Κοσμοενεργητική

Η Κοσμοενεργητική είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος που αξιοποιεί τις ενεργο-πληροφοριακές ροές που υπάρχουν στο σύμπαν. Πρόκειται για γνώση την οποία ο σημερινός δυτικός πολιτισμός πήρε από το Θιβέτ. Είναι απαλλαγμένη από θρησκευτικές πεποιθήσεις καθώς στο σύμπαν δεν υπάρχει η έννοια της θρησκείας αλλά μόνο της ενέργειας και της ενεργειακής ιεραρχίας.

 

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

1 Πως δρα στον οργανισμό η Κοσμοενεργειακή;

Η ενέργεια που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει ο θεραπευτής είναι, κατά κανόνα, συγκεκριμένα κανάλια. Τα κανάλια είναι ενεργειακές συχνότητες και συνιστούν κύματα φορτισμένων σωματιδίων. Φέρουν διαφορετική ποιότητα το καθένα και επηρεάζουν όλους τους οργανισμούς. Η εφαρμογή τους γίνεται σε όλο το πεδίο της αύρας του ανθρώπου, ενώ πραγματοποιείται ταυτόχρονα και ενεργειακή διάτρηση του φυσικού σώματός του. Πρακτικά επεμβαίνουν στα βιο-κωλύματα (φθορές, ανισορροπίες) της αύρας, απομακρύνουν τα ενεργειακά ίχνη που δημιουργούν προβλήματα και επιφέρουν ισορροπία στο ενεργειακό πεδίο. Έτσι συντελείται αναδιάρθρωση και κάθαρση των διαφορετικών σωμάτων της αύρας καθώς και θεραπεία στις φυσικές βλάβες του οργανισμού.

2. Πως πραγματοποιείται η θεραπεία με κοσμική ενέργεια;

Η θεραπεία διαρκεί μία ώρα. Ο θεραπευόμενος στέκεται όρθιος στο χώρο, χαλαρός και με τα μάτια κλειστά προκειμένου να έχει καλύτερη συνείδηση της διαδικασίας. Ασφαλώς, αν δεν έχει τη δυνατότητα για λόγους υγείας να είναι όρθιος, μπορεί κάλλιστα να κάθεται, ακόμα και να είναι ξαπλωμένος. Η εφαρμογή των καναλιών γίνεται νοητικά από το θεραπευτή (κι όχι με τη χρήση κάποιου μηχανήματος), ο οποίος λειτουργεί, λόγω της μύησής του, σαν αγωγός μέσω του οποίου διοχετεύεται η ενέργεια στο θεραπευόμενο.

Ο άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται κάτι, αλλά οπωσδήποτε θα υποστήριζε τη θεραπεία και θα έπαιρνε μεγαλύτερη βοήθεια αν συμμετείχε κι ο ίδιος συνειδητά στη διαδικασία της θεραπείας του και προσπαθούσε να καταλάβει τι πρέπει να θεραπεύσει μέσα του προκειμένου να αποκτήσει σωματική και πνευματική υγεία.

3. Τι νιώθει ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της συνεδρίας;

Επειδή οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι δυνατές οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ενέργεια. Μπορεί να έχουν λίκνισμα, μούδιασμα, πιάσιμο, πόνο, αίσθηση ελαφρότητας ή και πιο έντονες σωματικές ή ψυχολογικές εμπειρίες. Αν κάποιος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε βάθος στη θεραπεία του μπορεί να πάρει απαντήσεις για θέματα που τον απασχολούν, να συνειδητοποιήσει πράγματα, να νιώσει ότι διευρύνεται η συνείδησή του, να καταλάβει με ποιο τρόπο οδηγήθηκε σε μια ασθένεια ή σε μια προβληματική κατάσταση και να αντιληφθεί πως θα βγει από αυτήν.

4. Μπορεί ο άνθρωπος να πάθει κάτι κακό από την εφαρμογή της κοσμικής ενέργειας;

Δεν υπάρχει περίπτωση η παρέμβαση της κοσμικής ενέργειας να βλάψει κάποιον. Ο θεραπευτής γνωρίζει με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τα κανάλια στον άνθρωπο και τα τελευταία ξέρουν πολύ καλύτερα με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν επί του οργανισμού του. Οι συχνότητες που διαθέτουμε φέρουν μόνο υγεία και αγαθό.

5. Υπάρχει περίπτωση η κοσμική ενέργεια να μη βοηθήσει κάποιον;

Οι περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν ωφελούνται από την κοσμική ενέργεια είναι αυτοί που δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους και ασυνείδητα αρνούνται να γίνουν καλά. Είναι, ωστόσο, επιλογή της ψυχής τους να συνεχίσουν μια τέτοια πορεία, ενδεχομένως επειδή έχουν ανάγκη να συλλέξουν τέτοιες εμπειρίες.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τις περιπτώσεις που κάποιες φορές υπάρχει ωφέλεια, αλλά δεν είναι εμφανής. Για παράδειγμα, ένα παιδί με σοβαρού βαθμού εγκεφαλική πάρεση δεν θα γίνει καλά σε αυτή τη ζωή, επειδή η ψυχή του επέλεξε να βιώσει κάτι τέτοιο, όμως η θεραπεία μέσω κοσμικής ενέργειας θα ελαφρύνει το καρμικό του φορτίο ώστε σε επόμενη ενσάρκωση να ξεκινήσει την πορεία του από ένα υγιέστερο σημείο. Το σίγουρο είναι ότι θα επέλθει ενεργειακή ισορροπία, υγεία σε ψυχικό επίπεδο και αύξηση της συνειδητότητας του ανθρώπου.

6. Ο αριθμός των συνεδριών είναι καθορισμένος;

Πραγματοποιούμε κύκλους των 12 θεραπειών. Ανάλογα με τη σοβαρότητα μιας ασθένειας, την ικανότητα του θεραπευόμενου να αξιοποιήσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα και το βαθμό προσωπικής ανάπτυξης που θέλει να πετύχει, μπορούν να ολοκληρωθούν περισσότεροι κύκλοι.

7. Η κοσμική ενέργεια όπως και άλλες ενεργειακές θεραπείες μπορούν να γίνουν από απόσταση. Πώς εξηγείται αυτό;

Το νοητικό πεδίο δεν υπόκειται σε χωρο-χρονικούς περιορισμούς. Οι ενέργειες που διαχειρίζεται ο θεραπευτής εκδηλώνονται πολύ υψηλότερα από την τρίτη διάσταση. Στο ίδιο πεδίο είναι που σχηματίζεται και η αύρα των ανθρώπων, η οποία φέρει ενέργεια και πληροφορίες. Επομένως, η απόσταση του θεραπευτή από το φυσικό σώμα του ασθενούς δεν επηρεάζει το βαθμό παρεμβατικότητας και αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

8. Η φωτογράφηση αύρας είναι απαραίτητη στη θεραπεία μέσω κοσμικής ενέργειας;

Η φωτογράφηση αύρας είναι χρήσιμη στον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη θεραπευτική μέθοδο που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει, διότι μπορεί να ανακαλύψει, να διαπιστώσει, να επιβεβαιώσει ή να συνειδητοποιήσει πληροφορίες που φέρει. Επομένως αυξάνεται η επίγνωσή του σε σχέση με ό,τι κουβαλάει, ερμηνεύει τις καταστάσεις που δημιουργούνται στη ζωή του σε σχέση με αυτό που εκφράζει η αύρα του και μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματικός στον τρόπο που θα προχωρήσει θεραπευτικά με τον εαυτό του.

9. Τι είναι η βασκανία (το μάτιασμα); Μπορεί να θεραπευτεί;

Το μάτιασμα είναι η εισβολή αρνητικής ενέργειας στο πεδίο της αύρας κάποιου ανθρώπου ή η απώλεια ενέργειας από το πεδίο του. Ο άνθρωπος που ματιάζεται μπορεί να νιώσει πονοκέφαλο, ζάλη, πόνο και ανακάτεμα στο στομάχι ή ανεξήγητη δυσφορία και εκνευρισμό. Το άτομο που ματιάζει συνήθως το κάνει ασυνείδητα και ή εναποθέτει πάνω στο «θύμα» αρνητική ενέργεια που προέρχεται από δικά του συναισθήματα ή σκέψεις, ή αντλεί ενέργεια από το «θύμα» αν το αιθερικό του σώμα νιώσει ότι μπορεί να κλέψει ζωτική ενέργεια από το αιθερικό σώμα κάποιου άλλου.

Οπωσδήποτε, για να επιτρέψει κάποιος στο εαυτό του να γίνει «θύμα» θα πρέπει να κουβαλάει στην αύρα του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν υποστηρίζει το καλό του και δέχεται να είναι «θύμα». Μόνο μια ευάλωτη αύρα μπορεί να δεχθεί επιρροές από αρνητική ενέργεια, ενεργο-ουσίες ή σκεπτομορφές και συνήθως αυτό θα συμβεί όταν φέρει συμβατές πληροφορίες με την απειλή που πλησιάζει. Ένας άνθρωπος εξαγνισμένος, με καθαρή αύρα δεν υπάρχει περίπτωση να υποστεί τέτοια επιρροή. Η αύρα λειτουργεί σαν μαγνήτης. Ό,τι φέρει αυτό προσελκύει. Η αρνητική ενέργεια που θα πλησιάσει την καθαρή αύρα ενός υγιούς ανθρώπου, εφόσον δε θα βρει «στήριγμα» για να πιαστεί, θα απωθηθεί και ακολουθώντας την ίδια νοητική πορεία θα επιστρέψει στην πηγή της.

Το μάτιασμα της μιας φοράς θεραπεύεται, εν γένει, πολύ γρήγορα με την χρήση της κοσμικής ενέργειας. Για την πλήρη απαλλαγή από αυτή την αδυναμία πρέπει ο άνθρωπος να κατανοήσει την αιτία και να θεραπεύσει τις πληροφορίες που του επιτρέπουν να υπόκειται σε κάτι τέτοιο.

10. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη λήψη φαρμακευτικής αγωγής όταν κάποιος υπόκειται σε θεραπεία κοσμικής ενέργειας;

Η ταυτόχρονη λήψη φαρμάκων, ακόμα και η ταυτόχρονη εφαρμογή άλλου είδους σωματικής θεραπείας (π.χ. ακτινοθεραπείες) όχι απλώς επιτρέπονται αλλά ίσως είναι και απαραίτητες σε περιπτώσεις ασθενών για τους οποίους θα ήταν επικίνδυνη μια απότομη διακοπή, ή σε περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από έντονο σωματικό πόνο λόγω της ασθένειάς τους. Συνήθως κρίνεται απαραίτητη η ταυτόχρονη εφαρμογή των δυο μεθόδων μέχρι τη σταθεροποίηση της υγείας του ασθενούς σε βαθμό τέτοιο που να μπορεί να ελαττώσει ή και να διακόψει τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

11. Υπάρχει πάντα σωματική ίαση;

Κανένας θεραπευτής δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί οποιουδήποτε είδους ίαση. Αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός και η ψυχή του ανθρώπου. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο στον οποίο εφαρμόζεται η μέθοδος. Η ψυχή του γνωρίζει πολύ καλύτερα τι έχει ανάγκη και μέχρι ποιο βαθμό είναι έτοιμη να θεραπευτεί και να εξελιχθεί.

12. Αν κάποιος έχει ικανοποιητική ποιότητα και πληρότητα αύρας, μπορεί να κάνει θεραπείες κοσμικής ενέργειας;

Ο άνθρωπος έχει πρόσβαση στην κοσμική ενέργεια προκειμένου να απελευθερώσει και να εκδηλώσει το δυναμικό που λανθάνει μέσα του. Η σωματική υγεία επέρχεται έμμεσα στην πορεία προς την πνευματική ολοκλήρωση. Επιπλέον, οι συχνότητες της κοσμικής ενέργειας τονώνουν τον οργανισμό, διατηρούν τη σωματική ευεξία, κάνουν μασάζ, ανανεώνουν το δέρμα, απομακρύνουν από τον οργανισμό τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύει από το περιβάλλον και τη διατροφή, συντελούν στην κάθαρση και πλήρη έκφραση του γενετικού υλικού και χαρίζουν μακροζωία.

13. Υπάρχει μαγεία και τι είναι; Γιατί δεν ανταποκρίνονται όλοι το ίδιο σε αυτήν;

Αναφερόμαστε στις καταστάσεις στις οποίες ένας άνθρωπος επηρεάζει αρνητικά κάποιον άλλο με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό. Η αρνητική ενέργεια (π.χ. αστρική, νοητική) και η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσει έχουν συγκεκριμένο στόχο. Όμως, όπως αναφέραμε και παραπάνω στην περίπτωση της βασκανίας, ένας άνθρωπος θα δεχθεί την επιρροή μιας ξένης επίδρασης (ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από ισχυρή πηγή) μόνο αν έχει κάποιο μεμπτό σημείο στην αύρα του αρκετό για να προσελκύσει την επιρροή. Για παράδειγμα, κάποιος με καρμικό βάρος σχετικό με μαγεία είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει στη ζωή του παρόμοιες καταστάσεις. Ακόμα και κάποιος ο οποίος πέφτει συχνά στη συνήθεια της γλωσσοφαγιάς εις βάρος άλλων μπορεί εξίσου να προσελκύσει επάνω του αρνητική ενέργεια, εφόσον κατευθύνει αρνητική ενέργεια προς τους άλλους.

Με λίγα λόγια, αν ο άνθρωπος με οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά του βρωμίζει την αύρα του με χαμηλής δόνησης ενέργεια, τότε είναι ευάλωτος σε παρόμοιες επιρροές. Ο μόνος πραγματικός εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει περισσότερο απ’ όσο βλάπτουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Κανείς δε θα μας μεταχειριστεί χειρότερα απ’ όσο μεταχειριζόμαστε εμείς τους εαυτούς μας. Ο εξαγνισμένος άνθρωπος που έχει πολεμήσει και υπερνικήσει την κατώτερη φύση του και τα ελαττώματά του είναι άτρωτος. Το κακό υπάρχει μέσα μας. Όταν το ξεριζώσουμε από μέσα μας θα σταματήσουμε να το βλέπουμε και γύρω μας.

14. Μου συμβαίνουν συνέχεια ατυχήματα, στο σπίτι, με το αυτοκίνητο, ό,τι πιάνω στα χέρια μου καταστρέφεται. Νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι σαν κάτι να με κυνηγάει ή σαν να τα έχει κάποιος μαζί μου. Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;

Αυτή η κατάσταση, στην πιο απλή της μορφή μπορεί να σημαίνει αρνητική ενέργεια είτε από κάποιον εξωτερικό παράγοντα είτε από τον ίδιο τον άνθρωπο που παθαίνει τα ατυχήματα. Σχεδόν πάντα όμως το πρώτο προϋποθέτει το δεύτερο. Κάποιες φορές είμαστε ευάλωτοι στην αρνητική ενέργεια από τις δικές μας ασυνείδητες πεποιθήσεις και μόνο. Ο άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται την πορεία της ζωής και εναντιώνεται σε αυτό που του υποδεικνύει ο ανώτερος εαυτός του είναι πιθανό να παθαίνει ατυχήματα, ακριβώς επειδή δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Με αυτό τον τρόπο όμως απλά επιβεβαιώνει πρακτικά στη ζωή του αυτό που ήδη έχει μέσα του.

Η ζωή μας προσφέρει ανά πάσα στιγμή ό,τι κουβαλάει το μυαλό μας. Κι αυτό οφείλει να το εκφράσει προκειμένου να μας υποδείξει τι πεποιθήσεις κουβαλάμε κι αν χρειάζεται να τις αναθεωρήσουμε. Είναι ο χειροπιαστός τρόπος για να συνειδητοποιήσουμε το νοητικό «πρόγραμμα» που ορίζει το μυαλό μας.

15. Τι είναι τα όνειρα;

Τα όνειρα από άποψη λειτουργικότητας δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Το είδος των ονείρων επηρεάζεται από το επίπεδο συνειδητότητας του ανθρώπου. Έτσι το όνειρο μπορεί να είναι απλές εικόνες της καθημερινής ζωής που αναπαράγονται και τακτοποιούνται κατά την διάρκεια του ύπνου. Μπορεί, ακόμα, να είναι αρχετυπικές εικόνες που προέρχονται από το 1ο τσάκρα και έχουν να κάνουν με αποθηκευμένες ασυνείδητες πληροφορίες σε αυτό το επίπεδο, που αφορούν σε φαντασιώσεις, επιθυμίες και ένστικτα.

Σε άλλους ανθρώπους που προσεγγίζουν υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας τα όνειρα μπορεί να συνιστούν συμμετοχή σε άλλες διαστάσεις καθώς και άντληση πληροφοριών από αυτά τα επίπεδα. Ο ύπνος προσφέρει ξεκούραση στο φυσικό μας σώμα. Στη διάρκεια του όμως, το αιθερικό σώμα που συνιστά την αύρα συνεχίζει να λειτουργεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες με τις διαστάσεις στις οποίες καταλαμβάνει «χώρο», ακόμα και με το αιθερικό σώμα ή τη συνειδητότητα άλλων ανθρώπων. Όσο πιο πλήρης και εξαγνισμένη είναι η αύρα τόσο πιο αβίαστη είναι αυτή η επικοινωνία με άλλους «χώρους».

Ας σημειωθεί εδώ ότι τα λεγόμενα αστρικά ταξίδια είναι εφικτά για την πλειοψηφία των ανθρώπων χωρίς να έχει προηγηθεί ιδιαίτερη κάθαρση της αύρας τους. Το αστρικό λεπτοφυές στρώμα της αύρας δημιουργείται από τη λειτουργία του 2ου τσάκρα και βρίσκεται, επομένως, μόλις στο δεύτερο επίπεδο συνειδητότητας του ανθρώπου. Το αστρικό μας σώμα επικοινωνεί με το αστρικό πεδίο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι αρκετά ακάθαρτο από ενεργειακή άποψη και μπορεί να περιλαμβάνει από ψυχές που δεν έχουν βρει τον δρόμο τους προς το Ντεβαχάν έως και παρασιτικές οντότητες.

Επιπλέον, στη διάρκεια του ύπνου ο ανώτερος εαυτός μας δεν υπόκειται σε «λογοκρισία» από τον κατώτερο εαυτό ή τη λογική. Οπότε, ελεύθερος από τέτοιους περιορισμούς προσπαθεί να δώσει στον άνθρωπο κατεύθυνση, βοήθεια, συμβουλές, ενημέρωση, προειδοποίηση και καθοδήγηση.

16. Με τον σύζυγο μου δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά. Γιατί;

Σε πολλά ζευγάρια που αδυνατούν να κάνουν παιδιά η αδυναμία τεκνοποίησης φαίνεται στην αύρα του ενός ή και των δύο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι για κάποιο λόγο ο άνθρωπος αρνείται ή αδυνατεί να φέρει στον κόσμο μια καινούρια ψυχή. Οι περιορισμοί μπορεί να είναι νοητικοί ή ψυχοσυναισθηματικοί. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ειδική διερεύνηση για να εντοπιστεί η αρνητική πληροφορία που εμποδίζει την τεκνοποίηση.

17. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ασχολείται με την πνευματικότητα να επιδιώκει να έχει υλική ευημερία;

Ο άνθρωπος που επιδιώκει την πνευματική εξέλιξη δεν είναι οπωσδήποτε απομονωμένος από τον κόσμο, χωρίς οικογένεια, φίλους ή εργασία. Φυσικά δεν ισχύει και το ότι κάθε απομονωμένος από την κοινωνία άνθρωπος είναι πνευματικά εξελιγμένος. Η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, εφόσον έχουμε επιλέξει να γεννηθούμε στην τρίτη διάσταση οφείλει να πραγματωθεί και εδώ ακριβώς, στο υλικό επίπεδο. Δε βρισκόμαστε εδώ για να παραιτηθούμε από τις ευθύνες της ζωής μας, ούτε υπέδειξε κάποιος ότι πρέπει διαρκώς να προσευχόμαστε αλλά κατά τα άλλα να αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα πρακτικά μαθήματα που μας προσφέρει η ζωή.

Η επίτευξη ευτυχίας, υγείας, υλικής ευημερίας και αφθονίας πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο άνθρωπος είναι σε αρμονία με το σύμπαν και με τον εαυτό του. Όταν όλα μέσα του είναι γαλήνια και τακτοποιημένα το ίδιο θα είναι και η ζωή του, γαλήνια, αβίαστη και ευτυχισμένη. Όλα τα καλά θα εμφανίζονται στο δρόμο του το ένα μετά το άλλο αυθόρμητα. Οι πιο σκληρές ενέργειες και δοκιμασίες βρίσκονται στο δικό μας επίπεδο και άπαξ κάποιος διαχειρίζεται σωστά τα μαθήματα της ζωής του εισπράττει καλοτυχία και ευημερία. Με λίγα λόγια, η υλική ευημερία είναι η πιο φυσική ανταπόκριση του Σύμπαντος στο ότι ο άνθρωπος είναι εξαγνισμένος και εκτελεί σωστά το πρόγραμμα της ζωής του.

18. Η αύρα εκφράζεται πάντα στη ζωή μας; Υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να κουβαλάει κάτι το οποίο, ενδεχομένως, δε θα τον επηρεάσει ποτέ στη ζωή του;

Η αύρα μας εκφράζεται αναπόφευκτα. Δεν πρόκειται απλά για έναν προστατευτικό σχηματισμό. Συνιστά εγγενές κομμάτι του σώματός μας και μεταφέρει πληροφορίες και υλικό απόλυτα προσωπικές που εκφράζονται ανά πάσα στιγμή με την ίδια συνέπεια όπως το βάρος και το χρώμα των ματιών. Δεν υπάρχει περίπτωση η ζωή ενός ανθρώπου να διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτά που ορίζει η αύρα του.

Το ότι οι πληροφορίες της αύρας εκφράζονται, όπως το γενετικό μας υλικό, και ορίζουν τη ζωή μας δεν είναι κάτι αρνητικό. Αντιθέτως αυτή η εξωτερίκευση είναι χρήσιμη για τον άνθρωπο διότι, σε τελική ανάλυση, φανερώνονται χειροπιαστά στη ζωή του πληροφορίες που κουβαλάει και ενημερώνεται για την ύπαρξή τους. Αυτή είναι και η ουσία της αύρας. Αν δεν εκφραζόταν τότε δεν θα υπήρχε λόγος να την διαθέτει ακόμα ο άνθρωπος εξελικτικά. Η αύρα είναι σαν μαγνήτης. Ό,τι φέρει αυτό προσελκύει.

19. Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα και θεωρώ ότι η συμπεριφορά μου και ο τρόπος που λειτουργώ είναι σωστός. Παρόλ’ αυτά εισπράττω αρνητική συμπεριφορά από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή μου. Πως είναι δυνατόν;

Κι όμως, αν κάποιος άνθρωπος μας προσφέρει μια συμπεριφορά η οποία με κάποιο τρόπο καταλήγει να μας ενοχλεί είναι επειδή εμείς την έχουμε προσελκύσει. Επομένως κάτι υπάρχει στο δικό μας πεδίο το οποίο η δεδομένη συμπεριφορά μας ειδοποιεί ότι κουβαλάμε. Μπορεί αυτό να είναι ακριβώς το ίδιο στοιχείο στο οποίο αντιδρούμε π.χ. μας θυμώνει αδικαιολόγητα η συζήτηση με έναν «ξερόλα» επειδή κατά βάθος κι εμείς έχουμε το ίδιο στοιχείο και σε κάποιες περιστάσεις το εκφράζουμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε ή χωρίς να το παραδεχόμαστε. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μην πρόκειται για το ίδιο στοιχείο αλλά πάλι εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε με βάση αυτό που εκφράζει η αύρα μας προς τον άλλο άνθρωπο. Π.χ. αν το παιδί μας δείχνει ανυπακοή και ξεροκεφαλιά ίσως πρέπει να αναλογιστούμε μήπως εμείς από την πλευρά μας είμαστε αυτοί που υποδηλώνουμε ότι δεν το εμπιστευόμαστε ή ότι προσπαθούμε να καταπνίξουμε την άποψη και τη φωνή του.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να βρεθεί η αιτία καθώς και το πεδίο εργασίας προς βελτίωση, αρκεί ο άνθρωπος να έχει διάθεση να διερευνήσει την κατάσταση, να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να μην βιάζεται να αποδίδει τα πάντα στη συμπεριφορά των άλλων. Επομένως, αν κάτι μας ενοχλεί στους άλλους ας θεραπεύσουμε τον εαυτό μας.

20. Πόσο σημαντικό είναι το 5ο τσάκρα για την προσωπική ανάπτυξη;

Το 5ο τσάκρα, του λαιμού, Vishuda στα Σανσκριτικά, είναι κάτι παραπάνω από το κέντρο ελέγχου της προσωπικής ανάπτυξης. Είναι το κλειδί για την αυτοπραγμάτωση. Στην πιο απλή ερμηνεία της υποδεικνύει ότι οφείλουμε προς τον εαυτό μας να γίνουμε το τελειότερο ον που μπορούμε να είμαστε. Μόνο έτσι εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη προς το Δημιουργό μας, όταν εκδηλώνουμε όλο αυτό για το οποίο μας έχει προορίσει. Μόνο έτσι νιώθουμε πληρότητα, όταν έχουμε αναλάβει πλήρως την ευθύνη της ύπαρξής μας και όταν εκπληρώνουμε το ρόλο μας.

21. Γιατί θα πρέπει να πληρώνονται αυτοί που κάνουν τέτοιες θεραπείες, εφόσον αυτό που προσφέρουν είναι πνευματικό; Είναι σωστό να ζητούν χρήματα;

Ίσως θα ήταν καλό οι άνθρωποι να αποδώσουν στο χρήμα την πραγματική του αξία και να πάψουν να το ενοχοποιούν. Το χρήμα, ως επινόηση του ανθρώπου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα εύχρηστο μέσο με ανταλλακτική αξία. Όταν κάποιος ζητάει και παίρνει κάτι ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να δώσει κάτι. Το χρήμα δεν αντικρούει την πνευματικότητά μας εκτός κι αν εμείς έχουμε διαμορφώσει μια πεποίθηση γι’ αυτό, οπότε η σχέση μας μαζί του διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτήν. Όσοι υποστηρίζουν τις ενεργειακές θεραπείες ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πληρώνουν την ενέργεια που θα διοχετευτεί μέσα τους μέσω του θεραπευτή-αγωγού, αλλά τον κόπο, την συνεχή εξάσκηση, τον εξαγνισμό και την αφοσίωση του θεραπευτή στο να συντελεστεί αυτή η διοχέτευση όσο πιο αφειδώλευτα και καθαρά γίνεται. Ο άνθρωπος που το σέβεται αυτό καταλαβαίνει ότι οφείλει να δώσει πίσω για αυτό που παίρνει. Η ανταλλαγή ενέργειας δεν πρέπει να διακόπτεται.Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας για τα cookies.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις Απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες για τα cookies εδώ.

Με αυτά τα cookies συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες ώστε να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας.

Με τα παρακάτω cookies συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες χρηστών ώστε να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.
  • _ga
  • _gat_gtag_UA_70091513_1
  • _gid

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες