.

Σε κάθε περίπτωση τα πληροφοριακά κανάλια πρέπει να κατευθύνουν το θεραπευτή ως προς την εφαρμογή του καναλιού Σούτρα-Κάρμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, το Σούτρα-Κάρμα χρησιμοποιεί τα καλά έργα αυτής της ζωής προκειμένου να σβήσει την καρμική πληροφορία που προκαλεί την ασθένεια. Ως εκ τούτου, καταναλώνει το απόθεμα των καλών πράξεων αυτής της ζωής το οποίο θα χρησίμευε, εν μέρει, ως κριτήριο για την επόμενη ζωή. Η λανθασμένη χρήση του μπορεί να επιβαρύνει την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και να χρεώσει αρνητικό κάρμα στον θεραπευτή για απερίσκεπτη χρήση του εις βάρος του ασθενούς. Συνιστάται εξαιρετικά προσεκτική χρήση του καναλιού και μόνο εφόσον ο θεραπευτής έχει λάβει ξεκάθαρη πληροφορία ότι πρέπει να το ανοίξει, τόσο για κάποιον ασθενή όσο και για τον εαυτό του.

Προστατεύει τον Κοσμοενεργέτη από βλαβερή ή κακόβουλη επιρροή.

Εργάζεται για την υπεράσπιση του Κοσμοενεργέτη ή/και την τιμωρία αυτού που του επιτίθεται (με σωματική ή ηθική βλάβη π.χ. φθόνο, συκοφαντία, αγένεια, μεροληψία, εκδίκηση κ.λπ.). Δεδομένου ότι το κανάλι προστατεύει αυτόματα τον Κοσμοενεργέτη (ανοίγει μόνο του αν χρειαστεί) και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός δεν γνωρίζει για την προκληθείσα βλάβη, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Κοσμοενεργέτης δεν συμμετέχει προσωπικά στο άνοιγμα αυτού του καναλιού και δεν μπορεί να το κλείσει. Η μόνη δυνατότητα κλεισίματος του καναλιού παραμένει στα χέρια του ατόμου που προξένησε βλάβη στον Κοσμοενεργέτη.

Αυτοί που τιμωρούνται από το συγκεκριμένο κανάλι αρρωσταίνουν και παθαίνουν βλάβες (σωματικές, υλικές, κ.λπ.) με απρόβλεπτες συνέπειες, εκτός αν μετανοήσουν πραγματικά και απολογηθούν.

Ο Κοσμοενεργέτης έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το κανάλι συνειδητά, αν είναι απόλυτα σίγουρος ότι γνωρίζει ποιος του επιτίθεται, διαφορετικά η τιμωρία θα μοιραστεί εξίσου κάτω από τους δύο.

Την ίδια στιγμή η συχνότητα πειθαρχεί τον ίδιο τον Κοσμοενεργέτη και τον καθιστά υπεύθυνο των σκέψεων και των συναισθημάτων του (του αστρικού σώματος που σχετίζεται με την επιθυμία – όχι του Μάνας). Εάν ο Κοσμοενεργέτης είναι θυμωμένος με ένα άτομο και διεγείρει το συναισθηματικό του σώμα με αυτή τη δόνηση, το κανάλι ανοίγει αυτόματα κάτω από τον ίδιο.
Εάν ο Κοσμοενεργέτης προσβληθεί αλλά ταυτόχρονα συγχωρεί τον δράστη, τότε το Ράτχα εργάζεται δύο φορές πιο σκληρά.
Σε κοντινούς ανθρώπους (π.χ. οικογένεια) το κανάλι δεν ανοίγει μόνο του – μπορεί να ανοίξει μόνο συνειδητά.

Μια σχετικά καινούργια συχνότητα. Η κύρια χρήση της είναι στη γεωργία ενάντια στα σκαθάρια και στις ψείρες της πατάτας Κολοράντο, όπως επίσης και ενάντια στην μυκητιασική μούχλα. Οι ψείρες και τα σκαθάρια της πατάτας Κολοράντο φεύγουν από το αγρόκτημα κάτω από την επίδραση της συχνότητας.

Επίσης η εμπειρία έχει δείξει και επιβεβαιώθηκε από διάγνωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ότι διώχνει από τον άνθρωπο τις έλμινθες. Βοηθάει στη θεραπεία της πιτυρίδας που οφείλεται σε μύκητες. Απομακρύνει μερικούς τύπους δερματικής μυκητίασης με τη χρήση φορτισμένου νερού.