Κοσμοενεργητική

Η Κοσμοενεργητική είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος που αξιοποιεί τις ενεργο-πληροφοριακές ροές που υπάρχουν στο σύμπαν. Πρόκειται για γνώση την οποία ο σημερινός δυτικός πολιτισμός πήρε από το Θιβέτ. Είναι απαλλαγμένη από θρησκευτικές πεποιθήσεις καθώς στο σύμπαν δεν υπάρχει η έννοια της θρησκείας αλλά μόνο της ενέργειας και της ενεργειακής ιεραρχίας.

 

Μαρτυρία Ράνιας

cosmoenergetics.gr testimonials child image

Ράνια

Όλα ξεκίνησαν όταν πήρα στα χέρια μου τη διάγνωση του παιδοψυχίατρου για τον γιο μου: Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Αρχίσαμε άμεσα λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Το παιδί όταν ξεκίνησε ήταν κλεισμένο στον εαυτό του, δε μιλούσε καθόλου, οι κινήσεις του ήταν νευρωτικές και γενικότερα δεν επικοινωνούσε με τους γύρω του. Δεν καταλάβαινε αυτά που του έλεγα, εκνευριζόταν, είχε δυσφορία, ανήσυχο ύπνο και έκλαιγε συχνά. Δεν ήταν ο όρος «αυτισμός» που με τρόμαζε. Με αυτόν εξοικειώθηκα σύντομα. Άλλωστε τι σημασία έχει το πώς το ονόμαζαν οι ειδικοί. Αυτό που με παρέλυε ήταν ουσιαστικά η έλλειψη προοπτικής όταν ο παιδοψυχίατρος μου εξηγούσε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, επρόκειτο για κατάσταση που κατά βάθος δε θα έφευγε ποτέ το παιδί.

Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ωστόσο, ότι ο δρόμος θα με έβγαζε ακριβώς εκεί που θα έβρισκα αυτό που χρειαζόμουν. Η υπεύθυνη του Κέντρου ασκούσε τη μέθοδο της Κοσμοενεργητικής και αφού μου εξήγησε τα οφέλη μου πρότεινε να κάνω θεραπείες ταυτόχρονα με το γιο μου.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το παιδί έχει αλλάξει εντελώς. Είναι ένα χαρούμενο παιδάκι, επικοινωνεί άνετα με τους γύρω του, μιλάει και μάλιστα ήδη κάνει προτάσεις.
Τίποτα στη συμπεριφορά, στο βλέμμα ή στην ποιότητα της ομιλίας του δε δείχνει ότι πρόκειται για παιδί στο οποίο είχε δοθεί η διάγνωση της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής. Στην πραγματικότητα δείχνει πλέον να είναι ένα φυσιολογικό παιδί που φαίνεται ότι δεν αρθρώνει καθαρά.

Αυτό ακριβώς μου είχε τονίσει η θεραπεύτρια εξαρχής· ότι η Κοσμοενεργητική πραγματικά θα θεράπευε την ασθένεια. Το ζητούμενο δεν ήταν να βελτιωθεί το παιδί στα όρια της διαταραχής και μεγαλώνοντας να παραμείνει έτσι έστω και σε μικρότερο βαθμό αλλά να φύγει τελείως η διαταραχή από μέσα του.

Είμαι σίγουρη ότι η θέληση και η πίστη μου ότι μπορούσα να αλλάξω αυτό που είχα και τον εαυτό μου με έφεραν εδώ. Η ζωή ανοίγει το δρόμο σε όσους θέλουν να προχωρήσουν.

Ευχαριστώ για όλα.

Ράνια